sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Hidasta käynnistystä

Neuleplääh tuli ja iski takavasemmalta kolmen kuukauden laiskottelun jälkeisen töihinpaluun ja jo toisen kahden viikon sisällä sairastetun flunssan muodossa. Kuluneella viikolla en töistä kotiuduttuani ole juuri tehnyt muuta kuin nuokkunut netissä. (Ja juu, minulle saa lähettää kanoja farmille. :)

Nyt olo alkaa kuitenkin olla parempi. Flunssa muistuttelee enää silloin tällöin niistämisenä, ja olen jo kahtena päivänä kömpinyt töihin omin jaloin potkupyörän avustamana. Joskin seurauksena on hillittömät lihaskivut, niin hällä väliä, Burana on keksitty - olen kuitenkin vapaa!! Perjantaina kävin ensi kerran kaupassa kolmeen kuukauteen - lankakaupassa tietysti, tosin ostin maaleja nukkista varten. :) Yksin en tietenkään vielä ulos lähde, Sami on turvana.

Mutta tässä viimein jotakin valmistunutta, joka on odotellut bloggaamistaan jo varsin kauan. Muistanette minun haaveilleen unelmanohuesta mohairpuserosta tai vastaavasta, joka ei painaisi mitään mutta lämmittäisi paljon. Ihan sellaista ohjetta en vieläkään ole löytänyt, mutta sen sijaan neuloin kirjaimellisesti unelmanohuen mekon.

Malli: Suuri Käsityölehti 10/2009 (alunperin Rebecasta)
Lanka: Dropsin Kid-Silkiä noin 150 g (!!)
Puikot: 5 mm
Muuta: Ei, en ole edelleenkään raskaana.


Vastoin ohjetta neuloin koko mekon yksinkertaisella langalla. Seitinohuen Kid-Sikin kanssa se ei ollutkaan niin helppoa. Brr. Varastossa olisi TeeTeen lenkkialpakkaa josta haaveilen vastaavaa mekkoa, mutta saa nähdä... Yläosa olisi muuten voinut olla pidempi, silloin en näyttäisi ihan niin paksulta.

Ja heh, näin käy, kun jättää bloggaamatta heti kun työ valmistuu.. Silmukatti huomasi miehustan mallineuleen ja niinhän se olikin, että varastin jonkun blogissa näkemäni idean ja neuloin yläosaan rinsessakuviota. :)

Ja sitten sukat - ne sairaalaan pääsyä odottaessa neulomani 21 paria eivät selvästikään olleet tarpeeksi... :P

Malli: Paraphernalia tietysti
Lanka: Regia Hand-Dye Effect, noin 90 g
Puikot: Varressa 3 mm, terässä 2 mm

Tuo Regian uutuus on väreiltään hienoa, mutta en taida enää sukkia siitä tehdä. Lanka venyy, mutta ei palaudu mittoihinsa. Lisäksi se on hajoavana ikävää neulottavaa. Kivoja huiveja tästä voisi kuitenkin saada.

Nyt on neuleblääh ainakin osittain selätetty, uutta on puikoilla ja pitipä Tapiollekin taas laittaa tilaus. Talvi on nimittäin ollut niin kylmä, että jopa lämminverinen parempi puoliskoni on käyttänyt ahkerasti viime talvena saamaansa villapaitaa. Sain siis luvan neuloa uuden. :)

15 kommenttia:

 1. Kaunis mohairneule, eikä varmasti paina harteita. ;o)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! En kyllä ihmettele ollenkaan tuota neulebläähiäsi, sen verran kova tahti sulla oli viime syksynä. Mulla on yks kerä tuota Regian lankaa, taitaa olla samaa väriä kuin sulla. Aloitin siitä sukkia, mutta on niin tympeää neulottavaa, että saa nähdä milloin valmistuvat. Kun on parempiakin lankoja neulottavana.

  VastaaPoista
 3. Makee tunika! Mietin itsekin mitä tehdä tuosta Regian langasta. Kauniit sukat olet tehnyt ja väri on ihku mahku, mutta... Kuulen sitten Sulta miten se kestää.

  VastaaPoista
 4. Sattuman sanelemaa...sinä ole juuri toteuttanut minun neulehaaveeni :) Ihanan näköisiä.
  Mukava kuulla myös, että olet kuntoutunut hyvin leikkauksesta :)

  VastaaPoista
 5. Hei, täällähän on tutun näköinen tunika! Ihana!
  Mutta ei se olekaan ihan sama kuin minulla, tuossa sun miehustassa on jotain mallineuletta? Pistänpä mallin muistiin, vois olla mun seuraava..

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana mohairmekko!
  Sukat ovat kauniit, mutta olen samaa mielta langasta, varmaan sopii ihan muuhun kuin sukanneulontaan paremmin.

  VastaaPoista
 7. suloinen mohairneule. Iloa tähänkin päivään Sinulle

  VastaaPoista
 8. Kaunis mohairmekko! Varmasti kiva pitää päällä, kun on köykäinen.

  VastaaPoista
 9. Hassua, kävin noin viikko sitten kirjastossa ja hain just tuon SK:n numeron, ja samaa mallia ihastelin. Vielä en ole pääsyt edes lankavalintaan, mutta ehkä tämä sinun mekkosi toimii kannustimena :) Tosi kaunis!

  VastaaPoista
 10. Ihana tunika. Näitä on näkyny muuallaki ja pitäs saaha itelle samanlainen. Samanlaisilla rinsessa miehustalla tietysti. Mutta se kallis aika, mistä sitä sais lissää???

  VastaaPoista
 11. Ihana toi mekko! Oon himoinnu samantyyppistä jo jonkun aikaa käytettäväks legginsien kanssa, mut jääny suunnitelman tasolle, kun oon miettiny, että tulisko sit kuitenkaan käytettyä... Mitkä sun kokemukset on, ootko käyttäny tota?

  VastaaPoista
 12. Puputsi, vielä se on ollut kaapissa. Osittain siksi, että pakkaset ovat olleet liian kovat keekoilla mohairmekossa, mutta osaksi siksi, että haaveilen elopainoni pikkuriikkisen laskevan... :) Mietin itse asiassa toisen version tekemistä eri langasta, saapa nähdä.

  VastaaPoista