keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulu uudessa salissa


Kovasti on herrasväen talossa eletty saamattomasti viimeiset kuukaudet. Edes saliin ei ole verhoja ja huonekaluja saatu. Henrik-isäntä mutisee välillä koko talon lisäsiivestä, sen tekeminen oli hänen mielestään aivan turhaa haaskausta. Mutta Hilda-rouva selaa saksalaisia kuvastoja ja haaveilee Biedermeier-kalustosta...

Myönnettävä kuitenkin on, ettei Henrik loppujen lopuksi antaisi pois omaa työhuonettaan, ja alakerrassa asuva sukulaispoika Jaakko sekä palvelustyttö Iita nauttivat kamariensa rauhasta. Lapsista, Ainosta ja Väinöstä, sali on kuitenkin kaikkein hauskin, sillä siellä on tilaa juosta ja riehua.

Saadakseen miehensä hyväksymään salin olemassaolon (ja ehkä suopumaan siihen Biedermeier-kalustoon) Hilda-rouva päätti, että kuusi laitetaan saliin. Jouluaaton vastaisena iltana, kun Aino ja Väinö on saatu nukkumaan, aikuisilla riittää puuhaa. Mutta niinpä aattoaamuna lapsia odottaa ihme, sädehtivä joulupuu! Jopa pikku Väinö hiljenee sen nähdessään.

Talonväen syödessä jouluateriaa on itse joulu-ukko onnistunut pujahtamaan sisään ja jättämään kuusen juurelle säkillisen lahjoja. Mistä hän saattoi tietää, että Väinö toivoi niin hartaasti junaa, ja että Aino tahtoi juuri tämän pelin! Ja mitä salaisuuksia mahtaakaan paljastua niistä paketeista, joita ei vielä ole ehditty avata...

Iita tarjoilee jälkiruoaksi Helsingistä asti tilattuja suklaakonvehteja, mutta ne jäävät sivuseikaksi. Sillä kynttilöitäkin kirkkaammin loistavat lasten silmät. Iitakin unohtaa koti-ikävänsä hetkeksi - sillä hän pääsee käymään kotona vasta välipäivinä, kun herrasväen joulut vieraspitoineen ovat ohi.

Joulukuusen tarvikkeineen (myös lahjat, junarata ja konvehdit) tilasin alkuvuodesta Kotilieden puodista. Joulu-ukon lahjasäkki on lahjapakkauksesta, jossa se sisälsi kylpysuolaa. Ainon pelirasia on nettiprintistä tehty.


Riemullista joulujuhlaa kaikille Kerällä-blogin lukijoille!

25 kommenttia:

 1. Ihana tarina Kaisa, tulin oikein hyvälle mielelle tästä ja saatoin ihan kuvitella näin oikeasti tapahtuvan tuossa nukkekodissa. Mulla on nukkekoti kellarissa, odotteleen parempia päiviä eli tilaa niinkuin askartelutarvikkeetkin. Nukketarvikkeet on esillä ja ajatuksena on kokeilla jossain vaiheessa nukkekodin nuken tekoa, kunhan saan ensin sellaisen silikonipuikot, joilla voi kasvoja muovailla, sormet on liian isot.
  Ihanaa Joulua Sinulle ja Samille.

  VastaaPoista
 2. Ihana tarina

  Toivotan rauhaisaa ja tunnelmallista Joulua

  VastaaPoista
 3. Oikein Siunattua ja Ihanaa Joulunaikaa teille molemmille!

  VastaaPoista
 4. Hauskaa ja Rauhaisaa Jouluaikaa teille molemmille ja herrasväelle omassa talossaan t. Lea P.

  VastaaPoista
 5. Joulutähden valoon
  metsä nukahtaa.
  Jokaiseen pieneen taloon
  joulu tulla saa.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa joulua Teille molemmille ja myös Herrasväen talon asukkaille!

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua sinullekin!
  Kiva oli lukea tarinaasi. Suopua-sanaa kollegani ihmetteli tässä muutama viikkoa sitten, kun sitä oli Hesarissa käytetty. Näytpä käyttävän sitä sinäkin =D

  VastaaPoista
 8. Rauhaisaa joulun aikaa ja onnellisia hetkiä vuonna 2011.

  VastaaPoista
 9. Kiitos joulutarinasta!

  Riemullista joulujuhlaa myös Sinulle ja puolisollesi!

  VastaaPoista
 10. Nyt alkaa meillä olla hommat tehty ja voidaan rauhoittua Joulun viettoon. Toivotan Sinulle oikein hyvää ja rauhallista Joulua!

  VastaaPoista
 11. Jouiluista oloa ja iloa ja sielujen rauhaa!

  toivottaa Vilukissi pesueineen

  VastaaPoista
 12. Iloista ja rauhallistakin joulunaikaa sinulle:)

  VastaaPoista
 13. Oikein, oikein hyvää ja iloista joulun juhla-aikaa Sinulle ja Samille.

  VastaaPoista
 14. Rauhaisaa joulun aikaa sinullekin, Kaisa :)

  VastaaPoista
 15. Ihana tarina! Hyvää Rauhallista Joulua!!

  VastaaPoista
 16. Kiitos joulutarinasta :) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista