torstai 27. joulukuuta 2007

Salaisuudet paljastuvat

Iloisia välipäiviä! Ikimuistoinen joulu on takana, ja nyt voin vihdoin julkaista tämän marraskuun alussa aloittamani postauksen. Siis joululahjoja, olkaa hyvät! :D

Viimeisiä joululahjainnostuksia oli pyöräyttää Samille kauluri. Silmukkamäärät otin omasta päästä (ja jäikin viälä värkkiä). Varmuuden vuoksi laitoin ennen paketointia tonttutytön venytyshommiin - ei ollut tarkoitus kuristaa lahjan saajaa.


Lanka: Nalle, tummansininen noin 30 g
Puikot: 3,5 mm bambut
Palmikot: alussa 80, lisäyksiä sinne ja tänne

Syksyisenä Kokkolan-viikonloppuna Sami innostui löytäessään Käsityöliike Katariinasta reumalankaa. Minä heittäydyin kiltiksi ja lupasin tehdä hänen puolestaan anopille lahjaksi jotakin.

Syntyivät rannekkeet sekä kämmekkäät. Oli kyllä elämäni ohuinta lankaa, yhtä hyvin olisin voinut neuloa ompelulangalla! En ollut yhtä fiksu kuin Helmis, joka yhdisti reumalangan Sisu Glitteriin. Mutta toivottavasti näillä on tosiaan särkyä poistava vaikutus!


Lanka: Schoeller & Stahlin "reumalanka" n. 30 g
Puikot: 2,5 mm bambut
Ohje: Kämmekkäissä rinsessakämmekkäiden ohje, rannekkeiden kuvio Neulojan käsikirjasta

Viime talvena neuloin Samille huopatumput, joista hän onnistui parin viikon päästä hukkaamaan toisen. Murmutin vähän, mutta minkäpä teet - poika tarvitsi uudet, joita nalle tässä esittelee. Ranneosassa joustinta, muuten huopaa.

Lanka: Farkunsininen Nalle (n. 30 g) ja Huopanen (n. 100 g)
Puikot: 3 mm ja 6 mm
Ohje: Huopasen vyötteestä (tein vähän lyhyemmältä Huopasella resorin vuoksi)
Muuta: Miksi Huopasesta tulee niin kivikovaa kun sen huovuttaa? Äidin Fritidsgarn-tossut ovat pumpulinpehmeät näihin verrattuna!

Seuraavat työt esittelin jo syksyllä Lapaskuussa. Nämä Rinsessakämmekkäät tehtyinä tuplaten ja eri värisinä olisivat kuitenkin herttäneet epäilyksiä, joten ne pääsevät tänne vasta nyt. Kyllä, molemmilla on myös pari! :) Samin siskoista toinen sai punaiset ja toinen siniset kämmekkäät.

Vasen kämmekäs on tehty Nallesta, oikea Woolista. Pahoittelen kuvan laatua, marraskuun alussa(kin) oli uskomattoman hämärää... Näitä oli kiva neuloa, mallineule oli nopea ja helppo. Peukku vain tuotti ongelmia - muistin taas miksen tykkää neuloa mitään käsineitä. Rumat tuli, mutta toivotaan etteivät saajat huomaa...

Lanka: Novita Wool (n. 50 g) ja Nalle (n. 50 g)
Puikot: 3 mm
Ohje siis täältä

Sitten vielä muutama tunnustus kaikessa viattomuudessa esittelemistäni tekeleistä.

Tämä teidän ihailemanne punainen Revontuli-huivi ei suinkaan tullut omaan käyttöön, vaan anopin hartioille. Näkyy olevan kovasti pidetty, mistä olen imarreltu! :) Ja kuulemma myös nämä Samin siskoille tekemäni punaiset ja siniset Kerttu-sukat tulivat tarpeeseen. Samoin huopatossut, joista siniset menivät äidille, vihreät kummitädille ja harmaat kummisedälle, olivat mieluisat. Hyvä niin!

Ai että mitäkö itse sain pukinpussista? Totta kai jotakin käsitöihin liittyvää muun mukavan ohella! Mutta niistä myöhemmin...

3 kommenttia: