torstai 13. syyskuuta 2007

Ihan oma Sophie

Viime syksyn käsityömessuilta tarttui mukaan liukuvärjättyä paksua punaista villalankaa sekä okrankeltaista Johanneksen pellavillavaa. Edellisestä tein huivin ja jälkimmäisestä faaraoponchon ja molemmat purin - huivista tuli liian pieni ja poncho jäi käyttämättä.

Langat ovat kummitelleet tuolla marinadikorissa, kunnes päätin lopulta käyttää ne johonkin järkevään. Lisäsin mukaan vielä kevään SNYltäni Heiniltä saadun punakirjavan hahtuvan jämän sekä joukon uutta vihreää hahtuvaa.

Ja tuloksena oli Ziinan suomentaman ohjeen mukainen Sophie. Tällä ohjeellahan tein talvella myös Turmalin-laukkuni, joskin lankaa oli tuolloin niin naftisti että kassi jäi matalammaksi. Tähän tuli kuitenkin ohjeen mukainen määrä kerroksia, sivuissa on silmukoita kaksi enemmän kuin ohjeessa.Tein vielä sisälle hahtuvasta pienen kännykkä/avaintaskun.


Jännitin kovasti, miten äijän... eiku siis Sophien käy. En nimittäin tiennyt, miten tuo pellavillava huopuu. Lopputulos oli mukava: alaosa on huopunut täysin, yläosa pellavillavoineen pikkuisen. Koko ei paljon kutistunut, mikä on mukava juttu. Sophieeni mahtuu tarvittaessa vaikka kansio tai muuta isompaa tarpeellista. I-cordilla tehnyt hihnat ovat mukavat.


Tätä tehdessäni huomasin monen muunkin taas siirtyneen syksyn myötä huovutuksen pariin. Minunkin olisi tarkoitus hyökätä Fritids-varastoideni kimppuun ja tuottaa liukuhihnalta muutamat tossut - oma osuus Sukkasadossa kun uhkaa jäädä kovin pieneksi!


6 kommenttia:

 1. Ihana kassi, minunkin tekisi mieli taas huovuttaa, mutta listalla on monta juttua vielä ennen niitä...

  VastaaPoista
 2. Tässä kuvat jälkeen ja ennen huovutusta minun pellavillava lapasistani. Vaatii aika kovan pesun.

  http://seijap.vuodatus.net/blog/290835

  http://seijap.vuodatus.net/blog/284012

  Laukustasi tuli ihana.

  VastaaPoista
 3. Tulin sanomaan, että mulla on samanlainen kännykkä. On näköjään muillakin. Puhelin on puhelin mielestäni ja johtunee siitä, etten pidä mistään vempaimista, joiden käyttö on monimutkaista.

  Pääasia kuitenkin, millä mallilla teet Fritidsgarnista tossut?

  VastaaPoista
 4. Täältähän se löytyi se huovutetun kassin malli.Viimetalviset Tovet ja Fritidsgarnin jämät melkein huutavat jo puikoille.Tuota mallia kokeilen.-Kiitos Kaisa kommenteistasi ja oikein hyvää viikonloppua ja uutta alkavaa syysviikkoa.Voimia arkeen toivottelee famu.

  VastaaPoista