torstai 19. kesäkuuta 2008

Neiti Kesäheinä

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, mutta mahdollisesta vedenpaisumusriskistä huolimatta nimesin tämän viralliseksi juhannusasukseni.


Hame syntyi kirpparin kangaspalasta, joka oli todennäköisesti ikkunaverho - molemmissa reunoissa oli valmiiksi hulpio, niin että minun tarvitsi vain ommella sivusauma ja tehdä yläreunaan yksi käänne kuminauhakujaksi. Koska huushollista oli kuminauha lopussa eikä kukaan ole ostanut sitä lisää, tässä hametta pitää ylhäällä kujaan pujoteltu kengännauha... =D

Pikkujakku syntyi, kun ostin Fionan alennusmyynnin tyhjäksi punaisesta Scalasta. Pellavaa, villaa ja puuvillaa, nam! Kauan pyörittelin keriä miettien, mihin 300 grammaa riittäisi, sitten tartuin tuttuun ja turvalliseen Ullaneuleen ylösalaisinneuleeseen ja neuloin lähestulkoon niin pitkälle kuin lankaa riitti, mutta neuletakkina. En jaksanut väsätä napinläpiä vaan hankin Fionasta noita duffelinappeja ja virkkasin (!) niille silmukat.

Ohje: Silmukkamäärät Ullaneuleen ylösalaisinneuleesta
Lanka: SandnesGarn Scala, 300 g
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Muuta: Lanka ei oikeasti ole niin kirkkaan punaista kuin tässä kuvassa, kokovartalokuvissa väri on oikeampi. Ihanan elävää pintaa tuli tuosta langasta!



Ja kuten kuvasta näkyy, minä en osaa ikinä pitää suutani kiinni... =D

Lämpöinen kiitos työpaikkaonnitteluista! Maanantaina aloitan ja sijaisuutta jatkuu näillä näkymin vuoden loppuun, heinäkuussa luvattiin palkatonta lomaakin. Ja nyt sitten tietysti töitä pakkaisi yhtäkkiä päälle enemmän kuin ehtisi tehdä... Täytyy miettiä kuinka toimin.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin:

Riemukasta juhannusta jokaiselle teistä!

13 kommenttia:

  1. Onnittelut työnsaannin johdosta! Ihanaa! Vaikka tietysti työ haittaa harrastuksia! Et sä sillai ilman "työtä" ole koskaan,vaan sunun käsistäsi syntyy jos jotakin uutta. Hieno toi punainen takki ja mä tykkään kovasti duffeli-napeista!

    VastaaPoista
  2. kaunis punainen pusero! :) hyviä jusseja! :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää juhannusta sinulle myös - kyllä kelpaa juhlia, kun on noin hienot juhannusvaatteetkin! Minäkin ostin tänään uutta kangasta, mutta jussiksi en siitä kyllä mitään saa aikaiseksi...

    VastaaPoista
  4. Hyvää juhannusta!
    Kaunis tuo punainen neule ja taas tekaisit sen niin nopeasti!

    VastaaPoista
  5. Hyvää juhannusta ja onnea työpaikasta!

    VastaaPoista
  6. Leppoisaa ja rentouttavaa juhannusta :) Toivottavasti kelit sallii juhannusasun pitämisen ulkonakin *virn*
    Onnea uuden työpaikan johdosta !

    VastaaPoista
  7. Täällä sitä tapahtuu: uusi työpaikka ja asu, sä oot mahdoton kerkiämähän.
    Onnittelut molemmista!

    VastaaPoista
  8. Iloista Juhannusta !
    Ja, oi... pikkujakku ja hame ovat aivan ihanaa !
    Sekä onnittelut uuden työpaikkan saamisen johdosta !
    Elina...Virosta.

    VastaaPoista