maanantai 24. lokakuuta 2011

Pläjäys

Monien ompeluksien ja muutaman ikuisuus keskeneräisen neuleen jälkeen olen saanut valmiiksi kaikenlaista pientä ja tarpeellista.

Lupasin itselleni, että kunhan neulon Tuulan sukat kaksosille (emme Sipin kanssa ymmärrä, minkä tähden niin ihania sukkia on niin tylsä neuloa!!), saan tehdä itselleni AnniKaisen uusimmat. Ja tein kans. Siitä ihqlangasta, jota kässämessuilla Tapiolta ostin.

Ohje: AnniKaisen Joanna
Lanka: Fabel 70 g kokoon Kaisa (= 35)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Noudatin ohjetta uskollisesti, paitsi että kantapään tein vahvistettuna. Minähän käytän 95-prosenttisesti pelkkiä villasukkia, eli sukka on käyttöesine, jonka tulee kestää. Nämäkin sukat pääsivät heti aamupimeällä suoritetun kuvauksen jälkeen 2 km työmatkalle, jonka kävelin - eli kestettävä on. Valitettavasti ovat jo liian pitsiset tälle vuodenajalle, palaamme käyttöön siis keväällä!

Fabel oli pikkupettymys, niitä lankoja, jotka kerällä ovat huomattavasti kivemman näköisiä kuin käytössä. En ollenkaan tajunnut, että siihen tulee noin voimakkaat raidat - mutta eivät nämä ensimmäiset "eriparisukat" ole, jotka teen...


Uutuusohjeen lisäksi olen palaillut "vanhoihin tienareihin". Miesten harmaat sukat ovat olleet kesken viikkotolkulla, kunnes joulupaketille löytyi vastaanottaja.

Malli: Katiijan Jalmarit
Lanka: Vesa sukkalanka, 150 g kokoon 42
Puikot: 3,5 mm

Ja sitten taas sukat itselle. Näistä piti ottamani kiva kuva - poden aina huonoa omaatuntoa, kun muotibloggaajat "kauhistuneina" muistelevat, miten "ennen" otettiin "millaisia kuvia vain" ja miten "kukaan" ei lukisi enää sellaista blogia jossa ei ole hyviä kuvia. No, minä en ole muotibloggaaja ja toivon, että luette tätä blogia kuvista huolimatta! :)

Möykky sääressä ei ole kipsi tai vastaava, vaan farkkuleggareiden käännetty lahkeensuu, joka ei suostunut nousemaan ylemmäksi. Langan olen saanut lahjana ja se on aivan taivaallisen ihanaa: 65 % superwash-villaa, 30 % silkkiä, 5 % nylonia. Näillä en malta ehkä ihan taittaa sitä 2 km työmatkaa...

Ohje: Paraphernalia tietysti!!
Lanka: Happiest Girl! Dyeworksin Gloss, 110 g kokoon Kaisa
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Lankuri-parka! Vyötteen mukaan lankaa on vyyhdillä 100 g, mutta vaakani mukaan käytin näihin 110 g, ja jäikin vielä parsimavärkkiä. Miinukselle siis mentiin, vaikkei oikeasti menty - loistava keino "pienentää" lankavarastoa... :)

Tämän "varjo-Sukkasadon" jälkeen tärähtänyt kuva hätäapuneuleesta. Kuljin syksyn ensimmäiset kylmät päivät Eliina-huivi kaulani ympärillä aniliinin tikkitakin päällä. Kävi vain niin, että kun minua ei paras ystävänikään voi kutsua hoikaksi, takissani pitää olla leveyttä ja siis myös leveä kaulus - mistä johtuen kylmä tunki huivin alle ja sain karmean niskakivun. Tikkusin siis vauhdilla yhdessä illassa jämä-Eskimosta peruskaulurin, joka suojaa kovin herkän kaulanseutuni.

Malli: Omasta päästä ja jäikin viälä värkkiä - loin 48 silmukkaa, neulon 2o, 2n -resoria aikani, sitten aloitin suoran neuleen ja lisäilin silmukoita etu- ja takakappaleen reunoissa.
Lanka: Eskimo 130 g
Puikot: 5,5 mm
Muuta: Vähän pidempi olisi saanut olla, mutta väsähdin.

