maanantai 11. elokuuta 2008

Hätinä julukee sanua...

Tänään kahvitunnilla herätin ihastusta käyttämällä "juljeta"-verbiä, joten hyödynnän sitä täälläkin. :)

Kun valitsin olympianeuleekseni kärjestä aloitetut sukat tiimalasikantapäällä, kuvittelin kuluttavani niihin hyvinkin koko olympia-ajan. Olen nimittäin kerran eläissäni aloittanut sukkaa kärjestä, sain sen kantapään yli ja ufoutin kuukausiksi, kunnes kerin takaisin kerälle.

No, nyt ei käynyt niin. Nämä valmistuivat eilen illansuussa.


Koska minulla oli Sisu Glitteriä tasan kerä, en tehnyt vartta ihan Suloisten sukkien ohjeen mukaan, vaan sumplin hiukan. Onneksi kuitenkin tein taakse halkion, muuten halkosääreni eivät olisi mahtuneet sisään... Varrensuussa kolme kerrosta nurjaa sekä yksi kierros kiinteitä silmukoita (myönnän, olen virkannut viimeisen viikon aikana enemmän kuin kuluneen vuoden aikana!).

Yleensä minulla on sukankutimessa 10 lykkyä vartahalla, jos käytän 2,5 mm puikkoja. Näitä mittaillessa alkoi kuitenkin tuntua, ettei se riitä, ja lopulta silmukoita oli 13 per puikko. Tuloksena liian väljä lapa... Pituus on kohtuullisen oikea, vaikka näin päin sitä olikin vaikea mitata, varsinkin, kun kantapään malli oli uusi ja outo.

Ohje: Kärjestä aloitetut sukat joissa tiimalasikantapää (Suloiset sukat), koko 35
Lanka: Sisu Glitter, 50 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Onko tuohon kantapäähän pakko tulla tuollaiset reiät?? Ei oikein mitaliainesta...


Kun totesin, että tämä laji on ohi melkein ennen aikojaan, päätin valita lennosta toisenkin lajin. Seurasin keskiviikon neuletapaamisessa Heleenan tanssivia sormia, kun hän neuloi kahta sukkaa yhtä aikaa magic loopilla. Tyhmänä en tullut pyytäneeksi häntä opettamaan tuota taitoa, vaan aloin eilen penkoa ohjetta netistä.

Ullan ohje on käsittääkseni vain yhdelle sukalle, ja englanninkielisestä ohjeesta en paljon ymmärtänyt. Kuitenkin sen tuella ja maalaisjärjen ystävällisellä avustuksella menen nyt tässä. Saa nähdä, tulevatko nämä olympiasukat valmiiksi ajoissa - mutta minua, jolla on paha toisen sukan/lapasen/hihan syndrooma, temppu ihastuttaa!


Valitettavasti en omista 2-2,5 mm pitkiä pyöröjä, mutta onneksi lankalaatikossa oli Jannea ja Seiskaveikkaa, jolle nelosen pyöröt kelpaavat. Tulkoon sitten porkkanaiset saapassukat.

7 kommenttia:

 1. jestas sentään että teit ne nopeesti!! :)

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyy ohje kahdelle sukalle yhdellä pyöröllä: http://www.tiinas.vuodatus.net/blog/482895 Tosin sinun vauhdillasi tämä ohje voi tulla liian myöhään, voivat sukat jo olla valmiina ;-) Mutta kyllähän sukkia tarvitaan useampiakin...

  VastaaPoista
 3. Satu H, itsekin järkytyin! ;)

  Ullamariella, tuopa oli hauska linkki - sukat pyöröllä kärjestä alkaen... Pitääköhän mun vielä kokeilla sitäkin... :D Tekniikka on muuten yllättävän yksinkertainen, kuten nerokkaat ideat usein. Harmittaa vain se, etten opetellut tätä jo aiemmin...

  VastaaPoista
 4. Nopeapa olit!
  Noita kantapään reikiä mullakin jää näkyviin, ei auta vaikka kuinka yritän kiristää ne silmukat niin kireälle että ihan sormiin käy kipiää, silti ne pikkuhiljaa taas löystyy ja lopulta nuo reiät on näkyvissä..hankala tapa tehdä kantapäätä, on tosissaan :D

  VastaaPoista
 5. 2 sukkaa yhdellä pyöröllä on loistojuttu! Kirjoneuletta ei siihen kannata ympätä, ellei halua menettää hermojaan ja saada lankoja takkuun. Jos teet sukkaan "tavallisen" kantapään, kannattaa huomata, että joudut poimimaan silmukat mahdollisesti "väärästä" suunnasta ja pystyt tekemään sen vasta silloin, kun olet kyseisessä kohdassa. Tulet ehkä myös huomaamaan, että jos silmukoita on tarve siirrellä puikon siiman puolikkaalta toiselle, se ei niin vain onnistukaan, vaan vaatii toisen sukan poistamista pyöröltä, ennen kuin voit tehdä niin.

  VastaaPoista
 6. Voi ei sentään "tanssivia sormia". Ja ilikeekö sanuakkaa notta ne orottaa seuraavaa tapaamista. Mutta ne on kärjestä aloitetut ja seuraavaksi tiimalasikantapäätä. Ei valmistu piitkäään aikaan. Kilpailen yksin omissa kisoissa "Moonlight Sonata shawl" puikoilla niin kauan kun lankaa piisaa. ja sitähän piisaa.

  VastaaPoista
 7. Morjens tännekin! Oletko Novita-kerhon jäsen? Jos, niin mitä olet pitänyt?

  VastaaPoista