lauantai 13. lokakuuta 2007

Ei temppu olisi mikään kun sen taitaisi...

Muistatte varmaan sen "ihmeliiman", joka tarttui mukaan käsityömessuilta - sen, jolla pitäisi saada siirrettyä kuvia suoraan kankaalle. Koska minulla ei ole mitään kokemusta tällaisesta, päätin tehdä ensin harjoituskappaleen.

Kuvan voi siirtää vain vaalealle kankaalle, joten Lidlin euron kangaskassi oli sopiva uhri. Skannasin messuilta ostamani ihanan Maarit Ailion kuvan, jossa enkeli neuloo kissa jaloissaan, ja tulostin sen lasertulostimella peilikuvaksi. Siis ihan samoin kuin siirtokalvoja käytettäessä.

Pullon kyljessä olevien ohjeiden mukaan peitin kuvan liimalla. Valitettavasti missään ei sanottu, paljonko sitä liimaa pitäisi laittaa...


Sitten painoin paperin kuvapuoli alaspäin kassiin. (Ei tullut mieleen tarkistaa että olisi tullut keskelle, heh.) Pahvi on suojaamassa mahdollisilta liimatahroilta.

"Kaulin" ilmakuplat pois ensin tölkillä, mutta huomattuani sen epäpäteväksi (ala- ja yläosa oli leveämpi kuin keskikohta, joten kaulimisen sijaan sain aikaan vain raitoja) kaivelin äkkiä kätköistä tyhjän pullon.


Annoin väkerryksen kuivua vuorokauden. Sitten kastelin paperin ja aloin pyörittää sitä sormilla pois kuvan pinnalta.

Vaan voi! Jo tästä näkyy, että kuva lähti pois paperin mukana. En selvästikään ollut levittänyt liimaa kyllin paksusti ja tasaisesti.


Ja tässä epäonnistunut lopputulos. Ne kohdat, joissa liimaa oli kylliksi, ovat siirtyneet kankaalle oikein kauniisti. Valitettavasti vain ne kohdat ovat vähemmistössä!


Tarkoitus on seuraavaksi käydä kassin toisen puolen kimppuun. Periksihän ei anneta...

7 kommenttia:

 1. Kuule"tekevälle sattuu,tekemättömälle ei mitään"! Sä olet niinku mä,mulla myös aina eka kokeilu epäonnistuu,mutta ei,ei periksi anneta:D Tsemppiä uuteen yritykseen! T:Intsu

  VastaaPoista
 2. mielenkiintoselta tuo "sotkeminen" kyllä näyttää. erikoista liimaa, ei voi muuta virkkoa. toivottavasti toinen kerta toden sanoo. :)

  VastaaPoista
 3. Jospa sitä liimaa tosiaan pitää olla paksummasti, niin että varmasti koko kuva peittyy? Tsemppiä vain uuteen yritykseen! *jää kiinnostuneena odottelemaan, miten käy*

  VastaaPoista
 4. Toivotaan et ens kerralla onnistuu ;)

  VastaaPoista
 5. Suloinen tuo kuva, varmasti tulee hieno lopputulos kun liimaa on tarpeeksi!

  VastaaPoista
 6. Sääli kaunista kuvaa, mut niinhän se on, että harjoitus tekee mestarin.
  Kannattaisko kokeilla jollain pienemmällä kuvalla tai kuvan kulmalla sitä liiman määrää? Nimittäin tosi ihanaa tuosta kyllä tulee, kunhan säädöt osuu kohdilleen.

  Niistä huopatöppösistä; jotain semmoista nahkapohjallista mäkin oon harkinnut. Jos joskus saisin tehtyä ne töppösetkin :)...

  VastaaPoista
 7. Niin se kaisa vaan on,että "oppia ikä kaikki"."Lopussa kiitos seisoo",aivan varmasti.-Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle.Enpä sitten bongannut Sinua messuilla,vaikka kovasti yritinkin.Oli jonkinlainen aavistus Sinusta tuon pienen blogikuvan perusteella.

  VastaaPoista