lauantai 15. maaliskuuta 2014

Viisi pientä possua

Kuten olen jo varmaan kyllästymiseen asti kertonut, olen talven kuluessa koettanut vähentää orpojen kerien määrä neulomalla erinäisiä pikkuneuleita lahjavakkaan. Aivan erinomainen työ yhden täyden tai useamman vajaan kerän tuhoamiseen ovat tietysti sukat.

Ostin joskus alkuvuodesta Taito Etelä-Pohjanmaan myymälästä Taito-keskusten Roosa nauha -sukkaohjekuvaston. Vihkosessa oli niin hauskoja ohjeita, että kuin huomaamatta neulaisin niistä peräti viisi - ja jopa kirjoneuletta, johon en juuri ole koskenut. Jälki nyt on mitä on, mutta eivätköhän nuo lahjaksi kelpaa... :)

Kaikki nämä sukat siis kyseisen vihon ohjeilla.


Ohje: Vadelma-sukat   
Lanka: isonveljen Pietarista tuoma Semenovskaja Pljazan Liza, 85 g noin kokoon 37
Puikot: 2,5 mm


 Ohje: Silja-sukat   
Lanka: vyöte hukassa, Lankurin varastomerkintöjen perusteella mahdollisesti Sandnesgarnin Mini Palett, 60 g naisten kokooon
Puikot: 2,5 mm


Ohje: Puro-sukat  
Lanka: Opal, 70 g naisten kokoon
Puikot: 2,5 mm Ohje: Talvi-sukat   
Lanka: Hot Socks Neon, 80 g naisten kokoon (noin 45 g turkoosia ja 35 g oranssia)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Ohjeen mukaan varren kirjoneulekuvion piti jatkua myös lavassa. Totesin kuitenkin, ettei turkoosi lanka riitä, ja neuloin lavan oranssilla ja vain yhdellä kirjoneuleraidalla somistettuna.


Ohje: Hertta-sukat  
Lanka: 100 g naisten kokoon (Nalle? noin 65 g, Mini Palett noin 15 g, Opal noin 20 g)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Sukkien varressa sydämet ovat Mini Palettia ja lavassa Opalia. Mini Palettin väri vaihtui niin hassusti, että näyttää siltä kuin varren kuviot olisi tehty eri langalla: toiseen sattui turkoosia ja toiseen punertavaa.
 

4 kommenttia: