sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Vihdoin...

Tämän vuoden Sukkasadon alkaessa en ottanut mitään paineita omista sukitteluista - ajattelin, että lähinnä pyrin hoitamaan emon roolini kunnialla. Mutta kyllähän sitä alkaa hermostua, kun kaikki kantavat Hillokellariin ja Heinälatoon toinen toistaan upeampia luomuksia ja itse ei saa mitään äntiin...

Nyt onneksi on minullakin esiteltävää omassa alablogissani eli Heinäladossa.

Malli: Taikalenkki ja tiimalasikantapää
Lanka: Lanagrossa Meilenwelt Colortweed, blogiarpajaisvoitto Liinulta, n. 50 g, koko 34
Puikot: 150 cm 2,5 mm pyöröt
Muuta: Taikalenkki ei ainakaan nopeuta sukkien tekemistä... Joten taidan palata vanhaan systeemiin ja säästää uuden tekniikkani hihoihin. Tiimalasikantapään ohjetta en jaksanut kerrata, joten virheitä tuli, enkä muutenkaan oikein siitä pidä - liian matala. Mutta tulipa opeteltua. Otin toiseen sukkaan langan kerän sisältä ja toisen päältä, joten sain vastapariset raidat! Varressa 48 ja lavassa 40 silmukkaa.


Malli: Petäjä uusimmasta Ullasta
Lanka: Grafiitinharmaata Seiskaveikkaa noin 100 g, koko 42
Puikot: 4 mm bambut
Muuta: Nämä menevät pukinpussiin. Petäjä on mainio ohje, en ollut malttaa lopettaa näiden neulomista! Tosin otin vain mallikerran ohjeesta ja muuten neuloin omasta päästäni. 48 silmukkaa.

Eilen Lapualla autoin äitiä selvittämään toimimattoman ompelukoneen salaisuutta. Kaivaessani ompelukonepöydän kaapista ohjekirjaa löysin varsinaisen nostalgiapaukun. Kuka muu tunnustaa omakseen?


Kirja lähti mukaan, kun sen välissä oli myös peruskaava-arkki. Aika siisti tuo on, olin sairauden vuoksi poissa koulusta koko seiskaluokan syksyn ja jouduin kammoamiini käsitöihinkin siis lähinnä vasta joulun jälkeen. Sukkaa ehdin sentään neulomaan. Novita ei siis vielä ollut Novita talvella 1988!


Sukkasato on ollut tosi tuottoisa, pian alan laskea kolmannen viikon saldoja.

9 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!

  Mä oon tehnyt tuon tiimalasikantapään niin, että olen tehnyt lisäykset myös jalkapöydän päälle. Siinä perusohjeessa ei ole sitä, mutta se istuu paljon paremmin jalkaan niin. Aloitan yleensä kärjestä, on jotenkin helpompi ajatella lisäykset niin päin.

  VastaaPoista
 2. Juu, sama kirjasarja oli meilläkin. :) Tallessa on.

  VastaaPoista
 3. Hih, minullakin on tuo kirja! Noihin aikoihin en kyllä yhtään tykännyt käsitöistä, ainakaan koulun tunneilla. Jäänyt traumoja kun piti rumasta, sinisestä collegesta ommella paita ja housut.

  VastaaPoista
 4. Mul ois sulle Karvinen blogissani:).

  VastaaPoista
 5. Ihanan väristä lankaa noissa ekoissa sukissa. Niin ja petäjä malli näyttää kivalta, pitäisi varmaan itsekin kokeilla tuollaisia.

  Meillä ei muuten ollut mitään noin hienoja kirjoja seiskaluokalla. Olen nyt 27-vuotias ja olin yläasteella juuri laman jälkimainingeissa joten en muista, että meillä olisi ollut minkäänlaisia kirjoja ja jos oli niin ne olivat varmaan reilusti vanhempia perintökaluja.

  VastaaPoista
 6. Tuttu kirja mullekin! Itse asiassa tekijöistä ensimmäinen oli mun kässänopekin.

  Nuo raitasukat ovat ihanat, värit täydellisen syksyiset ja kauniit! Ja Petäjä-sukat - apua, en edes muistanut, että tuo malli on olemassa (Ullassa kun on aina niin paljon kaikkea ihanaa).

  VastaaPoista
 7. hienoa, sukkatili avattuna nyt emännälläkin! :) mulla ei kyllä ole, vieläkään. oon varmaan viimenen joka saa jotain aikaseks tällä menolla..

  ps. samat kässänkirjat mullakin ja tallessa ovat. :) mallitilkkuineen kaikkineen. sillon vielä tein moiset kun pako oli. :D

  VastaaPoista
 8. Hienoja sukkia!! Mä en kans oikein tykkää tuosta tiimalasista, meikäläisten laatikkokoipisten sukuun se ei oikein istu.

  Mulla ei muistaakseni ollut tuota kässäkirjaa (mut mähän oonkin niin kamalan wanha), vaan tekijöistä eka oli mulla kyllä aikoinaan kässänopena - kuten Hannaliinillakin näköjään. Sepäs mielenkiintoista......

  VastaaPoista