perjantai 12. lokakuuta 2007

Sääritöppöset

Viktoriaanisena aikana sivistyneet ihmiset kuorruttivat jopa flyygelin jalat pienillä pitsihameilla, ettei kenellekään tulisi niistä siveettömiä ajatuksia. Muistaakseni myös Vilijonkka harrasti tällaista sisustusmenettelyä.

Minun tapauksessani kyse ei ole niinkään siveettömien ajatusten kieltämisestä kuin tasapainotuksesta. Kun ihmisellä on niin paksut sääret, että hän voi vain haaveilla saappaista, on säärystimissä oltava volyymiä! Ja säärystimet tarvitsen siksi, että a) tykkään hameista ja b) palelen talvella vaikka pitäisin farkkujakin.



"Lankana" jokin, jota tungin 5 € muovikassiin Kauhavan Kangas-Aitan poistomyynnistä. Olen tullut siihen tulokseen, että sen täytyy olla matonkudetta, mutta mitäpä tuosta - voi sitä neuloakin!

Materiaali on käsikopelolta puuvillaa, mutta paksuudestaan johtuen nämä säärystimet ovat oikeasti lämpimät. Neuloin ne 9 mm puikoilla paitsi resorissa 8 mm. Ohje löytyi Garnstudiolta, jossa säärystimet oli tarkoitettu tehtäväksi Eskimo-langasta.

Sen verran karvaasti olen paksusäärisyyteni aina kokenut, että jätin tekemättä ohjeen mukaiset kavennukset säärystimen yläosassa. Olisi ehkä kannattanut - ensihätään jouduin pujottamaan tuota "lankaa" resoriin ja solmimaan säärystimet kyllin kireälle. Alaosan pitsi on vielä tekemättä ja harkinnassa. Tosin voi olla että teen sen, muuten sileä neule käpertyy ja sääritöppösistä tulee liian lyhyet.


Seuraavat, fiksut säärystimet tulossa tummanharmaasta seiskaveikasta. Lapualaisia ja lähialuelaisia muistutan, että Liiverihän myy nyt kyseistä lankaa 10 € / kolme kerää. Lisäksi Ainoa alle kolmella eurolla kerä (jäännöskeriä?), aika paljon ns. öljynsinistä lähti matkaani... (Tädilleni oli pikkutyttönä luvattu, että hänelle ostetaan öljynsininen villatakki. Kun sitten mentiin kaupoille, tätini syöksyi äitinsä edellä joka liikkeeseen ja tiedusteli heti ovelta: "Onko teillä öljynsinisiä villatakkeja?") Ymmärrättekö nyt, miksen liittynyt Langattomaan lokakuuhun?

Novita kolahti luukusta eilen, jonkin verran olen jo ehtinyt silmäillä sitä. Kivoja malleja aika monta, varsinkin huovutettu ruusu olisi mukava testata. Mutta toisaalta tuli vähän sellainen olo, että nämä on jo nähty... Blogeissa on jo opetettu vapaalankahuovutus ja salomoninsolmuvaatteet ja muuta!

4 kommenttia:

 1. Olet mukavan aktiivinen! Aina syntyy uutta ja uutta.

  Eräät ne ilmoittautuu langattomaan ja sitten vasta rupeaakin lankaa ostamaan. Sellaista se on. Tai sukkasatoon, eikä saa kuin parit sukat aikaan. Hm. Omatuntoani pistelee (vähän).

  Jos vahingossa SNY-lähetyksessä, joka tulee muualta kuin minulta suoraan (!), on henkilötietojani, pidä hiljaa mielessäsi, mutta älä muille huutele. Et luultavasti blogihenkilöllisyyttäni siitä vieläkään saa tietoosi. Tuli vain mieleen, että jos laittavat typeryyksissään kuitin mukaan... Onko tullut postia, vaikket ole mitään tilannut???

  Salainen Neuleystävä

  VastaaPoista
 2. Ei ole postia tullut, vähän jo odottelin - ja nyt odottelen vielä enemmän, mitä ihmettä..!!!! Miksi aina on viikonloppu, niin että pitää jaksaa ilman posteja????

  Hm, taidanpa ruveta käymään läpi sukkasatoilijoiden listaa... :D Ei vaiskaan, itse asiassa en välttämättä edes halua tietää henkilöllisyyttäsi ennen kuin sen itse paljastat. Miksi pilata yllätys?

  VastaaPoista
 3. Ihanat säärystimet, kylläpä sulla syntyy noita käsitöitä!

  VastaaPoista
 4. Kivat säärystimet! Itselläkin aikeissa tehdä säärystimet kun joutuu töissä olemaan niin paljon ulkona että ilman niitä tulis kylmä.

  VastaaPoista