keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Taas se neuloo


Juutiedän. Tämä on jo maanista. "Minäkin ostin perjantaina lankaa, mutta olen vasta harkinnut aloittamista", totesi työkaveri.

En tiedä, mistä tämä neulomishimo nyt johtuu, kun olen melkein vuoden ollut lähes neulomatta. Tai ehkä se johtuu siitä? Työstressiä pukkaa aika rajusti edelleen (tiedän sen aamuyön heräilyistä), mutta ilmeisesti tämä pysähtymätön tikkuaminen vapaa-aikana jotenkin rentouttaa, kun ilmankaan ei voi olla.

Malli: February Lady Sweater (alkuperäinen, vuosia sitten tulostamani ohje on nykyisin saatavissa Ravelryssä, suomeksi se on täällä)
Lanka: Drops <3 You 4 (mikä nimi...), 500 g kokoon M
Puikot: 5 mm
Muuta: Kuvat ovat edelleen taattua "pikaisesti-pimeänä-syysaamuna"-laatua. Päästäpä joskus siihen, että kuviin panostaisi!

Tämä on jo kuudes tekemäni FLS. Voisi siis sanoa, että malli on koko lailla hyväksi havaittu ja tuttu. Lisäksi tiedän, että tällä mallilla neuloo kevyesti näyttävän vaatteen vain puolesta lankakilosta - jostakin syystä tajuan harvoin ostaa lankaa enempää. Tällä kertaa jouduin kuitenkin aloittamaan pariin kertaan, ennen kuin sain ohjeesta kiinni. Neuletauko on tehnyt tehtävänsä.

On jännä, miten ihmisen psyyke on fysiikkaa hitaampi. Tiedän, etten ole enää kokoa L, en aina edes M, mutta en silti tahdo ymmärtää asiaa. Tämä Tapiolta ostamani Dropsin kummallisen niminen mutta materiaaliltaan (55 % alpakkaa, 40 % villaa, 5 % pellavaa) taivaallinen lanka on paksuhkoa, ja FLS on malliltaan löysä, joten olisin kevyesti voinut neuloa S-koon. No, ei ainakaan kiristä. :)


Napit ostin lauantaina messuilta Sysimetsä Designista jo tämä neule mielessäni. Miksi, oi miksi en ostanut niitä enempää!


Mitäs sitten neulotaan? Joku voi tunnistaa tuon vuosia sitten muodissa olleen neuleen, jonka ohjeen laatua Mustikka tässä maistelee. Valmista ei kuitenkaan taida nyt tulla neljässä päivässä, kiitos ohuen langan ja 3,5 mm puikkojen.


5 kommenttia:

 1. Kiva neule ja nopeasti tehty! :)

  Nuo Dropsin "kummallisen nimiset" langat on käsittääkseni jotain kampanjalankoja, joita tehdään vaan tietty erä, ja varmaankin erotukseksi jatkuvassa myynnissä olevista langoista ovat keksineet tuollaisen nimen. Tosin mitä järkeä sitten laittaa Drops <3 You 1, Drops <3 You 2, jne. ;)

  Mulle tulee tuosta <3 -merkkiyhdistelmästä mieleen kyllä jotain ihan muuta kuin sydän (K-18-osastoa ;) ), mutta onneksi siinä langan vyötteessä on koodiyhdistelmän sijaan ihan oikea sydän. :D (tai no, oikea ja oikea - oikea sydänhän on se lihasmöntti, joka ei kauheasti näytä "sydämeltä")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ymmärsinkin (Blogger ei muuten osaa tehdä <3-merkistä sydäntä, kuten Facebook... :), aivan ihanaa lankaa, sitä pitäisi kyllä hamstrata!

   Poista
 2. Neule on ylläsi ihastuttava! <3 Niin kaunis se on, että tilasin tänään samaa (samaa sävyä olevaa ja vihreää) lankaa sama ohje mielessäni. Itse en ole FLS-neuletta vielä neulonut. Eikös niin ole sanottu, että matkiminen on paras kohteliaisuus. ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, niin onkin! :) Mutta VAROITUKSEN SANA: jos neulot tuosta samasta langasta FLS:n, tee kokoa pienempi kuin muuten tekisit. FLS on aika reilu malli muutenkin, ja tuo lanka vähän ohjetta paksumpaa.

   Poista