tiistai 8. joulukuuta 2009

Korjattua ja uutta ja hyvää ja pahaa...

Kiitos vielä kommenteista neuletakkipostaukseen! Sain sinne jo hyviä vinkkejä, miten Tangled Yoke Cardiganin mammuttihihoja lyhentää. Kävi kuitenkin niin, että parin päivän "käytön" jälkeen (minun vaatteiden "käyttöni" on nykyään sitä, että laitan ne aamulla päälle, kepittelen sohvannurkkaan, kökötän siinä iltaan asti vessa- ja ruokataukoja lukuunottamatta ja riisun ne illalla päältä mennäkseni nukkumaan) takki oli venähtänyt suuresta mielettömäksi - meinasi tipahtaa yltäni kaula-aukon kautta.

Olen kuluneiden 2 kk aikana joutunut niin monta kertaa suuttumaan, että nyt suutuin takkiin. Raksin irti Titityyn puunapit (niin vihainen en sentään ollut, että olisin testannut niiden pesukonekestävyyttä! :) ja heitimme koko neuleen koneeseen 40 asteen kirjopesuun, linkous 400 kierrosta, seurana muutama pusero.

Katsokaa, mikä tuli ulos.


Myönnän, että ensireaktio oli paniikki - nytkö meni koko työ hukkaan ja saako lapsuudenmuistoni Kaisu-nukke uuden takin. Mutta kappas, ensin käsin ja sitten ylle puettuna venyttelemällä takista tuli täydellinen. Nappilistaa en saanut ihan sileäksi, mutta muuten en muista, että minulla olisi koskaan ollut näin istuvaa itse tehtyä vaatetta. Tämähän tekee minut suorastaan hoikaksi! :D Ompelin napit uudelleen, venyttelin napinreiät isommiksi, ja nyt tykkään. Ehdottomasti. Palmikkoakin jäi sopivasti näkyviin. Siis ihan oikeaa Felted Tweediä nyt! :D

Aikaa on täällä tapettu muutenkin.

Lanka: Evillaa ehkä 200 g?
Puikot: 5 mm pitsi-Addit
Muuta: Aloitin tämän joskus silloin 2 kk sitten, kun ydinnaula katkesi, ja luulin jatkavani sairaalassa. Kun ei sitä kutsua kuulu, tein loppuun kotona. Sen verran takussa olin, etten tajunnut vaihtaa I-kaaviosta II-kaavioon, vaan tein huivin reunukseen asti ykkösen perusteella. Muuta eroa ei ole kuin se, että tuo reikärivi on nyt harvemmassa kuin pitäisi - ja huivista tuli tolkuttoman iso! Lanka onneksi kuitenkin riitti. Virkatun reunuksen tietysti jätin pois - minä en virkkaa muuta kuin kesäisin... ;D

Malli: Rinsessa-myssy Ullasta
Lanka: Kauhavan Kangas-Aitan Pandaa ja Novitan vanhaa, oikein merinovillaista Woolia yht. ehkä 80 g?
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Väri on oikeasti joulunpunainen, kamera vain oli eri mieltä.

Sen paremmin huivilla kuin myssylläkään ei ole vielä vastaanottajaa, mutta jospa sellainen joulun aikana tai sen jälkeen löytyisi.

****

Samin ruokatunnilla nappaamasta neuletakkikuvasta kasvojani katsomalla saattaa havaita, että olen tänäänkin itkenyt. Toivoton olo tahtoo olla. Torstaina pääsen sentään TAYSiin polille - onneksi Jalasjärvellä on paaritaksi, koska en pysty istumaan tuollaista matkaa henkilöautossa, kun en pysty vaihtamaan siellä asentoa.

Mutta onneksi olette te, jotka jaksatte tukea ja tsempata. Katsokaa, mitä sain eilen.


Kortti oli lähetetty Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubin pikkujoulusta, siinä olivat kaikkien mukana olleiden nimet ja se tuli perille pelkällä minun ja kotipitäjän nimellä. Kiitos! Tämä lämmitti aivan erityisesti siksi, etten Jalasjärvelle muutettuani ole käynyt Käsityöklubissa kuin kerran - Kauhavalle kun on täältä 1,5 h ajomatka suuntaansa. Tällaiset lämpimät muistamiset lohduttavat ja antavat uskoa siihen, että suurin osa ihmisistä kuitenkin tahtoo toisen parasta.

