keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Uusi vuosi, uudet kujeet

Jäi sitten vuoden 2007 neulesaldot ym. tekemättä. Ymmärrätte varmaan ja annatte anteeksi. :) Oli vähän toisenlainen joulunaika (tai siis joulunaikahan vielä jatkuu - kieltäydyn lopettamasta sitä ennen loppiaista!!).

Lupailin joskus kauan sitten tänne vähän kertomusta joululahjoista. Isoveli muisti mm. Pienellä lankakaupalla, jonka aika moni muukin neulebloggaaja näkyy pukinkontista löytäneen. Jostakin käsittämättömästä syystä olen ehtinyt lukea vasta parikymmentä sivua (ensimmäinen joulu, jolloin en ole maannut lukemassa ja syömässä suklaata! :) mutta ainakaan vielä tarina ei ole temmannut erityisemmin mukaansa. Ehkä myöhemmin?

Anoppi puolestaan oli käärinyt pakettiin muun ohella tämän:


Aivan loistava kirja (WS Bookwell oy 2007)! Periaatteena on esitellä lähes kaikista kädentaidoista - neulonnasta, ompelusta, virkkauksesta, kirjonnasta, tilkkutöistä, askartelusta jne jne jne jne - ensin perusteet ja sitten joitakin erityisiä malleja.

Alla kuvakavalkadina pikkuinen pintaraapaisu siitä, mitä tuo aarreaitta pitää sisällään. Nyt täytyy olla kiitollinen työttömyydestä, ehkä näistä ihanuuksista ehtisi jotakin kokeilemaankin!
Neulonut olen harvakseltaan. Liekö syynä kihlasormus vai mikä, mutta eilisillan Neiti Marple -dvd-sessionkin ajan viihdyin Samin kainalossa ilman neuletta... :) Ikuisuusprojektini eli Florica-neuletakki on yhä vaiheessa, sensijaan olen saanut alkuun äidin Revontuli-huivin.

Tuunausta on tullut harrastettua. Kepler-hametta jatkoin yhdellä seiskaveikkakerällä, joka Samin kotipaikkakunnan kaupasta löytyi (Lapualla ei myydä enää näköjään ruskeaa seiskaveikkaa) ja ylijäänyt kittenmohairkerä päätyi jatkamaan edellissyksyistä roseehuiviani:


Onnellista alkanutta neulevuotta jokaiselle!

4 kommenttia:

 1. ja minä en ole vieläkään saanut edes aloitetuksi sitä kirjaa..siis mullahan on se enkunkielisenä, se friday night knitting club. :)

  VastaaPoista
 2. Tervehdys!
  Samanlaisia kirjoja löytyy minultakin, Pientä lankakauppaa olen lueskellut päivittäin pienen siivun ja Taito tehdä, ilo onnistua-kirjaa olen vähän selaillut =)
  Hyvää uutta vuotta sinulle täältä Ylihärmästä =)

  VastaaPoista
 3. Multa meni melkein kuukausi sen kirjan kanssa. Mun mielestä ensimmäiset 100-200 sivua oli aika pitkäveteisiä, vasta kun huomasin, että joku oli varannut kirjan (se oli kirjastosta siis lainassa) ja palautuspäivä lähestyi, päätin lukea kirjan loppuun. Onneksi joku vihjaisi, että loppu on vähän ei_tavanomainen, sillä houkuttimella jatkoin eteenpäin. Loppujen lopuks ihan hyvä kirja siis (mun mielstäni), mutta tosiaan alku ei oikein temmannut mukaansa.

  Hyvää Uutta NeuleVuotta morsmaikulle :)!

  VastaaPoista
 4. Minuakin hirvitti ainon nukkaantuminen, mutta yllättävän hyvänä tuo pysyi. Muutamassa kohtaa irtoaa villahaituvaa, mutta todella vähän. Yllätyin itsekin miten hyvää tuo oli neuloa uudelleen.

  VastaaPoista