tiistai 18. maaliskuuta 2014

Viitostenodotusmekko

Ja ei, ennen kuin alatte neuloa pieniä töppösiä, niin kyllä se on ihan vaan läskiä. :) Tämänkertainen valmis neule vain on niin veeeeeeeeenyvä, että menisi kropan kuin kropan yli.

En ole pahemmin harrastanut Novitan Rose Mohairia, kuten en muitakaan puoleksi muovisia lankoja. Talvilomalla kuitenkin Jalasjärven Halpa-Hallissa sisäinen vileenini heräsi ja hamstrasin mukaan edullista lankaa. Koska olen tällä hetkellä korviani myöten täynnä pikkuneuleita, tarrasin viime viikolla mohaireihin ja tein tämän.
 
 Ohje: Novita syksy 2008/67
Lanka: Rose Mohair, 350 g kokoon S
Puikot: 5,5 mm

Vaikka tein pienimmän koon, ja vaikka en todellakaan vielä muistuta mitään neiti kesäheinää, tästä tuli varsin antelias - joka suuntaan. Venyvä kaula-aukko häiritsi siveästä aluspuserosta huolimatta sen verran, että ensimmäisen käyttöpäivän jälkeen virkkasin kauluksen reunaan jotakin silmukoita (minähän en tiedä mitä eroa virkatuilla jutuilla on...).


Pituutta tälle tuli puolipahimmoisesti: ei mene ihan ilman hametta, mutta on silti melkein mekkomaisen pitkä. Tuntuu kuitenkin, ettei muovi tässä langassa tai ainakaan tällä mallilla hiosta niin pahasti kuin voisi kuvitella, joten uskon tehneeni mukavan käyttöneuleen.

6 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta; ei miltään viitosmekolta!

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis neule! Rose on kyllä mukavan tuntuista lankaa muoviseksi. Tein hiljattain siitä puseron tyttärelleni, ja huomasin saman, että venyy kovasti. Nyt tyttö on saanut kaula-aukon jo niin suureksi, että se valuu helposti olkapäiltä, mutta se on kuulemma vaan hyvä. Alla kun on kuitenkin toinen paita, ja se on muodikasta. No äiti mielellään kyllä pienetäisi sitä kaula-aukkoa. Katsotaa, kumpi voittaa :-)

  VastaaPoista
 3. Kiva neule ja väri on mukava. Se neiti Kesäheinähän hukkuisi tuohon, on siis tosi väljä S-koko;)
  Mulla on nyt uusi kisu, jonka nimi on Usko.

  VastaaPoista
 4. Tuohan on tosi kiva, turkoosi on ehdottomasti sinun värisi! Ei tuo mekko myöskään minusta isolta näytä. Raija

  VastaaPoista