sunnuntai 17. elokuuta 2008

Ja sadasosasekunnilla hän voittaa...

...tai jotain. Ovat nämä olleet valmiit jo pari päivää, mutta sain vasta äsken langat pääteltyä. :)

Eli ihmetelkää: Kaisa on neulonut sukkaparin taikalenkillä ihan alusta loppuun!!

Olen niin tyytyväinen itseeni, että halkean. Rakastuin tekniikkaan. Pakko saada 2,5-3 mm pitkät pyöröt - olisikohan Fionassa? KnitPicks Harmonyiden "ongelma" näkyy olevan se, että pienimmät irtopäät ovat kokoa 3,5 mm.

Lanka: Gjestal Janne, 50 g ja seiskaveikka n. 10 g
Puikot: 4 mm KnitPicks Harmonyt
Ohje:
Lähinnä omasta päästä, apuja täältä ja täältä. Kantapää tiimalasi, koska perinteistä en vielä tohtinut ruveta tällä tekniikalla yrittämään.

Nyt katson olympialaiset omalta osaltani päättyneiksi. Olen ällistynyt siitä, että opin tänä aikana kaksi uutta sukkatekniikkaa! Antaa kummasti uskoa siihen, että minulla on aivot... :D Ja on mukava lähteä tältä pohjalta taas Sukkasatoonkin.


****
Sitten päivän muihin aiheisiin.

Viime päivinä olen olympialaisten ohella innostunut uudesta haasteesta. Drops Designin nimihirvitys Taideneulottu takki muotoiltu pyöriöstä ei onnistunut karkottamaan kamalalla "suomellaan", kun olin sitä monessa blogissa ihaillut. (Mietin vain, että olisiko ihan mahdotonta luetuttaa ne Dropsin tekstit natiivilla, joka sanoisi, että esim. "Katso M.1 – jokaiselle koolle on 1 piirros. Piirros näyttä 1/8 osa työstä ja vain joka 2. krs. Krs:et 2, 4, 6 jns. neulotaan oikein joustinneuleeseen asti ( = piirroksen 6 viimeistä riviä), neulo sitten o yli o s:t ja n yli n s:t, jotta joustin on yhteensä 11 krs korkea" ei ole suomea? Pitäisikö tarjoutua vapaaehtoiseksi...)

Nyt mennään kerroksella 88 ja hirvittää, miten käy langan kanssa. Neulon kaksinkertaisena venäläistä Pehorkan Derevenskajaa ja saman firman Teplo i ujutnoa, enkä tiedä onko kumpaakaan tarpeeksi. Onneksi isoveli menee taas syksyllä Pietariin... :)


Malli on toki huijausta, kun se alkaa niin sujuvasti ja sitten kerrokset kaaaaasvavat... Mutta ihana se on. Suunnitelmissa on jo tehdä toinen kappale mohairista siltä varalta, että tästä tulee liian kuuma.


****

Syksy on tulossa, koska olen viime päivät roikkunut nettilankakauppojen sivuilla. Onneksi (?) heinäkuussa sain vain puoli tiliä ja seuraava palkkapäivä on tämän kuun lopussa... Kerjäsin kyllä Samilta, että sitten kun palkan saan, tehtäisiin retki Tapion kauppaan. Ellen sitten sorru nettiostoksiin jo ennen sitä!

Itse asiassa olen kuolannut Noro-lankojen perään. Hinta vain on esteenä, käytännössä ei ole mitään eroa tilaako esim. GetKnittediltä tai suomalaisesta kaupasta. (Kyllä, olen ottanut opikseni ja pysyn EU-alueella! :) Toisaalta pitäisi neuloa vain ohuita vaatteita, kun nyky-Suomessa talvella ei lämmintä tarvitse... Voi sentään.

Mutta varmuudeksi teen vähän tilaa varastoihin. Huudossa paria lankaa ja vähän muutakin.

****
VK on ollut viime päivinä kaikkien huulilla. Minä unohdin kysyä, saako sitä mahdollisesti Jalasjärven Ärrältä, mutta vähän epäilen...

3 kommenttia:

 1. Tuo magic loop.... Yritin aikoinaan sukkia sillä, hermo meni. Tämän aamun olen yrittänyt kahta hihaa pyörönä sillä - purin just ja vaihdan sukkiksiin, eli ei mulle magic loopia enää.

  Ärrällä kannattaa olla tarkkana, Jkylään oli kuulemma tilattu iso pino Knit Simpleä VK:na....

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä kuin Villasukka, ei sovi ML mulle. Jotenkin aina saan puikon, langat ja neuleen niin kamalaan sotkuun,että helpommalla pääsen kun teen sukat sukkapuikoilla. Ja kahdella puikkosarjalla pystyy neulomaan molemmat sukat yhtäaikaa, tai ainakin vaihe vaiheelta.

  VastaaPoista
 3. voi että. kaikki saa valmista olympialaisissa, minen oo viel ees puolivälissä oman tekeleeni kanssa...pitää ottaa loppuKIRI! :D

  VastaaPoista