keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Pinkkiä päälle

Vihdoin ja viimein! Mohairliivini on valmis. Välillä oli totisesti usko loppua...


Idea tähän liiviin lähti Tuhlauksen muotiblogista. Hänen äitinsä oli neulonut mohairista "päivänpelastusvaatteen", neuletakin, joka on lämmin mutta ohut, pieneen tilaan mahtuva ja rypistymätön. Muistelin, että Novitan syksyn lehdessä oli mohairliivin ohje ja ajattelin, että hihat lisäämällä saisin vastaavan vaatteen.


Hihoja ei ainakaan vielä ole, ehkä ei tulekaan - sillä Topp Mohair ei todellakaan ole mitään unelmanohutta ylellisyyslankaa, eikä tämä edes liivinä mahdu mihinkään käsilaukun nurkkaan. Sitäpaitsi sain tämän tekemisestä kylläni.

En ymmärrä, mikä tästä teki niin vaikean neulottavan. Kun nurjalla neulotaan joka toinen oikein ja joka toinen nostetaan neulomatta ja oikealla neulotaan oikeaa, niin kuvittelisi tyhmänkin pysyvän kärryillä. Vaan minä en. Näkee kummasta päästä liivi on aloitettu, siellä on muutamia - köh - aika persoonallisia kohtia. :)

Persoonallinen tästä tuli kyllä muutenkin, muistuttaa vähän sitä harsopellavaliiviäni. (Varsinkin kun olen yrittänyt pukea tuon hienosti niin, että liiviä kiinnittävä pororintaneula olisi vasemmalla puolella - mutta näköjään onnistun vain näyttämään huolimattomalta. :)

Ohje: Novita syksy 2008
Lanka: Gjestall Topp Mohair n. 175 g
Puikot: 6 mm
Muuta: Harkitsen vielä, teenkö hihoja vai en...


Meillä laitettiin tänään kuuseen koristeita. Kuusen alla on jo yksi paketti. Kyllä, Pia, en ole sortunut vielä avaamaan Joulumuorin yllätys -pakettiani! :D

Oletteko löytäneet lukemaan joulukalenterisatuani? Minulla oli sen kanssa hauskaa. :)

6 kommenttia:

 1. Joulusatua luen päivittäin, kiitos mukavasta tarinasta. Ja omat lahjani ovat olohuoneen pöydällä, nekin vain vähän hipelöityinä odottavat joulua ja nimipäivää.

  VastaaPoista
 2. Mieluinen posti tuli tänään perille. KIITOS!! Meinasin laittaa odottamaan joulua, mutta avasin kuin avasinkin.

  VastaaPoista
 3. Ihanan jouluista teillä! Liivi on hauska, persoonallinen. Luen joulusatua joka päivä...se on aivan ihana. Ei mallaisi oottaa, miten se jatkuu seuraavana päivänä. Useamman kerran olen käynyt kattoo sitä ennenkuin se ehtii ilmestyä Joulumaahan...josko olis. Rauhaisantunnelmallista joulunodotusta!
  -Kuivakukkatyttö

  VastaaPoista
 4. Ajattelin samoin, "ihanan jouluista teillä!" :-)
  Meillä ei ole vielä kuusta eikä kai tulekaan, kun nelivuotias koira ei ole ikinä kokenut moista kummaa - meillä kotona. Siskon luona on kuusi, ja TOIVON, ettei koira merkannut sitä... lahjat kun olivat kuusen alla...

  Joo, tulin tänne pahoissa aikeissa: ajattelin haastaa sinut blokimeemiin...
  http://fiberneed.blogspot.com/2008/12/ho-i-have-been-challenged.html
  Kun olet mielestäni mielenkiintoinen ja kiva henkilö :-)
  Ei tarvitse ottaa haastetta vastaan, tietenkään, mutta olisi kiva :-)

  Nyt lähden lukemaan joulukalenteriasi :-)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis! Ja muutenkin jo niin jouluista! Tuo klubipaketti oli kans kiva, oonkin miettinyt pitäiskö itsekin johonkin klubiin mukaan lähteä joskus...

  VastaaPoista