En tiedä, työnnetäänkö minut Tampereelta takaisin kotiin torstaina, vai voisiko sellainen ihme tapahtua, että ydinnaulani vihdoin vaihdettaisiin - tarkoitushan olisi leikata molemmat jalat. Jollei Kerälle uusia juttuja ilmaannu, joulun ihme on ehkä tapahtunut. Jos kiinnostaa, kannattaa kurkkia Tuumooksien puolelle, sitä pystyn päivittämään kännykällä sähköpostin kautta.

Kaiken varalta toivottelen teille hyvää ja onnellista joulunodotusta. Nauttikaa ihanasta arjesta, jossa ei tapahdu mitään ikävää, ja nauttikaa juhlasta, joka antaa voimia!

21 kommenttia:

  1. No vihdoinkin! Toivottavasti kaikki nämä vastoinkäymiset kääntyvät iloksi ja voitoksi. Hyvää matkaa!
    Ja kiitos myssymallista. Olen pitkään yrittänyt keksiä, millaisen tekisin.

    VastaaPoista
  2. Toivoin hartaasti, kun avasin blogiasi, että olisi tieto leikkauksesta. Tyyliin "Huomenna sitten leikkaukseen..." Vaan ei :( Kyllä nyt itkettää sun puolesta Kaisa. Enough is enough!! Toivon että piinasi loppuu NYT ja saat tarvitsemasi apua NYT!! Tällaista pelleilyä ei saisi Suomessa tapahtua. Tsemppiä ja voimia sinulle!! Ja takistahan tuli täydellinen!! Ihana väri sinulle :)

    VastaaPoista
  3. Tämä kutsu tuli siis jo 3 vkoa sitten, ja sen jälkeen erehdyin soittamaan lääkärille - kutsu polille 3 vkon päähän tuntui siinä vaiheessa lähinnä pilanteolta... :p Leikkausajasta ei minkäänlaista tietoa vieläkään.

    VastaaPoista
  4. Kauniita neuleita olet tehnyt!

    Pidä torstaina puoliasi ja sano siellä, ettet poistu sairaalasta ilman uusia nauloja!

    Jaksamisia! :)

    VastaaPoista
  5. Mari, juttelin just työkaverin kanssa, jota on pidetty puoli vuotta sairaslomalla ja NYT sitten tuumataan että tarttisko tehdä jotain... Ehdotin, että hän kahlitsisi itsensä käsiraudoilla hoitopöytään ja nielaisisi avaimen. Pakko niiden olis pitää sitä sairaalassa edes muutama päivä... ;)

    Mikaela, kiitos kehuista, tykkään itsekin tuosta neuleesta nyt ihan mielettömästi. Väri aivan kuin parani huovuttaessa!

    VastaaPoista
  6. Kauniita neuleita olet tehnyt:)
    Toivottavasti pääset äkkiä leikkaukseen.Pidä puolesi torstaina sielä taysissä

    VastaaPoista
  7. Pesukone tiesi ilmiselvästi sinun toiveesi takin suhteen;) Hyvä niin!

    Minulla on samanlaiset fiilikset avatessani blogisi kuin Mikaelalla;
    odotan löytävi bloggauksen jossa kerrotaan leikkauspäivän koittavan piaan. Hyvähyvä!!! On mukava kuulla, että peruspalveluministeri ajaa asiaasi ja toivotaan asian etenevän. Minä tässä toivon, että tapahtuisi se joulun ihme; sinä pääsisit leikkaukseen pikaisesti.

    Ihanasti sinua on muistettu:)

    Jaksuja ja halit sinulle ystäväiseni! Ajatuksissa olet monta kertaa päivän mittaan.

    VastaaPoista
  8. Samat ajatukset minullakin, avatessani blogisi: "joko nyt, vihdoinkin"? Vaan ei vain kutsua kuulu. Torstaina kuitenkin asia on esillä ja varmasti jotain tapahtuu. Täytyyhän lääkärien todeta,että kärsimyksesi on liiallista.

    Upea tuo villatakkisi! Huivi ja baskeri myös ovat kauniita!

    Voimia ja Taivaan Isän huolenpitoa!

    VastaaPoista
  9. Takista tuli hieno!

    Minäkin muiden mukana toivon kovasti, että jotain vihdoin tapahtuisi. Voimia oikein kovasti!

