maanantai 28. heinäkuuta 2008

Löytö

Loma on sitten lomailtu, tänään alkoivat työt. Saa nähdä, ehtiikö ja jaksaako sitä neulomaan ennen joulua... Olen taas lukenut mielelläni.

Viikon lopulla kuljetimme viis (fem, five, pjat, fünf, viis, 5) kassillista vaatteitani vastapäiselle lähetyksen kirpputorille. Olivat kutistuneet kaapissa, eivätkä edes venyneet takaisin alkuperäisiin mittoihinsa vaikka pääsivät muutossa mukaan... tai jotain.

Tuloksena on siisti vaatekaappi ja iloinen mieli, kun menivät hyvään tarkoitukseen. Ja minä sain saalista! Kirpparilla oli nimittäin lehtipino, jossa oli yksi 2000-luvun alun Novita ja kolme Suurta Käsityölehteä vuosilta 2003 ja 2004. En ollut uskoa silmiäni, kun pinon yläpuolella oli lappu: "Ota tästä luettavaa ilmaiseksi". Juu, eivät maksa mitään, sanoivat kun vielä varmistin asian. Tunsin itseni melkein varkaaksi.

Ja jotta ahneuteni olisi täydellinen, olen harkinnut parin neulekirjan myymistä Huudossa. Vielä eivät kuitenkaan ole siellä, harkitsen edelleen...

5 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa hyvältä idealta tuo vaatekaapin siistiminen/karsiminen ja vaatteiden kirpparille vieminen.

  Suurin ongelma vaan omalla kohdallani on se aloittamisen vaikeus :D Sitten kyllä karsin vähän liikaakin kunhan vain alkuun pääsen.

  VastaaPoista
 2. Tuo on ollut ajatusasteella-siis kaapin tyhjentäminen jotenkin kutistuneista vaatteista.
  Ysävälläni on ollut viime vuosina sääntö. jos ostat yhden uuden vaatteen, niin kaksi lähtee kirpparille.
  Jouduin lihoamiseni takia keväällä ostamaan aika lailla kaikki vaatteet uusiksi.Vaikea niistä vanhoista on luopua, ja toisaalta on säästettävä jotakin parempia. Luulisin, että tautini asetuttua paino saavuttaa samat entiset mittani -ei netkään mitkään hoikat ole.
  muuten olen pelkistänyt huushollia tulevan remontin alta -miten ihminen kerää tavaraa 32 vuodessa? Lapsetkin ovat kyllä jättäneet osansa entiseen kotiinsa.
  Aika tavaran kaupitsee- no yksi lapsista on muuttanut rahaksi ylijäämää kirpparilla.
  Mitään käyttökelpoista ei voi hukkaan heittää -aina joku tarvitsee niitä. Olen aina kierrättänyt ja se on niin sisäistettyä, kun aina mitään ei ollut liikaa ja kaikelle löytyi käyttö lapsuudessani ja nuoruudessani, kun ei ollut rahaa.

  VastaaPoista
 3. Minullakin oli kaapissa kutistuneita vaatteita, samoin lapsillani(jotka ihan oikeasti vielä kasvavat :-)), joten pari viikkoa sitten vein mahdollisimman paljon kirpparille ja aion syksyllä vielä paremmin käydä komeroita lävitse. Siis aivan ihana, kun saa komeroihin tilaa ja ei niitä vaatteita loppujen lopuksi paljoa tarvitse... kai... tai siis muoti muuttuu... ja tulee neulottua... ja... :-))

  VastaaPoista
 4. Niin Kaisa, MITÄ KIRJOJA??
  Kysyy nimim. hyllyssä tilaa (saa vapaasti nauraa, kovalla äänellä..)

  VastaaPoista