maanantai 7. heinäkuuta 2008

Yksi pieni tiskirätti ja puikkoja kaupan

Edit-täti kävi päivittämässä puikkotilanteen.

Ei, tiskirätti ei suinkaan ole kaupan, vaikka otsikosta niin voisi päätelläkin! :)

Sarjassamme pikkutöitä: kulutin tähän noin 10 g Novita Bambua ja noin 20 g Novita Butterflyta 3½ puikoilla. Mallikuvio shetlantilainen pitsi Neulojan käsikirjasta (Pitsit #2). Rätin alla poseeraa uusi söpö näppikseni - yritän olla tälle vähän hellempi kuin edelliselle...


Mutta vaikka en ole viime aikoina saanut paljon valmista, niin sehän ei estä silti satsaamasta välineisiin... Fionasta minulle saapui erinäisten välikäsien kautta Samin antama syntymäpäivälahja, ihanaiset KnitPicks Harmony -puikot!

Minulla oli niistä muka kuvakin jossakin, mutta en löydä tähän hätään. Saatte siis kuvitella. Valitsin puisen setin, ja voi että nautin! Kun vain muistaa kiristää sauman kunnolla, neulominen on ihanaa.

Kun minulla nyt on tuo melkein taskuun sopiva uusi setti, päätin erottautua näistä bambupuikoistani (bambupuikkoina ne ostin, jotakin puuta ovat - takuuta en anna!). Minähän tilasin näitä aikanaan eBaystä, ja periaatteessa tykkään - esim. kaapeli on sellaista pehmoista muovia, joka ei ole miljoonalla solmulla kun puikot ottaa paketista, eikä kieroon neulominen (missä olen erittäin lahjakas) ole niin varmaa.

Vaan kun. Nämä olivat halvat, ja sen huomaa. Puikot on vain tökätty muovikaapelin päähän. Tämä tarkoittaa sitä, että jos neulot ohutta lankaa, se syö vähitellen ohuen muovikaapelin poikki. Jos neulot paksua lankaa, sen paino vetää puikon irti kaapelista. Molemmissa tapauksissa huomaat asian vasta, kun neule romahtaa syliisi ja silmukat karkaavat. Lisäksi puikko-osa on joissakin karkeaa ja lanka tökkää.

Tämän takia en viitsi ruveta kaupittelemaan näitä Huudossa - ellen kertoisi noista huonoista puolista, menisivät varmasti kaupan, mutta huijaamaan ei tee mieli ruveta.

Siis: omalla vastuulla tarjolla nyt vaihtoon sylillinen bambuisia (tai jostakin puusta tehtyjä...) pyöröpuikkoja. Osaa on käytetty, osa on vielä avaamattomassa pakkauksessa - tällaista määrää en jaksa käydä läpi ja tarkistaa, mikä on käyttämätön ja mikä ei. Siis täysin omalla vastuulla.

Jos jollekulle kelpaa, niin saa varata yksittäisiä puikkoja tai vaikka koko setin, vastalahjaksi voi antaa mitä omantunnon mukaan haluaa. Postikuluista ym. sovitaan.

Yhteyttä pyydän ottamaan sähköpostiosoitteeseen kaisantuumooksia [at] gmail piste com. Tarkemmat speksit kuten seuraa. Kuvat saa klikattua suuremmiksi, valitettavasti osassa salama heijastuu muovista.

40 cm pyöröpuikkoja: 2,0 mm, 2,25 mm, 2,5 mm, 3,5 mm, 4 mm, 4,5 mm, 5 mm, 5,5 mm, 6 mm, 6,5 mm, 7 mm.
JÄLJELLÄ 2,0 mm, 2,25 mm, 2,5 mm, 3,5 mm, 4,5 mm, 5,5 mm ja 6,5 mm.60 cm pyöröpuikkoja: 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 4,5 mm, 5 mm, 5,5 mm, 6 mm, 6,5 mm, 7 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 12 mm.
JÄLJELLÄ 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 5,5 mm, 6,5 mm, 9 mm ja 12 mm.


80 cm pyöröpuikkoja: 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm, 4 mm, 5 mm, 2 x 5,5 mm (huom!) , 6 mm, 6,5 mm, 7 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 12 mm.
KAIKKI VARATTU!


1 kommentti: