sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Pieni ja vielä pienempi

Aina se aurinko paistaa... :) Tästä piti tulla tyylikäs kuva auringonläikässä, mutta ota tuosta nyt sitten selvä!


Valmistunut on siis kaksi paria sukkia, ihan pienet ja sitten toiset vähän isommat. Lahjalangasta molemmat.

Malli: Se tuttu ja turvallinen Tuulan sukka
Lanka: Lanettia, jonka olen saanut Oranssilta SNY-kierroksella, noin 60 g
Puikot: 2,5 mm
Kenelle: Jollekulle tänä keväänä maailmaan tulevalle, niitä tänä vuonna riittää

Sitten ne vähän isommat sukat. Talvella sain ihmetyksekseni Tiinap:ltä ihan muuten vain yllätyspaketin, jossa oli mm. elämäni ensimmäinen kerä Mokkasukkaa. Värin nimi oli Samantha, ja kun arvelen sen tarkoittavan nimenomaan Sinkkuelämän Samanthaa, ajattelin että tästä langasta pitäisi tehdä jotakin seksikästä. (Ai näillä säärillä... Aina saa haaveilla! :)

Talven mittaan olen ostanut muutaman Suuren Käsityölehden, kunnes innostuin peräti tilaamaan sen taas hetkeksi jostakin tarjouksesta. Maaliskuun numerossa oli polvisukkien ohje Mokkasukalle. Minulla on niin harvoin mahdollisuus käyttää ohjeenmukaista lankaa, että päätin heti neuloa langasta polvisukat.

No, näillä säärillä lähinnä mallineule eli palmikkokuvio on ohjeesta. Aloitin koon 38/39 silmukkamäärillä eli 88 silmukalla ja teräosassa olin päätynyt oman jalkani vaatimaan 40 silmukkaan. Tästä voitte päätellä, että jonninverran kavenneltiin eikä todellakaan ohjeen mukaan. Vähän hassultahan tuo näyttää, kun keskipalmikko loppuu jalkaterän alkaessa kuin seinään, mutta minkäs teet. 

Malli: Palmikkokuvio SK 3/2009, ohje 16 (Polvisukat)
Lanka: Mokkasukan Samantha, jota kului pientä nöttöstä vaille 100 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Aloitussilmukkamäärä olisi toki voinut olla vähän vähäisempi, joudun taas pujottamaan sukansuuhun ohuen kuminauhan, ja lapa on vielä aika tiukka, mutta tiedän sen löystyvän. Inhoan jalassa pyöriviä sukkia. Muuten tykkään, sillä kuvittelen palmikkokuvion muka optisesti vähän kaventavan säärtä... ;)

Ja kappas, ihan "vahingossa" sukat valmistuivat toukokuun puolella, eli keltaisuutensa vuoksi päätyvät tänne:

Tällä hetkellä aktiivisesti kesken neulottu juhlamekko. Saa nähdä, minkä vuoden juhliin.

6 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Kauniita värejä on Mokkasukassa yleensäkin. :)

  VastaaPoista
 2. Sellaista vaan, kun täällä jälkijättöisesti katselen toisten blogeja, että luulin sen sun tyttökankaan siinä takissa olevan jotain jaappanilaista superkallista. Että olinhan pudota.:)

  Mä en ole uskaltanut itselleni takkia ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat, laitathan kuvan menemään Mokkasukka galleriaan, VillaMokan sivuille.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat niistä tuli, ja taitaa olla ihan sun väristäkin! ihanaa että pidät langasta! niin ja mä pidän edelleen sun tyylistäsi kirjoittaa!!!!

  VastaaPoista
 5. Kivoja sukkia nuo molemmat ovat. Tiedän kyllä tosin, mitä tarkoita kirjoittaessasi noista palmikkosukista. Minkäs sille voi kun pohje on aikuisen naisen ja jalka onkin sitten unohtanut kasvaa maata pitkin ;)Kertoo tässä samanmoinen, kengän koko 35. Nyt vanhenemisen myötä jalat ovat kyllä lässähtäneet jopa sen verran, että 36 on joissain kengissä se sopiva numero. Mutta pystyssähän me pysytään, vai mitä, jos ei muulla niin sisulla :)
  Ihanaa olisikin saada siivooja lahjaksi. Tunnen yhden niin fiksun miehen, joka antoi synttärilahjaksi moisen. Ei, ollut tämä mies täällä, vaan joskus muinoin hoitopojan isä. Kyllä vähän kävi katteksi, en sentään vihertynyt kokonaan:)
  Siunattuja vierailuretkiä äitienne luo ja kaikkeen työhönne.
  ps. hieno uusi sivupohja:)

  VastaaPoista