torstai 4. lokakuuta 2007

Kaisa laskee neljään eli marsilainen gorilla

Ymmärrättekö nyt, miksi minä eilen puhuin maanisesta neulomisesta?


No, voin sanoa että vaikka tämä takki valmistui nyt alkuviikosta, niin kyllä se oli 1,5 hihaa vaille valmis jo pidempään - en siis ole pyöräyttänyt kahta neuletakkia muutamassa päivässä! :D


Malli on Kauhavan Kangas-Aitan. Näin tämän takin siellä keväällä Käsityöklubin kokoontumisessa ja ihastuin. Sain ohjeen mukaan ja luulin ostaneeni langatkin.

Tuli kuitenkin kesä ja lämmin, eikä mohairin neulominen iskenyt. Takki palautui mieleen vasta pari viikkoa sitten. Seinäjoen käsityömessuthan alkavat huomenna, mutta Kauhavalla otetaan varaslähtö Kangas-Aitan messumarkkinoilla jo tänään. Lupauduin iltapäiväksi joukon jatkona "työnäytöstä" pitämään (tietäisivätpä entiset käsityönopettajani!!!!) ja suunnittelin, että olisi kiva pukeutua tilaisuuteen liikkeen omasta langasta ja omalla mallilla neulottuun jakkuun.

Menin lankalaatikolle, jossa takkilankojen piti olla. Olihan siellä. Neljä kerää Milla Mohairia. Ongelma vain oli se, että takkiin tarvittiin 400 grammaa Millaa. No, on nyt sitten todistettu että osaan minä neljään laskea - mittayksiköt vain ovat hukassa!


Neuloin sitten takkia niin pitkälti kuin lankaa riitti ja ostin kolme kerää lisää viime lauantain käsityöklubissa. Niinpä minulla on nyt sitten uusi jakku.

Mallineule oli ihanan yksinkertainen mutta sievä ja neulominen nopeaa 6 mm puikoilla. Ohjeessa - joka on muuten julkaistu nyt Kangas-Aitan uusimmassa hinnastossa - koko oli M, joten pienensin sitä jättämällä alkuvaiheen lisäykset pois. Lankaa kulutin kaikkiaan noin 320 grammaa (ohjeessa siis se 400).

Mielestäni seurasin ohjetta tarkasti, mutta ilmeisesti mittayksikköongelma tai jokin muu jatkui. Valmis takki on ihan ok, mutta vartalo-osa on hivenen lyhyt ja hihat taas hivenen pitkät. Takki näyttää tyhjänä gorillan turkilta.


Meitä käsityöklubilaisia on siis Kangas-Aitassa tänään, huomenna ja lauantaina ja kukin tekee mitä lystää. Minä olen pyöritellyt erilaisia sukkamalleja, muiden suunnittelemia ja omia. En tykkää varvasaloituksesta enkä osaa tiimalasikantapäätä, mutta tuleepa edes neulotuksi samalla niitä joululahjasukkia!

5 kommenttia:

  1. MÄ jo hetken ajattelin, että jos oot tikunnu tuonkin jakun tällä viikolla niin en kyllä ala! :)
    Kiva malli ja nätti väri!

    VastaaPoista
  2. sulla sitä intoa riittää! itellä kun ei tunnu taas tulevan mitään valmista...

    VastaaPoista