maanantai 22. helmikuuta 2010

Ommellaan huopaa ja huovutetaan ompelua

Ihan ensiksi: uusi Ulla on ilmestynyt. Kaikki tämän tosin jo tietävätkin, mutta itse olen ollut niin pihalla blogimaailmasta viime ajat, että luin uutisen eilen Facebookista. :)

Lämmin kiitos kauniista kommenteista, joita sain huoparuusuistani! Vaihde jäi päälle, ja niinpä olen naputellut neulaimella yhtä sun toistakin viikonloppuna. Kukkasia on syntynyt sekä kolmi- että kaksiulotteisina...


Tehdessäni viime talvena tilausta Kangas-Mallaan pakettiin hyppäsi myös puolen metrin pakanloppu huovutettua luonnonvalkoista villakangasta - kun vileeni halavalla sai. Kankaalle ei ollut mitään suunnitelmaa, mutta nyt kaivoin sen kaapista ja aloin naputella siihen ruusunkukkia.


Ja sitten kaivoin esiin pätkän resoria, jonka muistan ostaneeni talouskoulun käsityötunnille syksyllä 1993... (miksei kuvaaja sanonut, että paita pullottaa rumasti hameesta????)


Olisi kannattanut vähän muotoilla yläosaa niin ei se pullottaisi noin pahasti, mutta menee tämä kai näinkin.


Sitä vain mietin, että kuinka tämä puhdistetaan - lähteekö huovutusvilloista pahasti väriä, jos käyttää koneen villapesuohjelmaa?


Ompelin viikonloppuna muutakin - ja näistä tajusin muotoilla yläosaa... Eipä sen kummempia kuin suoraa saumaa, mutta värit olivat niin herkulliset, että haluan esitellä ne teillekin. Olen niin kurkkuani myöten täynnä tätä talvea ja liukkautta ja kylmyyttä ja liukkautta ja lumisadetta ja liukkautta ja metrisiä vaatekerroksia ja liukkautta, että suorastana himoitsen kevätvärejä. Haluaisin jopa muuttaa olohuoneemme - jonka syvästä punaisesta ja tummasta puustä yleensä pidän - limen- tai sitruunanväriseksi!Nämä kankaat tilasin Suuren Käsityölehden tarvikepakettina. Viimeisimmässä numerossahan oli hauskoja lastenvaatteiden kaavoja ja niitä varten myytiin Myllymuksujen 100 % villafleeceä lankoineen. Olin umpikiero ja piipahdin ensin toki Myllymuksujen sivuilla tarkistamassa, mitä kankaiden osto suoraan kustantaisi - mutta päädyin siihen, että SK:n tarjous oli edullinen. Paketteihin kuului siis määrämitta kangasta ja lankarulla. Tilasin eniten alla olevaa keltaista, toiseksi eniten yllä olevaa vihreää ja lisäksi tiilenpunaista - mutta se oli sen verran talvinen sävy, että siirtyi suoraan kaappiin odottamaan ensi syksyä...Ja loppukevennyksenä näette, miltä minä olisin näyttänyt 20-luvulla. Huovutusneulainta naputellessani kun aloin pohtia, pystyisinkö huovuttamaan päähineen. Pystyin - vaikka se on vähän hassu, ja vaikkei se pidä tuulta yhtä hyvin kuin hahtuvasta neulottu ja huovutettu kissapiponi.


Ruusuja täälläkin, kuten näkyy...


Ainakin se on kyllin erikoinen - tällainen design-tuote maksaisi jossakin myymälässä varmasti monta rahaa. :)


Vaikka kuvista voisi muuta luulla, käytän edelleen yhtä sauvaa sisätiloissa ja kömmin edelleen töihin potkupyörän kanssa. Torstaina kontrolli TAYSissa, saa nähdä mitä murtuma juttelee...

6 kommenttia:

 1. makeee pipa! tykkää Tuula

  VastaaPoista
 2. Onpas ompelukoneella ollut töitä;) Kivoja hamosia ja niille on aina käyttöä. Ne ruusut on nätit, semmosia jugend-oloisia.
  Ja keskiainainen linnanneito-hattu:)

  VastaaPoista
 3. Sinä olet todellinen käsityötaiteilija! Aivan upeita töitä taas ja erityisesti tuo hattu. Voisit alkaa heti tekee noita hattuja myyntiin ja tienata niillä omaisuuden!

  VastaaPoista
 4. Hurmaa, kuule ELO tualla kukkahameella!!!
  Komia on tua lakkiki.

  VastaaPoista
 5. ihania juttuja, aamun ekaa blogia tässä lukiessa tuli tosi iloinen tunnelma, lämmin ilotuulahdus sinulle takaisin.

  VastaaPoista