perjantai 4. lokakuuta 2013

Ihanat messut!


Bloggaustauosta huolimatta ei taida olla pelkoa, että minä olisin oppinut hymyilemään blogikuvissa! Toivottavasti en sentään ihan näin myrtsiltä näyttänyt käyskennellessäni tänään Seinäjoen käsityömessuilla. Lyhythihainen poolokauluksinen villapusero on ajatuksena aika järjetön, mutta sopii minulle. Heikkokeuhkoisena ja kipeäniskaisena nautin yläosan lämmöstä, kun taas helposti hikoilevana pitsineule ja lyhyet hihat antavat sopivaa vilpoisuutta.


Malli: yllättäen jälleen Novita syksy 2011, malli 20 (naisen pitsineuletunika)
Lanka: Novita Puro, 400 g kokoon M
Puikot: 5 mm ja 5,5 mm
Muuta: Neuloin sekä vartalo-osan että hihat pyörönä niin pitkälle kuin se oli mahdollista ja kiitin viisauttani. Jo pelkkiä hihoja kiinni ommellessa Puro alkoi hiutua poikki - olisi pitänyt ymmärtää ommella jollakin muulla langalla.

Olen ollut kaikin tavoin syrjässä blogimaailmasta sen verran, etten tiedä, onko enää muodikasta esitellä messu- ym. ostoksiaan. Ei se mitään, esittelen silti! Seinäjoen käsityömessut jatkuvat tämän viikonlopun yli. Hiljaisempien vuosien jälkeen tapahtumaan on nyt panostettu oikein kunnolla, sitä on jopa mainostettu, minkä lisäksi messujuna on tänään tuonut väkeä sekä etelästä että pohjoisesta ja häppeninkiä on itse asiassa riittänyt koko maailman ensimmäisen Seinäjoki Art & Design -viikon ajan, joka päättyy sunnuntaina sekä viimeiseen messupäivään että Rytmikorjaamon DesignSunnuntaihin.

Panostus näkyy. Ihmisiä oli jo tänään todella runsaasti ja kauppa kävi. Lisäksi näytteilleasettajaluettelossa oli nimiä, joiden suhteen toivo on yleensä loppunut Tampereelle. Ehkä Seinäjokikin alkaa päästä käsityö-Suomen maailmankartalle?


Yksi näistä nimistä oli Titityy, jonne piti tietenkin suunnata jotakin ostamaan, kun se oli messuille tullut. Kauan harkittuani päätin palkita itseäni tästä vuodesta huivilangalla. Vahinko, ettei Madelinetoshin käsin värjätyn merinon kullanruskea hehku välity sinne teille asti!


Hankin myös perustarpeita, pehmeämpikaapelisia puikkoja Taito EP:n pöydän alekorista ja 2 €:n nappipusseja jostakin muualta (kun vielä joku irrottaisi vanhat napit siitä pikkunutusta ja ompelisi tilalle tarpeeksi uusia...).


Tapion kauppa ei petä. Eikä Drops. 55 % alpakkaa, 40 % villaa, 5 % pellavaa. Ja mikä väri!!


Tietysti mukaan lähti myös hassuja korvakoruja, joita Arkkikauppa myi viitosella pari ja joista olen työpaikalla jo kuuluisa... Kertooko laihdutusprojektin henkisestä puolesta se, että ostin englanninlakuja, hampurilaisia ja jäätelöpuikkoja??


Stellan mielestä paras hankinta oli Arkkikaupan paperipussi, sen päällä oli niin soma maata mamman purkaessa hankintojaan ja heittäessä pois puserolankojen vyötteitä.

Huomenna luvassa mahdollisesti jatkoa messuilulle, jospa ei sitten enää lankaa - minun kun pitäisi neuloa entisiäkin pois... Mutta tämänvuotisia Seinäjoen messuja voin kyllä lämpimästi suositella.


11 kommenttia:

 1. Kiva saada vähän messutunnelmia. Minäkin täällä jo odottelen täpinöissäni Tampereen messuja.

  VastaaPoista
 2. Oletpa hoikistunut ihan silmissä. Hieno juttu. Kiitos messukuulumisista! Pirteä neule.

  VastaaPoista
 3. Aaargh! Ja pääsen vasta sunnuntai messuille!! Odotan innolla!! :) toivottavasti ostettavaa löytyy vielä tuolloin!

  VastaaPoista
 4. Upean aurinkoisia lankoja oletkin hankkinut! Kyllä messuilla energiaa kuluu, joten syötävä on!!!

  VastaaPoista
 5. Upea neule. Loistavat värit. Minulla on langat valmiina. Punainen palmikkoneulepipo talveksi on tulossa.

  VastaaPoista
 6. Onneksi minäkin pääsen aamulla messuilemaan!
  Ihania messuostoksia olit tehnyt. Ja langat on niiiiin minun väriä, toivottavasti niitä jäi vielä...

  VastaaPoista
 7. Ihankohan sitä olisi suunniteltava matkaa Pohjanmaalle messujen aikaan...

  VastaaPoista
 8. Mukavia löytöjä sinä sieltä messuilta saitkin :) Minulla oli tarkoitus tulla sinne myös, olisi ollut bussikuljetus ryhmälle, mutta en sitten millään jaksanutkaan. Jos se olisi toteutunut olisin fb:n puolella koittanut sopia naamakkain tapaamista :)

  VastaaPoista
 9. Oijoijoi mitä huivilankaa. EI muutkaan ostokset jätä kylymäks;)
  MÄ oon muuten just samanlainen, että tuollanen hihaton tai lyhyt hihanen poolokaulusneule on just passeli. Palelen myös hartioista, mutta oon herkkähikoamaan. Kaunis kuvio neuleessa! Värit ei oo mua, mutta soppii sun tyyliin hyvin.

  VastaaPoista
 10. Minulle on aina juhlahetki kun kerrot paikoista, joissa olet vieraillut tai tehnyt ostoksia. Olet niin hyvä kertoja, että on ihan kuin olisi itse ollut tuolla matkalla. Teet kiltisti kun kerrot siitä meille muillekin.

  VastaaPoista
 11. Täydellisen onnistunut neule ja pukee hyvin sinun hoikistunutta olemustasi! Onneksi olkoon jo kadotetuille kiloille ja tsemppiä vielä niille lopuille! Sama projekti on minullakin täällä ja myös lopunikäinen. Ei siitä muuten mitään tule.
  Ihania ostoksia myös!

  VastaaPoista