torstai 14. tammikuuta 2010

Pientä sievää

Vaiskai kävi eilen tsekkaamassa, että alan olla työkunnossa ja vinkkasi, että Tapiolla on taas alpakat tarjouksessa sunnuntaihin asti. Sinne!

Siis suomeksi: kontrolli TAYSissa ensi viikolla ja hartaasti toivon, että saisin jo lopetella tämän 3 kk sairaslomani. Sitä en tiedä, mitä mieltä lääkäri asiasta on. Joka tapauksessa alan olla nimpal kuntoutunut, että hypin seinille sauvoineni, kun en pääse täältä toisesta kerroksesta edelleenkään mihinkään (tänään tosin harjoiteltiin jo vähän rappuskävelyä).

Olen aktivoinut Facebookissa (SatuH tiedusteli eilen, olenko se sama Kaisa, joka ennen ei profiilissaan juuri edes käynyt :), olen luonut profiilin Twitteriin (vaikken tiedä mitä iloa siitä on :), olen alkanut aktiivisesti kerätä pisteitä PointShopissa ja jopa PointBlogata (mutta niihin en linkitä, vaikka saisinkin puoli pistettä per klikkaus teidän kipaistessanne katsomassa, sillä jokin raja itsensä häpäisemiselläkin sentään on :). Niin että kyllä, tarttis päästä ihmisten ilmoille.


Olen piristynyt jopa niin paljon, että olen pohtinut taas nukkisasioita. Nelihuoneinen vanha nukkekotini kun tarvitsisi ehdottomasti lisähuoneita. Niitä vartenhan sain syksyllä isoltaveljeltä tällaisen puulaatikon, jonka aioin tiivistää ja nostaa vanhan nukkiksen tähän päälle. (Kuvassa loora on romua tänynnä, mutta ymmärtänette ajatuksen.)Sitten aloin miettiä, että tornitalosta tulee kovin hutera, minkä lisäksi en edes yltäisi yläkerran huoneisiin nukkiksen nykyisessä sijaintipaikassa, ja vielä lisäksi huonejärjestys muuttuisi omituiseksi. Minähän keksi tämän "jatkopalan" vasta sen jälkeen, kun olin tapetoinut ja laittanut keittiön ja lastenhuoneen vanhan nukkiksen alakertaan, ja olisi vähän outoa, jos sali ja herrainhuone tulisivat niiden alle...

Uusin ajatus on se, että tilkitsisin tuon laatikon kuten ajattelin ja sijoittaisin sen vanhan nukkiksen viereen kyljelleen, niin että vasemmalla olisi vanha nukkis ja oikealla jatkosiipi, jonka yläkerrassa ne sali ja herrainhuone ja alakerrassa piikatytön kamari ja köyhän sukulaisen eli kotiopettajan huone ja ehkä vielä kellarikomero tms. Osat voisi yhdistää saranoilla niin, että tarpeen vaatiessa talon voisi sulkea kuin nukkekaapin ainakin. (Tämä nukkiksen kuva on siltä ajalta, jolloin yritin saada jonkinlaista vinttiä tuonne yläkertaan - nythän olen purkanut pois tuon typerän välikaton.)Ongelmana on nyt vain se, ettei edes meillä, "mökistä" huolimatta, ole säilytystilaa niin isolle nukkisviritelmälle. Tuo vanha nukkekotinihan on 59 cm leveä, ja puuloora vielä vähän leveämpi. Yhteen sijoitettuina ne veisivät toista metriä pöytä- tai hyllytilaa.

Olen koettanut miettiä tähän kaikenlaisia ratkaisuja, pyörinyt nettikaupoissa pohjakerroksia ihmetellen (niin Lundbyn kuin kalliimpienkin valmistajien) ja koettanut ajatella luovasti. Nyt kysyn jälleen kerran (taisin jo syksylläkin kysyä) neuvoa: keksittekö mitään järkevää konstia laajentaa nukketaloa? En ole viitsinyt ruveta puulooraa hiomaan, tilkitsemään ja muutenkaan rakentamaan, kun ei ole tietoa, miten ja mihin yhteyteen se tuon alkuperäisen talon kanssa tulisi.

7 kommenttia:

 1. Mä huomasin kans äsken, että Tapsalla olis houkutuksia eli lähinnä alpakkaa tarjolla. Taidan nyt jättää väliin ja tyhjentää ensin tuon oman arkun. Käyn sitten siellä livenä seuraavalla Teuvan reissulla. Näytähän sitten jos sorruit kukkaronkevennykseen ;).
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Entäpä jos sitä ei liittäisikään vanhaan nukkekotiin jatkoksi, vaan tekisi täysin erillisen "roomboxin", esim. kesämökin?

  VastaaPoista
 3. Sitä roomboxia minäkin ajattelin. Nehän voisivat olla myös eri aikakautta tai ihan mitä tahansa, kesämökki, sauna kamareineen, kauppa, leipomo, häähuone,huvila.
  - Minulla oli hyvä tuuri, kun löysin sopivan ja tukevan pahvilaatikon alakerraksi ja sitten vielä sen oikean kellarikerroksen. Korkea tötterö on portaiden vieressä ja narulla kiinni rappusissa.Jouluna tila oli hyvään tarpeeseen, mutta nyt koko alin kerros on vielä tyhjänä.

  VastaaPoista
 4. Marja, sorruin... Mutta sehän oli vaan säästämistä, eikö?? :D

  Villasukka ja Villiviini, haluaisin kyllä yhdistää tuon "jatkopalan" nimenomaan entiseen taloon, koska tosiaan tarvitsisin lisää huoneita. Mutta sitähän ei mikään estä, että näin alkuvaiheessa talon eri osat olisivat erillään - ehkä joskus on tilaa yhdistää ne. Pitäisi ruveta hiomaan tuota laatikkoa ja rakentelemaan lattioita ja paikkailemaan seiniä... :)

  VastaaPoista
 5. paketti tuli eilen perille, KIITOS!!! Tuli vielapä niinhyvään saumaankin, mulla on tänään synttärit =)

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti pääsisit pian sairaslomalta ja ihmisten ilmoille! :)

  Siitä leukahommasta, kun olit kommentoinut blogissani, niin minultakin katkaistiin leukaluu silloin, kun sitä siirrettiin eteenpäin, ja ruuveilla se on ollut nyt paikoillaan kohta 9 vuotta. On kuulemma niin tiukat ruuvit, että eilen kirurgi meinasi, ettei alaleukaa välttämättä enää uudestaan pystyttäisi leikkaamaan, koska niitä ruuveja ei saa ehkä irti. Vaikka välillä mää oon epäillyt, kun leukaluussa rahisee, että onkohan siellä joku ruuvi löysällä... mutta jos on ruuvi löysällä, niin ehkä se on jossain muualla pääkopassa. ;)

  Juu, saatiin me kaikki itselle, mitä siellä postin väärinjakamassa paketissa oli. :) Ei ollut mitään arvokasta, onneksi.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa lukea iloisen ja energisen Kaisan tekstiä! Vaikka muuten olen asettanut itselleni lukurajoituksen nukkekoti kirjoituksiin (ei varmaan tarvi kertoa miks...), niin lisäsiipeä vaan taloon, niinhän varsinkin ennen tehtiin oikeassa elämässäkin.
  Mulla on keittiön pöytä varattuna kankaiden leikkuuseen (ollaan toiseksi nuorimman kanssa kahden viikonloppu) ja yritän leikata ison kasan vaatteita valmiiksi ompelua varten, näin saan siirrettyä osan pois täpötäydestä kangaskaapista ompelupöydälle...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista