perjantai 6. elokuuta 2010

Kaisa mainostaa Sukkasatoa ja itseään

Ihan ensiksi: jos Sukkasato kiinnostaa, mutta et ole vielä käynyt Kotiladossa hakemassa nappia, sen saa myös tästä. Kannattaa kyllä käydä Kotiladossakin lukemassa, millaiseen sotkuun emo voi saada itsensä - ei sukkalankojen, vaan blogien kanssa... :P


Ilmoittautuminen Sukkasatoon alkaa ensi viikon perjantaina äh, tässä on viikonpäivätkin hukassa - kiitos SeijaP:lle huomautuksesta, siis lauantaina - valitsin sen nimenomaan siksi että ehdin viikonloppuna päivittää osallistujalistaa!! :D Jännä nähdä joko sukkainnostus on hiipumassa vai rikotaanko vieläkin ennätyksiä! Vuosi sittenhän sukkien, säärystimien, tossujen ja muiden käpälänlämmittimien neulojia oli 279. Minä olen neulonut tässä lomahyytymisen jälkeen muutamat sukat ja vähän toisiakin töitä, katsotaan josko niitä saisi vaikka kuvatuksikin.

Sitten Kaisa mainostaa vähän itseään. En pelkästään omaa naamaani, vaan omia "copywriterin" kykyjäni.


Alkukesästä Tapio - kyllä vain, juuri se Tapio - kysyi, kiinnostaisiko minua tehdä heille esite, jota voitaisiin jakaa messuilla ja laittaa nettitilausten mukaan. Ja minuahan kiinnosti.

Olen työskennellyt pari vuotta viestintäsihteerin sijaisena ja oppinut käyttämään sekä PhotoShopia että taitto-ohjelma InDesignia, koska suunnittelen ja taitan kaikki kunnan mainokset ja esitteet. En tietenkään ole koulutetun copyn veroinen, mutta uskon, että minulla on tuoreita ideoita, jotka edes osittain korvaavat hienoimpien kikkailujen osaamattomuuden. Juuri mainosten suunnittelu ja teko onkin työssäni kaikkein mieluisinta.

Ei tarvinnut siis kahta kertaa miettiä, kun lupasin Tapiolle tehdä esitteen. Yhdessä hiottiin ulkoasua, ja toivon mukaan molemmat osapuolet ovat nyt tyytyväisiä. Arastelin vähän oman naamani laittamista etukanteen, mutta kun Eeva ja Tapio asian hyväksyivät ja ilmeeni tuossa Samin toissasyksyiseltä ostosreissulta ottamassa kuvassa vain on niin mainio... Jos haluatte nähdä koko esitteen, tehkääpä Tapiolle tilaus tai menkää käymään! :)

Tuon esitteen, samoin kuin erään toisen keväisen taittotyön, tein lataamalla koneelleni PhotoShopin ja InDesignin 30 vrk ilmaiset kokeiluversiot. Adoben ohjelmat kun ovat järjettömän kalliita ostaa. Sitten Sami löysi Huuto.netistä Adoben Creative Suiten kakkosversion hyvin kohtuullisella hinnalla! CS:stä on ilmestynyt jo viitosversiokin, joten tuo on vanha, mutta juuri samaa versiota käytän töissäkin, ja hyvin on jälki painotaloille kelvannut. Huusin siis ohjelmiston itselleni.

Niinpä pieneksi vinkiksi vaikkapa täällä piipahtaville lankakauppiaille: jos tarvitsette painokelpoista jälkeä tekevää esitteiden ym. suunnittelijaa ja tekijää, ottakaa yhteyttä... :) Työasiani kun ovat tällä hetkellä niin epävarmalla pohjalla, että tässä ihan oikeasti pitää miettiä, mistä repisi voita leivälleen.

J.K. Jos sijaitset kohtuullisella etäisyydellä Isostakyröstä, siellähän on viikonloppuna 1700-luvun markkinat ja ihania kädentaitajien tuotteita. Me aiomme kurkkimaan paikalle huomenna.

9 kommenttia:

 1. Ihana esitteen kansi. Pitääköhän sitä nyt heti tehdä Tapiolta ostokset.

  Hei. 14. päivä on lauantai tänä vuonna. Ihan siitä muistan kun mulla on silloin synttärit.

  VastaaPoista
 2. Kaunis esite. Sinähän olet monitaitoinen! :)

  VastaaPoista
 3. Hieno esite!
  Tulethan mukaan Tapion Tikkuiitoille 7.9. Hyppäätkö kyytiin, vai tuletko Fiestalla?
  Kaisahan osaa mitä vaan!

  VastaaPoista
 4. Seija, kiitos huomiosta! JOKU ei osaa lukea vielä kalenteria. Nimeni sentään jo muistan... (Menin nim. maanantaina töihin. :)

  Villanne, kiitos! :D

  Malli, laitoin listalle viestiä. Jos tulen yksin, voin olla kyytiä vailla, mutta jos tullaan Vaiskain kanssa yhdessä kuten suunniteltiin, porhalletaan Helmutilla täältä.

  VastaaPoista
 5. Hieno esite! :) Ja pitäähän sitä nyt oma naama saada esille. ;) Toivottavasti sait muutaman lankakerän palkkioksi esitteen teosta. :D

  VastaaPoista
 6. Tapion esite näyttää hyvältä! Hienoa työtä. :)
  Terkkuja Kyrööhin, kun markkinoilla käytte. Harmittaa, kun en pääse näkemään tämän vuoden markkinoita. Siellä on joka vuosi niin paljon kaikkea ihanaa.

  VastaaPoista
 7. Olen nähnyt esitteen livenä, kun kävimme Tapiolla tiistaina. Hieno se on!

  VastaaPoista
 8. Hieno esite! - Sukkasadon kartuttajiin haluan liittyä.Pistäydynpä heti kotiladon sivulla.

  VastaaPoista
 9. voi että, multa on tääki menny ihan ohitte! vähäkö hieno esite! täytyypä bongata josko tapsalla ois niitä sitte treen messuilla mukana marraskuussa. :)

  VastaaPoista