maanantai 21. tammikuuta 2008

Maailma ei ole kiva paikka, mutta onneksi aina voi neuloa

Koska tässä päivässä on ollut väkevä epäoikeudenmukaisuuden tuntu, haluan edes fyysisesti pehmittää oloa täällä Kerällä.

Ensi viikolla starttaamme kohti Gran Canariaa. Viime vuonna ihmettelimme iltaisin bungalow'ssa jalkasärkyämme, kunnes tajusimme sen johtuvan kylmää hohkaavista lattiakivistä. Niinpä tikuttelin iltatossut meille kummallekin.

Samin tossuihin käytin joululahjatöppösistä jääneet Fritidsgarnin jämät (ei mennyt ihan tasan, vaikka muka punnitsin langat!), kärkeen neuloin pätkän kaksinkertaisella Huopasella. Minun töppöseni ovat käsityömessuilta mukaan lähtenyttä Pirtin hahtuvaa. Aloin neuloa yhdellä säikeellä ja kesken tossun vaihdoin kahteen, mistä johtuen toinen tossu on vähän muotopuoli. ;)


Lunta ja liukasta tuli, mutta kunnon kuvia sinisestä Revontulestani ei. Niin että tässä lattiakuva... Ja miksi, oi miksi en huomannut että yksi "piikki" on taittuneena huivin alle! Kyllä niitä oikea määrä kuitenkin on.


Se mysteerinen oranssi tekeleeni muuten valmistui viikonloppuna ja on - köh - varsin persoonallinen. Kuvia yritän saada tänne pian.

8 kommenttia:

 1. Voi Gran Canaria... Me oltiin siellä reipas vuosi sitten, ja kyllä tästä pimeydestä ja ankeudesta olis kiva päästä vähän pois. Minne päin siellä olette menossa?

  Noi revontulihuivit on aina niin kauniita. Kun vaan sais aikaan, et tekis itellekin sellaisen...

  VastaaPoista
 2. Ihana revontuli ja söpöt tossut! Oikein mukavaa matkaa teille!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa suunnitella ja odotella etelänmatkaa villatöppösiä tekemällä :). Kai kuitenkin kaivoit uikkaritkin esille :D??

  Mä oon melkein vähän kade tuosta Revontulesta. No en oikeasti, se on kaunis!!!
  Haluaisin myös tehdä Revontulen, mutta mukamas ei ole sopivaa lankaa.... huooh. Olis joku suunnilleen täydellinen lanka saatava siihen ja kuitenkin yritän hillitä lankaostojani jo nyt tammikuussa ja neuloa varastojani pois. (nyt kun sen sanoin ääneen, lankean kuitenkin ostamaan kilokaupalla jotain uutuusvillaa tai ties mitä sesonkilankaa...)

  Harmillinen juttu tuo minkä kerroit tuumooksissa. Jospa se vielä kääntyisi kuitenkin paremmin!!

  VastaaPoista
 4. Oi,kyllä tuo huivi on ihastuttava.En ole minäkään vielä tehnyt sitä.-Blogissani on Sinulle haaste.

  VastaaPoista
 5. Ihanat huopatossut molemmilla! :) Tein viime vuonna rosat tossut itselleni. Ne ovatkin mukavan lämpimät viileällä lattialla tepsutellessa. Oikein hyvää matkaa teille ja toivottavasti matkalla voi unohtaa nämä kotimaan ongelmat. :)

  Erittäin kaunis tuo huivikin. Jospa itsekin osaisin tuollaisen tehdä? :)

  VastaaPoista