sunnuntai 27. lokakuuta 2013

PunaistaMinut puettiin lapsena lähes aina siniseen, joten alkaessani itse päättää vaatteistani olen välttänyt sitä väriä kuin ruttoa. Siksi punainen oli kauan suosikkiväri, kunnes siihenkin kyllästyi. Nyt kuitenkin hoksasin, että minulla oli selkeä punaisen myssyn ja huivin tarve niin ei-minkään-värisen syystikkitakin kuin mustan ja ruskean toppatakin seuraksi.

 Malli: Brambles
Lanka: Novita Aino, 100 g kokoon S/lyhyt
Puikot: 4 mm

Laiskuuttani - ja hyväksi todettuna - valitsin tämän tutun myssymallin, osin myös siksi, että sen kokoa voi säätää käytössä olevan lankamäärän mukaan. Kun syyslomalla siivosin lankavarastoni, löysin sieltä kerän ihanaista Ainoa, täyttä pehmoista villaa olevaa lankaa, jonka valmistamisen Novita on (tietysti) lopettanut. Lanka riitti juuri ja juuri: viimeiset päättelykerrokset olisi pitänyt säveltää, ellen olisi myös siivouskeikan jälkimainingeissa muistanut, että jämälankatölkkeihin meni pätkä Ainoa. Niin tuli myssy valmiiksi.

Malli: oma, 180 silmukkaa pyörönä, mallikuviona vohvelineule Thermalista
Lanka: Pehorskii Tekstilin Derevenskaja, 130 g
Puikot: 4 mm

Erilaiset tuubihuivit ovat in, joten päädyin tekemään sellaisen myssyn kaveriksi. Lanka kuuluu niihin aarteisiin, joita isoveli aikanaan raahasi Pietarista. Thermal-puseron yhteydessä mainitsinkin ihastuneeni sen mallineuleeseen, joka on samanlainen molemmilta puolilta, ja sopii täydellisesti huiviin. Pelkäsin täysvillaisen langan olevan liian karheaa kaulaa vasten, mutta mitään ongelmaa ei ole ollut. Aino ja Derevenskaja eivät ole ihan samaa sävyä, Aino on kirkkampaa punaista, mutta menevät kyllä yhteen näin pimeällä. :)

Nämä pikkuneuleet piti blogata jo viikko sitten, mutta niinpä se jäi. Loman viimeisenä lauantaina iski flunssa, ja kuluneen viikon olen paahtanut hulluna (ja kipeänä) töitä sekä 150-vuotishistorian että maakuntamuseon näyttelyn kanssa. Olen kuitenkin myös neulonut sen vähän, mitä olen kotona hereillä ollut, mutta siitä taas lisää myöhemmin. :)

1 kommentti:

  1. Ihanan kirkas, piristää varmasti synkkenevää talvea :) Malli on tosi hyvännäköinen, myös päässä. En varmaan saa näin nättiä tehtyä, mutta voihan siitä vähän mallia ottaa, langat kun odottaa jo.

    VastaaPoista