tiistai 21. elokuuta 2007

Keri, keri tyttönen...

Tapion kaupan retkellä Tellu satsasi ehdottomasti laatuun. Hänen ostoskoriinsa siirtyi 100 gramman vyyhdin verran aivan ihanaa, kissanpennunpehmoista ja keväänvihreää merinosilkkiä.

Kun Tellu esitteli lankaa saman illan neuletapaamisessa, me muut tiedustelimme, miten hän aikoi sen keriä. Kuulemma aikomus oli laittaa isäntä vyyhtiä pitelemään.

Koska meillä tikkuajilla on tapana pitää huolta toisistamme emmekä tahtoneet Tellun avioliitolle niin karmeaa päätöstä - 100 grammassa merinosilkkiä on 1,4 km ohuenohutta lankaa - aloimme miettiä vaihtoehtoisia ratkaisuja. Mm. minun kerinlehtiäni.

Ja niin vietin tänään erinomaisen hauskan päivän Tellun luona. Itse kerimiseen ei kauan mennyt, se kävi vauhdikkaasti, joskin pöydälle kumoon asetettuun tuoliin viritetyt kerinlehdet herättivät jälkikasvussa hilpeyttä... :)Nyt on Tellun huivilanka kahdella kerällä ja puuttuu enää vain sen täydellisen huivin ohje! :) Lopun päivää sitten neuleterapoimme toisiamme: puhuttiin langoista ja ohjeista ja vaihdettiin vinkkejä. Välillä syötiin hyvin ja välillä juotiin kahvia - ts. Tellu kantoi herkkuja pöytään ja minä istuin neulomassa sukkaa ja soittamassa suutani.

Päivä oli hauska ja suunnittelimmekin, että alamme tehdä kotikäyntejä kerinlehtien kanssa... Kiitos Tellu!

6 kommenttia:

 1. Kumpi pitää varauskirjaa, jos kotikäyntejä rupeaa pukkaamaan ;D
  Kiitokset vielä kerran!

  VastaaPoista
 2. Mikäs sen mukavampaa kuin löpistä neulomuksista ja langoista :) Täälläkin odottelisi ihanainen vaaleanpunainen Merinosilk kerijäänsä - vaan taitaa sieltä Pohjanmaalta olla aika pitkä matka tänne Lappeenrantaan ;)

  VastaaPoista
 3. On teillä ollut varmaan tosi kivaa;)

  VastaaPoista
 4. Oli varmaan teisa joka kyseli lapasista. Vastailinkin hänelle. Kyllä voi lähettää myös lapasia!

  VastaaPoista
 5. Saitko sä jo ne sukat valmiiksi, kun jo huivin pääsit aloittamaan. Minäkin kävin katsomassa sitä Keväthuivia ja Metsäkukkiahuivia ja Rowan tweed-lankaa ja...

  VastaaPoista
 6. Luin tarkkaan ja antaumuksella yhteisestä päivästänne Tellun kanssa.Kirjoitit niin elävästi,että melkein tunsin olevani mukana!Ensi viikolla Lapista paluumatkalla tänne Vammalaan minulla on mahdollisuus poiketa Tapion kaupassa.Kiitos Sinulle vinkistä ja linkistä sinne.-Ja nyt kipin kapin katsomaan joko Tellu on löytänyt huivimallin langalleen.-Kiitos Kaisa Sukkasato-tempauksen järjestämisestä.Yksi pari on valmistumassa,vaikka tempaus alkaa vasta 1.9!

  VastaaPoista