Jos muuten joku bongasi näistä kuvista jotakin uutta ja outoa huushollissamme, niin kyllä: olimme viikonloppuna mukana "tuvantyhjäyksessä" ja muiden lähisukulaisten tavoin saimme kotiin autokuorman tavaraa, niin myös oikein kunnon plyysimatot. 70-luvun sohvapöytä saapuu huomenna jälkitilauksena. :)

13 kommenttia:

 1. Tuollainen kauluri on todella käytännöllinen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita sukkia kaikki! Minullekkin sukat on käyttötavaraa ja niiden tulee olla tarpeeksi paksuja ja kestäviä.
  Kauluri on käytännöllinen ja kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kivoja sukkia, erityisesti tykkäsin Jalmareista. Kauluri on kyllä tarpeellinen tuulisina syyspäivinä (ja aina sen jälkeen tietysti, muutenhan iskee kurkkukipu heti, jos sen jättää pois).

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia, ihan kaikki ja monet niitä olikin et ehkä ne isommat edelleen neuloutuvat niitä ihan pieniä joutuisammin ;)
  Fabel on ihana lanka neuloa mut raitalangoissa tulee usein noita yllätyksiä, monasti on raidat liian leveitä tai kirkkaita! Kauluri on mainio, suojaa hyvin kurkkua ja niskaa :)

  VastaaPoista
 5. Sinulta sitä syntyy... kauniita sukkia.

  Raitalankojen suurin vääryys on se, että kerällä ne on niin nättejä kun langat menee ristiin rastiin, mutta kun ne järjestetään silmuikoiksi niin niitten taika (se mihin ihastui kerällä) katoaa. Tämän olen todennut useasti ja hämmästynyt kun olen järjestystä rakastava ihminen.

  Vinkkejä kipeytyneeseen oikeaan käteen tai on pakko pitää tauko kutomisessa? Tänään tyydyin paikkaamaan kahdet lempivillasukkani.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos kehuista! :) Kauluri on oikeasti hyvä, tosiaan vain vähän pidempi saisi olla, mutta voinhan joskus vaikka purkaa päättelykerroksen ja jatkaa... Fabelin väreistä olen yleensä tykännyt, joten tällä kertaa oli kyllä pettymys. No, joka tapauksessa siinä on vihreää ja oranssia! :D

  Ampiniini, valitettavasti en taida keksiä mitään Mobilatia parempaa konstia... Valitin tässä taannoin lääkärille kipeitä niskojani ja pelkäsin koko ajan että hän kysyy, en kai vain neula... :(

  VastaaPoista
 7. Hih, mun silmistä meni aivoihin viesti plyysimatosta mutt en sitt pysähtynyt ajattelemaan;) Kiva ku saitte lämmintä ja nättiä lattialle.
  Kauluri on varmasti just hyvä ratkaisu, huvit ei tahdo pysyä paikallaan.

  VastaaPoista
 8. Lohdullista, että joku muukin inhoaa junasukkien tekoa! Nurja neulepinta pyörönä vaan on niin ärsyttävä neuloa! Kerrosten laskeminen ohuessa langassa myös, multa putoilee jatkuvasti silmukoita puikoilta niitä tehdessäni. Kuitenkin ne olisivat maailman parhaat vauvansukat. Tuo Fabelin guacamole väri on niin ihana, se on niin raikas! T. mumma

  VastaaPoista
 9. Taas muistutus tuosta Jalmari-mallista. Siihen to do-jonoon, joka ei sukkasadossa lyhentynyt yhtään, vaan pidenty! Kivat sukat.

  VastaaPoista
 10. Juu,siellähän se Kaisa neuloo sukkia.Vauvasta vaariin niitä taitaa syntyä:) Voi,voi kun ei ole nähty pitkään aikaan. Tule nyt huomenna Kauhavalle!

  VastaaPoista
 11. Intsu, en tullut Kauhavalle, menin Ikeaan... :)

  VastaaPoista
 12. Kylläpäs siellä ollaan oltu tuottoisia! Tuo on tuttu tunne - lanka kerällä kivan näköistä mut valmiissa ihan kamalaa. Usein käy kuitenkin päinvastoin eli lanka kerällä kamalaa mut valmis kivaa... Ota niistä selvää!
  Kauluri on tosi kiva ja käyttökelpoinen. Huivit ei tahdo menossa pysyä mukana.
  Mä muuten käytän villasukkia 99,9% päivistäni (ja 0,1% öisin)

  VastaaPoista
 13. En kommentoi Fabelia, kun ei ole kokemusta, mutta kauniita sukkia. Sinä se osaat neuloa! Minun sukkani ovat ihan kamalia katsellakin, saati sitten pitää.

  VastaaPoista