maanantai 30. heinäkuuta 2007

Hys-hys on mennyt perille

Nyt voin jo paljastaa muutama viikko sitten valmistuneen ensimmäisen varsinaisen tilaustyöni. Äidin nuorin sisar miehineen vietti lauantaina kultahääjuhlaansa, ja äiti pyysi minua tekemään morsiamelle hartiahuivin.

Luonnollisesti valitsin malliksi Ziinan Kevään, koska sen onnistumisesta saatoin olla varma. Koska huivin piti kuulemma olla pehmeä, ostin KIP-päivänä kolme kerää luonnonvalkoista Regia Silkiä ja aloin työn.

Jossakin vaiheessa rupesin ihmettelemään käsialani löystymistä, huivi muuttui hirveän harvaksi. Mutta vasta kun pujotin sen puikoilta langalle tarkastaakseni koon valkeni karmea totuus: kaksi ostamaani Regia Silkiä olivat kuusisäikeisiä, mutta se kolmas nelisäikeistä! Ei muuta kuin purkamaan ja tilaamaan lisää kuusisäikeistä lankaa.

Siitä tuli muuten elämäni kalleinta, vaikken siitä senttiäkään itse maksanut - kun hain saapuneet langat Fionasta Seinäjoelta ajattelin vain äkkiä piipahtaa kaupassa ja parkkeerata pikku fiestan vapaaseen parkkiruutuun kävelykadun päässä. Onnistuin sitten kolhimaan auton kyljen kiviseen kukkapöttiin... :(

Mutta huivi valmistui ajallaan, siitä tuli pehmeä ja iso (leveys 170 cm, korkeus jäi mittaamatta). Regia Silkiä kului viisi kerää niin tarkkaan, että pari metriä kiedoin mukaan "paikkavärkiksi". Toivon mukaan lämmittää kultamorsiamen hartioita syysiltoina.

Kuvaaminen jäi heikkoihin kantuumihin, tässä jälleen tyylikästä pingottumista...


7 kommenttia:

 1. Vai voi noinkin sitten langan kanssa käydä... Ihana huivi, vaikka kalliiksi tulikin!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi, olet sinä vaan kärsivällinen ja taitava.

  VastaaPoista
 3. Kauniilta näyttää ja varmasti on mieleinen saajalleenkin. Regia Silk on ihanaa lankaa!

  VastaaPoista
 4. SNY tässä vain keskellä yötä muistaa kysellä, jotta saisiko luvan perästä laittaa elokuussa parilla eurolla kalliimman paketin ja syyskuussa sitten loput mitä sille kuulle jää. Että siirtäisin summasta vähän, kun olisi sellaista mitä tahtoisin lähettää ihan heti. Kävisiäkö? (Nimimerkki paketti melkein valmiina.)

  VastaaPoista
 5. Voi Kaisa sua! Mä en koskaan uskalla ajaa autoa ahtaalle parkkipaikalle. Toisaalta peltiähän se vaan on, vaikka vaatiikin korjausta ettei siitä pahene (ruostu?). Unelmaisen huvin teit lahjaksi, muistan, miltä pehmeältä Regia Silk tuntuu. Mä oon nyt kans innostunut aloittamaan ensimmäistä pitsihuiviani (malleja olen selaillut blogeista) ja sen ihanaisen langan ajattelin ostaa sieltä Tapion kaupasta (pitää tehdä tarkka ostoslista ettei tule tehtyä heräteostoja ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kehuista! Pumpulinpehmoinen siitä huivista tulikin...

  SNY, totta ihmeessä saat postittaa mitä ja miten haluat! ;) Jännityksellä odotan...

  Tellu, kyllä olis kannattanut yrittää olla "säästämättä" aikaa ja kävellä Anttilan parkista. :( Siellä se pikku fiesta on vieläkin naarmuisena, isä ei antanut laittaa siihen escortin maalia kun muka on eri sävyistä - niin kuin nyt vm -89 autossa kauheasti haittaisi - ja Samin isää ei ole viitsitty asialla kiusata... Hyvä kun muistutit ostoslistasta, sellainen pitää ehdottomasti tehdä, ettei vaan tule tehtyä heräteostoja Tapiolta... :D

  VastaaPoista