keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Samin uusi silppuri-desintegraattori-kuivahajotin

Blogger takkuaa, joten kokeilen pitkästä aikaa bloggaamista Picasan kautta.

Muistattehan, kuinka viime vuonna olin haljeta ylpeydestä, kun olin neulonut Samille puseron? No, nyt saan poksahtaa toistamiseen:


Tuo viimevuotinen seiskaveikkapusero on ollut näinä ankarina pakkaspäivinä yksi Samin lempivaatteista. Hänen syntymäpäivänsä lähestyessä tiedustelinkin, kelpaisiko uusi pusero. Kelpaisi, kuulemma! (Huom. kuumaverinen kihlattuni pärjää tavallisesti läpi talven T-paidalla, joten villapaidan käyttö kertoo, että nyt on kylmä!)

Vasta nyt sairasloman päätyttyä ja elämän näyttäessä vähän valoisemmalta selannut vuodenvaihteen neulelehtiä. Vuoden 2009 viimeisestä IK:sta silmiini osui pusero, joka kolahti - olisin valmis neulomaan tällaisen itsellenikin, jos käyttäisin villapuseroita! Minähän olen vaihtolämpöinen, joten villapuserot jäävät käyttämättä niiden hankalan riisuttavuuden vuoksi. Minulla on yleensä aina neuletakki, jota on helpompi pukea ja riisua.


Selasin ohjeen tiheys oppaanani Tapion sivuja ja päädyin tilaamaan Dropsin Alaskaa. Sami valitsi itse värin - aikoi ensin ottaa harmaata, mutta vihjailin voimakkaasti, miten tylsääääää sellaista on neuloa. NIinpä päädyttiin suklaanruskeaan (se ei siis ole tiilenpunainen, vaikka kameran nature-asetus niin koettaakin väittää). Sen verran tiheys heitti, että tilaamani ohjeenmukaiset 14 kerää eivät riittäneet, mutta onneksi Tapio postitti nopeasti vielä yhden kerän perässä.


Malli: Shredder Pullover, IK talvi 2009
Lanka: Dropsin Alaska, 750 g kokoon 46 1/4 (voi mikä kokonumero...)
Puikot: 6 mm
Muuta: Voi itku kun päättelin helman ja hihat liian löysästi - röyhelöitä ei saanut edes raudalla asettumaan... :( Pitänee vielä purkaa. Mutta tämä oli ensimmäinen kosketukseni Alaska-lankaan, ja ihastuin kovasti!

Mitähän tuo shredder muuten tarkoittaa? Sanakirja.org antaa vaihtoehdoiksi silppuri, desintegraattori, kuivahajotin - en ymmärrä noista suomeksikaan kuin ensimmäisen!

Huomenna sitten Tampereelle kontrolliin.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Ompas tyylikäs pusero. Kiva tuo palmikko sivussa.

  VastaaPoista
 2. Jännä pusero, itse kyllä lisäisin helmaan ja hihoihin ihan kunnollisen resorin, olkoon vaikka kuinka IK:n malli. Uskoisin sen istuvan silloin paremmin. Terv. Lea P

  VastaaPoista
 3. Upea pusero! Kaunis väri tuollaisenakin!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut, saat kehut. aikamoinen urakka neuloa miesten pusero. Minäkin rohkenen ehdottaa, että neulot hihoihin ja helmaan kunnon kaks oikeen kaks väärin napakan resorin.
  Onnea sinne Tampereen reissuunkin :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä, jos reuna häiritsee ja lankaa piisaa, niin resoria vain! Paita on komea,voi kun minäkin saisin nueloa omalle " lämminveriselleni" jotain.
  Shredder voisi viitata silppurin sijasta skeittaamiseen tai lumilautailuun; to shred=
  "skeitata tosi hyvin" vrt. Äijä veti ton ranin tosi hyvin ( Dude, you totally shredded that run):D

  Pidän peukkuja että kontrollin tulokset ovat hyvät...

  VastaaPoista
 6. No niin saippahan sitteki neuloa Samille jotaki. Tykkään paian väristä ja palamikosta tuossa sivussa. Yhyn eellisiin, resoria vaan reunan taltuttamiseksi.

  VastaaPoista
 7. Tyrmäävää työtä! Positiivisessa mielessä siis.

  VastaaPoista