lauantai 6. maaliskuuta 2010

Yhtä ja varsinkin sitä kolmatta

Olen edelleen viikolla töiden jälkeen niin väsy, että vaikka aina jotakin valmistuu, bloggaaminen jää. Tässä nyt vähän tilannetiedotusta.

Olen hartaasti marinoinut kolmea turkoosia Kitten Mohair -kerää, jotka nyt päätin kuitenkin käyttää tuttuun mekkoon. Kitten Mohairin tiheydellä L-koon mekosta tosin tuli pikemminkin tunika, ja lisäksi riemukseni huomasin kolmannen kerän olevan ilmeisesti eri värjäyserää - mutta haitanneeko se ketään jos tunikan yläosa on vähän eri väriä... :P (Siis alaosa on oikeasti samanvärinen kuin vyötäröosa, musta hame vain puskee läpi.)

 
Malli: se tuttu Suuri Käsityölehti 10/2009 (alunperin Rebecasta)
Lanka: Kitten Mohair, 150 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Tässäkin tein yläosaan rinsessaneuletta.

Tunika oli parina päivänä töissä ylläni ja on ihan ok. Sitä en tiedä, eksyykö se enää kolmatta kertaa päälle...

 

Facebook-kaverini tietävät, että olin männäviikolla eräänä aamuna erittäin pahalla tuulella. Lunta oli vaihteeksi satanut, mutta se kadunpätkä, jonka varrella ovat seurakunnan ja kunnan virastot (ja jälkimmäisen tiloissa myös KELA) oli katsottu turhaksi aurata. Koska kuljen ulkosalla yhä potkupyörän kanssa, ja koska jalkani ovat edelleen heikot, oli ihan oikeasti vähiltä etten olisi päässyt töihin. Sami kiskoi pyörää ja minä työnsin. Jalassa tuntui kivasti. :( Koska oletan, etten ole ainoa huonojalkainen joka tuota reittiä käyttää, lähetin kyllä terveisiä perille päästyäni!

Mikäpä auttaisi rehelliseen kiukutukseen paremmin kuin pienoinen shoppailu, kun vielä Tinttamarelli oli muistanut uutiskirjeellä. Ja niin - ei, en tilannut tarjouslankaa, vaan napsin ostoskoriin kasan lyhyitä KnitPron puikkoja ja kaapelia ja paiskasin MasterCardin perään. Itketään sitten ensi kuussa.

Minullahan on se KnitPron salkku, jossa on setti kaikkia kokoja ja tärkeimpiä kaapeleita. Onnistuin vain ilmeisesti aikanaan saamaan maanantaikappaleen, tai sitten olen kohdellut puikkojani kaltoin, mutta monet niistä ovat irronneet metallipidikkeestään. Koska pidän kuitenkin ideasta, katsoin ajan kypsäksi hankkia varaosia. Noilla lyhyillä puikoilla kun saa kivasti neulottua hihaakin.Ja näistä sitten lisää joskus myöhemmin, mutta kuten näkyy, jopa minä saan niillä ainoilla osaamillani virkkaussysteemeillä eli ketjusilmukalla ja pylväällä jotakin aikaan. :)

8 kommenttia:

 1. Tunikasi näyttää ihan kivalta! Miten niin kolmatta kertaa päälle? Hienolta näyttää sytomyssykasasi!

  VastaaPoista
 2. Samaa ihmettelen kuin malli, minusta tuo näyttää hienolta! Ja mikä kasa pipoja, oot ollut ahkera.

  VastaaPoista
 3. Onpas sulla jo aikamoinen keko ketjusilmukka-pylvästä;)

  VastaaPoista
 4. Mulla lähti lähes käyttämättömästä puikosta puikko-osa irti, hyvällä pikaliimalla puikko on ainakin jo yhden huivin verran pysynyt kuopassaan ;) tosin ainakin puiset tuntuvat katkeavan melko helposti esim sopivasti päälle asututtaessa... hmmm en minä :S että varaosia on hyvä olla, voi olla useampikin työ halutessa työn allakin...

  VastaaPoista
 5. Knit Pick´s on myös mun suosikit.Ostin lisäosia samoin.

  No kuka ei muka osaa virkata!

  VastaaPoista
 6. Hei Kaisa!
  Olen lukenut blogejasi jo pitkään ja tykkään tyylistäsi. Muutama viikko sitten kirjoitit, että toiseen blogiisi pääsee vain kutsuttuna, mahtaisinko minä saada sellaisen kutsun? Minulla ei ole enää omaa blogia, sillä en jaksanut enää pitää sitä. Olen vain Ravelryssä ja lueskelen näitä neuleblogeja ahkerasti. Jos haluat kutsua minut lukijaksi blogiisi niin emailini on marion@marionetta.net

  Facebook kaveriksi ottaisin myös sinut mielelläni.. nimeni on Marion Prange.. odotan kutsua jos vaikka haluat kaveriksi :)
  Tsemppiä sinulle kevääksi ja jatketaan neulomista... ;D

  VastaaPoista
 7. Hieno tunika ja hyvän värinen! Olet tosi nopea, kun justiinsa aloitit virkkaamaan ja samassa on ainakin 10 valmiina. Hyvä, hyvä !!

  VastaaPoista
 8. Nätti tunika. Mikä vika tässä muka on? Sais vaan itekki tehtyä. Sä oot niin ahkera. Hmmmm. OIskohan tuollanen knit pro kasa auttanu muakin potutukseen mikä on tässä kuluneella viikolla ollu... Varmasti, missasin vaan tuon tarjousjutun taas. Meillä siis "asuttu" sairaalassa tää viikko, lapset sairastaa ei sen kummenpaa. Pää meinaa ottaa kierroksia vaan ku ei saa nukuttua EIKÄ tikattua!!! :)

  VastaaPoista