torstai 17. lokakuuta 2013

Pikkulämmintä ystävältä


Ihmeellisiä työkuvioitani vuosien mittaan seuranneet lukijat tietävät, että ihan siltä alkuperäiseltä koulutukseltani olen historiantutkija. (Siis tilaus-sellainen, en yliopiston tutkija.) Historia on rakas, mutta silti korostan aina, etten juuri vapaa-ajalla sitä harrasta: en käy museoissa, en lue historiaa, jos suinkin voin sen välttää. Joskus rakkaus menneeseen kuitenkin näkyy luonteessa - ja jopa neulomisessa.

Kertokaapa tipahtaneelle: onko nykypäivän Blogistaniassa jokin neule, jota "kaikki" tekevät? Siis samaan tapaan kuin joskus oli Vihervaara tai Revontuli tai vastaavaa? Olen niin huonosti itse lukenut blogeja, etten tiedä. Sen kuitenkin muistan, että talvella 2006-07 Thermal oli iso juttu.


Minähän rupesin neulomaan syksyllä 2006 (olette kuulleet tämän tarinan tuhat kertaa: olin se käsityötuntien hitain ja huonoin, kunnes talouskoulussa opin vähän jotakin, neuloin lähinnä rumia sukkia itselleni kunnes löysin syksyllä 2006 neuleblogit ja se oli menoa) ja kunnianhimo neuleiden suhteen oli heti suuri. Thermalin ohjeen olin tulostimen merkinnän mukaan tulostanut keväällä 2007 ja jopa aloittanut. Mutta eihän sitä nyt kukaan ihminen jaksa neuloa ohutta lankaa pienillä puikoilla... :)

No juu, ehkä sitten voin sanoa ihan pikkuisen kehittyneeni, sillä nyt jaksoin. Pyörittelin käsissäni ihania Novitan Florica-lankoja, jotka sain Marjo-Riitalta sen kaamean syksyn 2009 piristykseksi, ja yhtäkkiä tajusin haluavani niistä Thermalin. Tiesin, että lankaa olisi liian vähän, joten päätin tehdä tarvittaessa liivin.

Malli: Thermal
Lanka: Novita Florica, 250 g lyhythihaiseen puseroon kokoa A (32")
Puikot: 3,5 mm
Napit: Polinka

Kävi sitten niin, että lyhyt matikka petti (taas) ja mittasin neuleen pituuden jotenkin hullusti. Aioin kyllä tehdä vartalo-osasta ihan täyspitkän ja hihojen sijaan vaikka vain pätkän resoria. Mutta lankaa olikin kropan valmistuttua vielä sen verran, että sain lyhyet hihat. Varoituksen sana: neule venyyyyyy aika tavalla. Kuten näette, tein sen ihan kaikkein pienimmällä koolla, joskin 0,5 mm paksummilla puikoilla kuin ohjeessa, ja siitä tuli noin väljä.

Tästä tuli siis todellinen "pikkulämmin", kuten ohjeessa sanotaankin. Kuvissa se on tyylikkäästi mytyssä, sillä Sami näppäsi kuvat meidän palattuamme ensimmäiseltä koko perheen kyläreissulta anoppilasta - kissat olivat siis mukana. Käytännössä olin koko päivän ryöminyt lattialla, koska Stella ja Mustikka halusivat viettää kyläilynsä sohvan alla...

Ihastuin kovasti Thermalin vohvelipintaiseen mallineuleeseen, siitä lisää myöhemmin!

3 kommenttia:

  1. Saitpa langasta aikaiseksi ihanan neuleen :). Jos haluat jatkaa neuletta pidemmäksi, niin minulta löytyy varmaankin samaa värjäyserää vielä varastoista. Terkkuja Lontoosta! Marjo-Riitta

    VastaaPoista
  2. Upea neule ja väri on tosi herkku. Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Kiva pikkulämmin ja värikin on kaunis. En tiedä mikä nyt on muotia isommissa neuleissa, mutta kaikki ainakin tuntuvat kutovan sukkasadossa ja Facebookin "voihan villasukka"-ryhmässä Olga-sukkia.

    VastaaPoista