sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Lisää pääasioita

Kuten tiedätte, olen innostunut ompelemaan pipoja tänä keväänä. Minun päänihän ei kestä kylmää eikä aurinkoa, joten huhti-toukokuu ja ehkä syyskuu ovat ainoat ajat, jolloin pärjään paljain päin - paitsi tällaisena huhtikuuna, jolloin kevät ei vain tule.

Ongelma on vain ollut se, että sekalainen ja vaatimaton kangasvarastoni ei sisällä juurikaan trikoota, koska en omista saumuria. Ja tuntui hullulta lähteä ostamaan kangasta pipoja varten, kun kuitenkin tavaraa on joka paikka täynnä ja valmiin pipon ostaminen tulisi todennäköisesti edullisemmaksi.

Sitten hoksasin jostakin blogista, että vanhoja vaatteitahan voi kierrättää myös materiaalina. Koska kuluneena talvena olemme yrittäneet tyhjentää paikkoja mahdollisen muuton varalta - jota ei onneksi tule - olen myös surutta heitellyt pois vaatekaapista niitä harmillisesti kutistuneita vaatteita. Useimpien perään en itke, mutta on joillakin silti vähän tunnearvoa, kuten näillä kahdella Kanarialta ostetulla topilla.


Molemmat ovat erittäin miellyttävää materiaalia (joskin näköjään rypistyvää, hm) ja toki venyisivät lähes äärettömyyksiin, mutta eivät välttämättä imartele nykyvartaloani.


Niinpä keksin: pidän topit itselläni - pipojen muodossa.


Nämä on ommeltu samalla Ninnun kaavalla kuin aiemmatkin, mutta yksinkertaisena, eli ilman vuoria. Kukkapipoon sain siistin reunan leikkaamalla palat topin helmasta, mutta strassipipon reunan jouduin kääntämään, kun painatus oli niin korkealla että palat piti leikata keskeltä toppia.


Kukkapipo on jo testattu ja hyväksi havaittu, ohuempi strassipipo odottelee lämpimämpiä säitä.

Näiden myssyjen myötä toivotan kaikille iloista vappua!

7 kommenttia:

 1. Mukava malli ja kiitos linkkivinkistä, sieltä Ninnulta löytyy monta muutakin kivaa ohjetta.

  VastaaPoista
 2. Pitäis mutta en kuitenkaan saa aikaiseksi matkia sua. Saaressa olis kyll tuollaisille pipoille käyttöä.
  ILOISTA VAPPUA Sinulle ja Samille.

  VastaaPoista
 3. Kivoja pipoja :)Saa ompelukuumee nousemaan, onneks (tai harmiks) ei oo ompelukonetta. Se veis nimittäin aikaa neulomiselta :)

  VastaaPoista
 4. Kierrätys kunniaan. Itsekin ompelin juuri vanhasta tyynynpäälisestä ja kassista pyykkipoikapussin...
  Aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
 5. Hienoja nykymuotipipoja!

  Vinkkinä trikoon ompeluun ilman saumuria: kaksoisneula. Oikealle puolelle tulee siististi vierekkäin kaksi suoraa ommelta, nurjalle saumurityyppinen huolittelu. :)

  VastaaPoista
 6. Sulla on taitoja! Sä osaat! Sulla pysyy koukkukin kädessä ihan hyvin. Sen verran mä olen sun virkkuuksias nähny.

  VastaaPoista