perjantai 22. joulukuuta 2006

Muistetaan, jooko????

Laitan tännekin osan postauksesta, jonka kirjoitin Tuumooksiin:Käsillätekemistä harrastavien Ihan Itse -foorumilla luin pitkän ja mielenkiintoisen viestiketjun askartelujen ja kynttilöiden paloturvallisuuteen liittyen. Keskustelu löytyy täältä ja jatkoa täältä.

Rakkaat ystävät, muistattehan tekin olla varovaisia kynttilöiden kanssa!!!!

Kuvassa näkyvä kynttiläni ei missään nimessä ole paloturvallinen. Sytytän sen kuitenkin vain silloin, kun sitä ehdottomasti valvotaan, ja onneksi paksu kynttilä ei pala kovin nopeasti niin että mansetti syttyisi.

Olkaa varovaisia myös tuikkuasetelmien kanssa, monta lähekkäin olevaa tuikkua saattaa kuumentua ja roihahtaa yhteisliekkiin! Hiukan turvallisempia ovat 100 % parafiinista valmistetut tuikut, jotka kuumenevat vain 60 Celsius-asteeseen, mutta valvomatta ei saa jättää niitäkään.

Sähköistenkin jouluvalojen kanssa pitää olla huolellinen ja käyttää niitä vain ohjeen mukaan. Tehdään kaikkemme, ettei tänä jouluna kynttilöiden tuoma ilo vaihtuisi itkuksi!

6 kommenttia:

 1. Hyvä Kaisa, nämä muistutukset eivä koskaan ole liikaa.
  Hain eilen pojalle musiikkikännyn joululahjaksi ja Veikon Kone Turussa oli niin esimerkillinen että antoi palovaroittimen joululahjaksi, ainakin kanta-asiakkaille. (mä olen siellä käynty useasti kun oma känny meni vaihtoon)

  Mukavaa Joulua edelleen toivotan, mä en ehkä hiljene edes jouluksi...katsotaan nyt miten aika menee muuten näin pyhinä.http:

  VastaaPoista
 2. Mun on pakko hiljetä kun vanhempien luona ei ole nettiyhteyttä (vielä :). Mutta siihen asti porskutan... Nukuin vähän pidempään ja heräsin kun kännykkä piippasi vauvauutista. Tästä on hyvä lähteä jouluun!

  VastaaPoista
 3. Oikeassa olet noiden varoitusten suhteen! Luin tässä yhtenä päivänä lehdestä, että eräs perhe oli lähtenyt lomanviettoon ja jättänyt kotiin sähkökynttelikön päälle. Koko koti paloi, kun kynttelikkö syttyi tuleen. Kauheaa! Itse aina neuroottisesti sammutan kaikki jouluvalot, kun lähden pois kotoa. Ja otan kahvinkeittimen irti seinästä, vaikken ole sellaisen koskaan kuullut tuleen syttyvänkään ;)

  VastaaPoista
 4. Minulla on paha tapa jättää ikkunoiden jouluvalot palamaan vaikka olisin poissa (joulukuussa olen ollut Samin luona ja huomenna lähdössä vanhemmille). Toisaalta niissä on ajastin, niin etteivät pala koko ajan. Sisällä otan kuusenkynttilät ym. toki seinästä.

  Sami polttaa omiaan ympäri vuorokauden, oli kotona tai ei. Pitääkin varoittaa että sammuttaisi ne kun lähtee tänne tapanina...

  VastaaPoista