lauantai 21. huhtikuuta 2012

Roiteja lissää

Tänä talvena en ole kirjaimellisesti juuri jaksanut tehdä käsitöitä. Työ ja elämän eritasoiset murheet samoin kuin tämä loppumattomiin jatkuva talvi ovat vieneet voimat täysin. Olemme istuneet tuntikaudet iltaisin tuijottamassa dvd:ltä CSI:tä, mutta vasta viime aikoina olen samalla neulonut. Vielä vuosi sitten olisin aikaansaanut niiden sessioiden aikana ties mitä, tänä talvena vain en ole edes jaksanut ajatella puikkojen heiluttelua.

Pitkään tämä oli ainoa valmis käsityö, ellei myssyjä lasketa...

Malli: Omasta päästä ja jäikin viälä... Virkkasin ympyröitä niin kauan kuin Toikan Ruskaa riitti ja sitten yhdistelin ne Natruwollella hassuksi ponchoksi. En tiedä, tuleeko tämä ikinä olemaan päälläni, mutta en keksinyt kahdesta Ruska-kerästä muutakaan tekemistä. :)
Lanka: Toikan Ruska 240 g ja Naturwollen käsinkehrättyä lankaa 90 g
Koukku: 6,5 ja 10 

Sen vähän, mitä olen tänä vuonna neulonut, olen yrittänyt tehdä omista varastoista. Minulla kun on paha tapa helliä lankoja ja säästää niitä loppumattomiin sitä täydellistä ohjetta odottaessa - vaikka se on kuitenkin loppujen lopuksi vain lankaa ja sitä saa kaupasta lisää.


Tapiolta joskus mukaan lähtenyttä Dropsin Silke-Tweediä olin hellinyt, kunnes päätin, että nyt teen siitä jotakin. Roiti-muodin innostamana halusin rouheasta villasilkkisekoitteesta ihan simppelin laatikkopuseron, joka ei ole liian kuuma mutta lämmittää - jos säät jatkuvat tällaisina, tälle on varmaan käyttöä juhannuksena!


Selasin ohjekansiotani ja löysin valokopion peruspusero-ohjeesta jostakin lehdestä - layoutista päätellen voisi olla vaikka Moda. Valitettavasti numerosta tai edes vuosikerrasta ei ole hajuakaan. Otin ohjeesta silmukkamäärät ja kavennukset, joskin neuloin puseron tietysti pyörönä. Tämä on muuten ensimmäinen alhaalta ylös neulomani pusero pitkiin aikoihin, ihan hauska tehdä joskus näinkin! Olkasaumat kiinnitin kolmen puikon päättelyllä ja hihojen silmukat poimin hiha-aukoista ja neuloin ne sitten ylhäältä alas. Helman luomisen ja hihojen päättelyt tein kaksinkertaisella langalla ohjeen mukaan, ja mielestäni sain ihan siistit reunat. Tosin kaula-aukosta tuli sen verran antava, että sitä piti kuroa umpeen, mutta sehän vain sopii tällaiseen roitiin.

Malli: Todennäköisesti jostakin Modasta, ilmestymisajankohta tuntematon
Lanka: Drops Silke-Tweed, 325 g kokoon 42/44
Puikot: 5 mm
Muuta: Pintaneuleeksi neuloin joka toinen kerros 1o, 1n ja joka toinen kerros oikeaaKuvat on napattu parvekkeellamme, jonka ehdimme laittaa kuntoon pääsiäisenä mutta jossa ei sen jälkeen ole taas vaihteeksi tarjennut paljonkaan oleilla lasituksesta huolimatta. Onneksi jo ensi viikolle luvataan peräti yli 10 asteen lämpötiloja! Ja neulomisen ilokin on vähinsä palautunut, tällä hetkellä työn alla alpakkaliivi. Siitä enemmän seuraavassa numerossa tai joskus... :)

11 kommenttia:

 1. Hieno roiti pusero. Tuollaisen miekin voisin itselleni kutoa.

  VastaaPoista
 2. Varmasti mukava pusero, lanka on ainakin ihanaa ja väri sopii sinulle hyvin. Minäkin tykkään!

  VastaaPoista
 3. Ihanan rouhea pusero ja kaunis väri, joka sopii sinulle hyvin. Haluaisin kovasti samanlaisen, mutta ei taida taidot riittää :(

  VastaaPoista
 4. Just hyvä malli tuolle langalle. Varmsti toi on kiva koko kesän käyttää, siis viileinä iltoina. Mulla on kanss tulossa ns. roiti-pusero, laatikkomallia ja samanlailla hihasilmukat poimin ja neulon ne siitä, niinku säkin teit. Lanka mulla kyll on ohutta alpakkaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kehuista, tykkään itsekin! :) Anonyymille tiedoksi: kun ihmiset jahkuvat "miten sä osaat", tapaan sanoa, että jos osaa lukea suomen kieltä, osaa myös neuloa. Piste. :) Muiden valmiiksi suunnittelemien OHJEIDEN mukaan minä näitä teen, en keksi omasta päästäni! Korkeintaan vähän "stilisoin". :)

  VastaaPoista
 6. Hauska sana tuo roiti. Sitä harvemmin kuulee täällä päin Suomea. Mukavan näköinen ja hyvän värinen neule. Pitääkin kysellä vuoden päästä miten lanka on käyttäytynyt, kun minulle jäi sen kakkalankakokemuksen jälkeen vähän selainen tunne, että näinköhän kaikki silkkisekoitelangat ovat epäilyttäviä.

  Tässä yks päivä kun hyllyttelin töissä palautuskirjoja, käsiin sattui sinun kirja :)Taisi olla joku Hulluluokka.

  VastaaPoista
 7. Kivan rouhea pusero ja väri ihanan pirteä. Kiva että neulomisinto on palannut. Talvi on ollut kovin pitkä ja synkkä mullakin, tosin tämä talvi on ollut siittä erikoinen että oon neulonu palijon kaikkea simppeliä kuten perussukkaa, lapasia jne. Nyt mullakin puikoilla jotain isompaa... :)Kohti kevättä!

  VastaaPoista
 8. Kauniinvärinen ja mukavan näköinen roiti! =)

  VastaaPoista