tiistai 24. kesäkuuta 2008

Ei mennyt läpi


"Aiheesi on ajankohtainen ja kiinnostava, niin kuin aikaisemmin meilailimme, toteutus haaasteellinen. Miten saada romaanimuoto palvelemaan blogimaailman kuvausta? Miten toteuttaa koukuttavat on line -ominaisuudet - yhteisöllisyys, vastavuoroisuus, nopeasti kommunikoiva syke?

'Neuleromaanin' alkuversio on lavea kuvaelma Annin ajatumisesta neuleiden blogimaailmaan. Täytyy sanoa, että Anni on hahmona mielestämme aika arkinen, ja hänen ympyränsä tuntuvat olevan eri planeetalta kuin bloggaajien yhteisöt. Blogimaailmaa kuvaat asiantuntevasti ja saat siitä paljon irti.
Teksti on vahvasti dialogipainotteista, ja tuntuu paikoin suht. melodramaattiselta ja kohkaavaltakin. Kaiken kaikkiaan Annin elämän verkkaiset käänteet eivät mielestämme kanna romaanin mittaista kokonaisuutta: onnistunut toteutus vaatisi vastustamattomasti mukaansa imaisevan tarinan. 'Neuleromaani' ei valitettavasti herätä täällä sellaista vastakaikua, joka olisi hedelmällisen yhteistyön kannalta välttämätöntä."

Ensimmäinen jääköön-nimeltä-mainitsematon kustantamo ei siis innostunut - siirryn seuraavaan, kunhan tästä kerkiän. (Liinu, lue ihan rauhassa!) Kyllä niitä sitten harmittaa... ;)

Mutta ymmärrättekö te joku, mitä tuo "Anni on hahmona mielestämme aika arkinen, ja hänen ympyränsä tuntuvat olevan eri planeetalta kuin bloggaajien yhteisöt" tarkoittaa? Minusta kun bloggaajien yhteisöt koostuvat juuri meistä arkisista ihmisistä, ja koko kirjan ideana on kertoa, miten ihminen löytää itselleen uuden harrastuksen ja yhteisön - vaikka aluksi onkin "eri planeetalta"...


11 kommenttia:

 1. Ehkä kiitos mielenkiinnosta-kirjeen laatija on ollut aiheesta sittenkin ihan pihalla? Tokihan neulebloggajien joukossa on virtuoosejakin, mutta suurin osa lienee kuitenkin tavallisia harrastajia, jotka eivät suunnittele itse, vaan toteuttavat neuleensa toisten ohjeilla.

  Tsemppiä uuteen yritykseen! Näin muuten divarissa yhden Hullu luokka-kirjan, mutta en sitten sitä ostanut. Puolipäivähommilla ei pääse rikastumaan (ja on aina oltava muutama euro taskunpohjalla lankaan...).

  VastaaPoista
 2. Harmillista. Tuo, mitä kirjoitat viimeisessä kappaleessa, on aivan totta. Minäkin olen sen kokenut. Toivottavasti joku kustantaja tarttuu tähän.

  VastaaPoista
 3. Hmm... niin, tosielämässähän me neulebloggaajat ollaan ihan arkisia ihmisiä, eikä meille mitään kummoisia juuri tapahdu, mutta jaksaako se oikeasti kiinnostaa lukijaa? Itse ainakin toivon, että kirjassa on paljon tapahtumia, vähän tavallisuudesta poikkeaviakin, jotta sitä jaksaa lukea. Eihän kaunokirjallisuuden tarvitse sentään ihan realistinen olla, eihän? Ehkä kustantaja ajaa tätä takaa, tarvitaan jotain muutakin kuin ihan arkinen hahmo. Muistaakseni sinun Hullu luokka -hahmosikaan eivät olleet ihan ns. tavallisia henkilöitä, ja siksi ne kirjat menestyivät. :) Mutta älä lannistu tästä palautteesta, tuohan on varsin rakentava palaute, ja jos jaksat alkaa sen pohjalta vielä kehittelemään tekstiäsi, niin siitä tulee loistava, aivan varmasti! Vaikken ole tekstiä lukenutkaan, mutta voisin uskoa näin. :) Tsemppiä kovasti kirjan työstämiseen, eikös se niin ole, että luovassa työssä tarvitaan 10% inspiraatiota ja 90% perspiraatiota eli hikeä ja uurastusta. ;)

  VastaaPoista
 4. Ja pah. Arjen arvostus on jotain mitä kustannustoimittaja ei yhtään ymmärrä. Neulebloggaajistakin varmaan 95% on äärimmäisen arkisia ihmisiä? Ja miks kaikkien kirjojen pitäis olla samaa Hollywood-kaavaa? Ärgh kun suututtaa!
  GO, girl. Kokeile Likeä.

  VastaaPoista
 5. no höh. mutta, älä lannistu, uutta yritystö putkeen vaan, onneks kustantajia on muitakin! :)

  VastaaPoista
 6. Ekanakin, päähenkilön nimi on mitä mainioin ;)

  No tuota... Ehkä. Ihan vaan ehkä, he haluaisivat että päähenkilö olisi jollain tavalla hyvin erikoinen, tyyliin kaunis/fiksu/supervoimainen.

  Ja sitäpaitsi, neulebloggaajien yhteisöjä ei voi ymmärtää ulkopuolinen. Tässä kyynisessä maailmassa neulebloggaajien yhteisöllisyys on lohdullisia ja pehmeää kuin vyyhdillinen pehmeää merinovillaa. Eli ihan täysin käsittämättömiä asioita ei-vinksahtaneille.

  Kyllä sie vielä kustantajan löydät, ja mie lupaan olla ekana jonottamassa sitä kirjaa :)

  VastaaPoista
 7. Meitä on tosiaan monta odottamassa kirjaasi, joten seuraavalle kustantajalle tosiaan vaan! Vielä tuon kirjeen kirjoittanutta kustantamoa jonain päivänä tulee harmittamaan!

  P.s. Olen ihan koukussa Betty-kirjaasi!

  VastaaPoista
 8. Höh, mokomat, kun eivät ymmärrä hyvän päälle. Laita vaan seuraavalle kustantajalle, ehkä sieltä löytyy joku blogimaailmaa paremmin ymmärtävä.

  VastaaPoista
 9. No voi cykel i Tavastland! Eivät todellakaan ymmärrä hyvän päälle!

  Neulebloggaajien ympyrät on aika arkisia. Elämä pyörii hyvin vahvasti langan ympärillä.

  VastaaPoista
 10. Harmillinen juttu, mutta älä lannistu, nyt vaan kirja heti toiselle kustantamolle!
  -terveisin sellainen ihan tavallinen ja arkinen neulova bloggaaja ;)

  VastaaPoista
 11. Lukijoita on monenlaisia, samoin kustannustoimittajia. Älä anna periksi. Kyllä löydät vielä oikean kustantajan.

  Mutta löytääkö tämä kommentti tien blogiisi?
  Uusi yritys!

  VastaaPoista