    VastaaPoista
  10. Siis aivan järkyttävää miten sinut on jätetty yksin taistelemaan oikeudesta hoitoon. Onpa hyvä, että meillä on sellainen ministeri, joka ajaa myös yksittäisen henkilön oikeuksia ja onneksi olet sinnikäs. Toivottavasti pääset pian leikkaukseen.

    Pesukone voi joskus toimia taikakoneena; villatakki sen kun vain kaunistui :)

    VastaaPoista
  11. Hienon työn on pesukoneesi tehnyt, kun sinä ensin pohjustit! ;) Kaunis takki! :)

    Huokailen täällä noita sairaalan systeemejä! :( Toivon hartaasti, että saat jäädä to:na sairaalaan leikkausta varten, mutta pelkään, ettei niin käy. En tunne sitä lääkäriä, mutta vaikuttaa olevan varsinainen sadisti.

    VastaaPoista
  12. Hieno villis! Mutta älä itke Kaisa, hymyile, tiedäthän itkusta saa vain kipeän kurkun, turvonneen nenän ja punaiset silmät. Kyllä, tiedän, että helppohan se on viisastella terveillä jaloilla ja naulattomana. Yritän tsempata sinulle positiivisen taistelumielen sinne Tampereen reisulle, uskomme positiivisen ajattelun voimaan. Hymyile ja sano, että nyt mää sitten tulin, ootte tainneetkin mua jo odotella!

    Kerronpa sinulle salaisuuden: Ensimmäinen ylösalaisin neuleeni saattaa valmistua jouluksi! Välillä pitää tehdä siililapaset siskon tyttärelle, mutta hihat (molemmat) ovat jo kyynärpäissä menossa. En olis uskonut, että siittä jotain syntyy, kun silmukoita loin, enkä ole itselleni sukkia ja lapasia isompaa kutonut 25:een vuoteen. Että semmosta - hei narrasin, kesällä tein puuvillaneuletakin, osin omasta päästä (ja osin puuvillalangasta) sekä vanhaa kaupasta ostettua mallina pitäen.
    Kynttilän valoa ja lämittäviä hymyjä ja halauksia lähettää Tuula
    ps. ota kunnon eväät Tampereelle, että jaksat!

    VastaaPoista
  13. Upea tuli takistasi!
    Yhdyn täydestä sydämestäni Käsityöklubin kortin ajatuksiin.
    Sun täytyy kirjoittaa tästä ajasta jos ei ihan kirjaa, niin isompi juttu kuitenkin. On tämä niin uskomaton juttu ollut! Pidä puolesi Tampereella! Haleja ja siukkuja!

    VastaaPoista
  14. toivottavasti et tule samana päivänä takaisin Tampereelta. Pidetään peukkuja ja lämpimiä halauksia.

    VastaaPoista
  15. Jestas sentään, aivan upea villatakki. Sinähän osaat taikoa.
    Täältäkin kiitos myssyohjeesta.
    Pidän peukkuja Tampereen reissulle!
    erv. Lea P

    VastaaPoista
  16. Haluan antaa sinulle joulumielitunnustuksen blogissani.
    Mukana kanssasi!

    VastaaPoista
  17. Voi, miten kauniin Eliina-huivin olet tehnyt! Toivottavasti pääset oikein pian leikkaukseen ja kaikki sujuu hyvin. Positiivista energiaa sinulle!

    VastaaPoista
  18. Peukkuja pidän ja sydämestäni toivon, että nyt vihdoin ja viimein asiasi edistyy oikein ison harppauksen. Tsemppiä. Halit.

    VastaaPoista
  19. Hei.
    Hieno villis. Onnittelut siitä.
    Jännityksellä täälläkin seurataan, että miten käy. Joskus on oikeesti parempi, että lääkärille mennessä ei olekaan psyykannut itseään reippaaksi ja iloiseksi, vaan menee sinne ja antaa kaiken pahan olon ja kivun ja säryn purkautua ulos itkun kera. Joillekin tehoaa paremmin, ja tajuavat, että oikeesti ihmiseen sattuu ja on vaikeaa. Pidän peukkuja, mikä tahansa onkaan sun luontees mukainen tapa toimia.
    Jokainen kyynteleesi on ihan varmasti laskettu, kulkekoon enkelisi kanssasi.
    - Asta

    VastaaPoista
  20. Hienoa, että nyt sait noin upean villiksen! Huivi ja myssy ovat myös kauniita!
    Uskomatonta tuo sinun odotuttamisesi. Toivon todella, että pääset siihen leikkaukseen viimein ja nopsasti!

    VastaaPoista