tiistai 11. helmikuuta 2014

Langankulutusta

Sain äkillisen inspiraation puuskan - tai paremminkin ärsyynnyin neulepinoon, joka huojui lahjakorin päällä, kun kukaan ei kuvannut ja blogannut sitä - ja päätin vihdoin ajantasaistaa taas blogini. Terveisiä Kotilieden Leenille, joka taannoin kommentoi: vielä on monta ohjetta lehdestä kokeilematta, mutta eikö tämä näytä jo aika hyvältä? :)

Olen (kyllästymiseen asti, tiedän!) valitellut täällä sitä, miten minulla on jäljellä enää 1-2 kerän lankasatseja lankalaihiksen jäljiltä. Toki olen jo tehnyt jotakin asian eteen shoppaamalla uusia isompia satseja, mutta näistä jämistä pitäisi silti päästä eroon. Niinpä nyt neulon neulomasta päästyäni kaikkea pientä, joka ei tule jäämään itselleni, vaan päätyy ensiksi lahjavakkaan ja sieltä joskus eteenpäin.


Ohje: Kotilieden neuleet (ilm. 14.1.2014), naisen myssy (ohje 1)
Lanka: Novita Isoveli, 150 g
Puikot: 5 ja 5,5 mm

Isoveli oli liian paksua lankaa tähän neuleeseen (mallitilkku, mikä se on?), joten saajan on parasta olla melko isopäinen. Mutta malli oli kiva!


Ohje: Kotilieden neuleet (ilm. 14.1.2014), myssy (ohje 6)
Lanka: Novita Mambo, yhteen myssyyn aina 100 g
Puikot: 8 mm

Kuvasta ette varmaan saa paljonkaan selvää - kuka käskee valokuvata punaisia myssyjä keinovalossa talvi-iltana. Mutta siinä on siis kolme palmikkomyssyä. Ohje natsasi aika hyvin muutamaan Mambo-kerään, joita varastostani löytyi. Viimeisessä jouduin vähän fuskaamaan lopussa, jotta sain myssyn valmiiksi.

Minähän rakastin Mamboa, mutta kuten aina, Novita lopetti sen myynnin alta aikayksikön. Turha on siis säästellä muutamaa kerää paksua lankaa, kun ei niistä mitään isompaa olisi saanut kuitenkaan tehtyä.


Ohje: Kotilieden neuleet (ilm. 14.1.2014), palmikkosukat (ohje 13A)
Lanka: Novita Nalle, noin 150 g kokoon 42
Puikot: 3 mm

Halusin kokeilla tätä mallia, vaikka tiesin, ettei havunvihreä Nalleni riitä. Neuloin siis kärjet grafiitinharmaalla. En oikein tiedä onko tulos ihana vai ihan kamala, mutta onneksi Sami huoli nämä lennosta omiiin käpäliinsä. 

Malli oli tosiaan hauska, mutta ohje kirjoitettu jotenkin vaikeasti - suhteellisen kokeneenakaan sukankutojana en ollut koko aikaa kartalla. Ja kun ihmisellä on paha tapa olla lukematta koko ohjetta etukäteen läpi, lopun silmukointi tuli täysin puskasta. Aika jännä, etten huomannut lehdessä ohjetta silmukoinnille: joku aloitteleva neuloja saattoi nostaa kädet pystyyn tässä vaiheessa. Minä tietysti silmukoin puikoin.

Ohje: Kotilieden neuleet (ilm. 14.1.2014), köynnössukat (ohje 13B)
Lanka: Novita Nalle vm 1993, 80 g kokoon "nainen" (38?)
Puikot: 3 mm 

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä taas historiantutkija työssään. Lanka herätti huomiota viime neuletapaamisessa. Vuonna 1993 talouskouluun villapaitaa varten ostamani Nalle ei ole kuvasta huolimatta sievän aniliinia vaan räiväkän pinkkiä (paidasta piti tulla pinkki-sini-ruudullinen, eikä minua kauheasti sureta, ettei se koskaan valmistunut), mutta langan väri ei ollut huomion syy, vaan sen laatu. Verrattuna nykyiseen Nalleen tämä on aivan ihanan "tykkyä", joustavaa, kaikinpuolin kunnollista. Harmi, että se on niin pinkkiä - ja että se alkaa vihdoin olla lopussa.

Ja niin katosi melkein 700 g lankaa taas tästä taloudesta. Siitä emme puhu, paljonko on tullut tilalle, mutta iloitsen siitä että saan vuosikertalangatkin kiertoon.

3 kommenttia:

  1. Kivoja pikkuneuleita oletkin saanut aikaan vuosikertalangoista. Tuossa Kotilieden neuleet -lehdessähän näyttääkin olevan kivoja ohjeita. Kaupassa kun selasin lehteä, ei oikein mikään houkuttanut.

    VastaaPoista
  2. Hienoja tuotoksia.
    Minulla on hieman samansuuntainen ROJEKTI. Meidän tikkausporukkamme lankavarastojen pohjimmaisina on pienen pieniä lankanyttyröitä, joiden alkuperää ja tyyppiä voi vain varovasti arvailla. Ne eivät kenellekään kelpaa raitalangoiksikaan. No minähän teen niistä patalappuja, eläinaiheisia ja aika värikkäitäkin tulee. Teen kaksinkertaisia, jotteivat näpit pala. Mukavaa etsiä seuraavaa väriä ja yrittää saada ympyrä pysymään laakeana. Ajankulua....

    VastaaPoista