lauantai 24. maaliskuuta 2012

Talossa tapahtuu

Hilda-rouva ja Henrik-herra olivat lasten kanssa sukuloimassa Helsingissä rouvan vanhempien luona, ja olisi pitänyt arvata, että putiikeissa piti juosta päivänä jos toisenakin. Onneksi rouvan äiti toimi ostosten teossa ylipäällikkönä ja Henrik saattoi livahtaa tuttaviensa luo vaihtamaan kuulumisia totilasin ääreen, kun appivanhempien piika katsoi lasten perään.

Mutta sen tietää, että melkoisen tavarakuorman kanssa tultiin kotiin. Rouva löysi vihdoin unelmiensa vaatekaapin - tosin puusepällä oli se vielä maalauspuolissa, mutta rouva ilmoitti, että kyllä heidänkin kylältään maalia löytyy, kaappi lähtee mukaan heti!


Ja mitä kaikkea tärkeää muuta kotiin tulikaan! Hilda-rouva sai vihdoin mukaan ompelukoneensa ja -rasiansa, ja sen lisäksi haettiin Stockmannin kauppaliikkeestä pari lamppua ja pesukalusto. Muistettiinpa Iita-piikaakin lihamyllyllä ja uudella maitotonkalla, edellinen kun alkaa olla puhki ruostunut. Nyt kelpaa Manta-siskon hakea tinkimaitoa naapurista.


Kotiin tultua piti uudet kalusteet ja tavarat heti saada paikalleen. Kun ei uutta pöytää siihen hätään mistään saatu, katosi lastenhuoneesta leikki- ja askartelupöytä. Toisaalta Ainon mielestä on toisaalta hauskaa, kun huoneessa mahtuu vaikka hyppäämään narua, ja Vainö voi rakentaa junaratansa vaikka Pietariin asti eikä heti tule jokin huonekalu vastaan.


Sitä täydempi on nyt isäntäväen makuuhuone, jonne hankittiin myös pesukomuuti ja etsittiin tila uudelle kaapille ja lasten pöydälle, josta tuli rouvan ompelupöytä.


Saa nyt vain nähdä, millaisia luomuksia rouvan käsistä syntyy - jotenkin Iita-piika keittiössä vähän hymähtelee ajatukselle. Mutta rouva on jo innolla selannut muotilehtiä ja suunnitellut uutta kevätpuvustoaan.


Nyt matkalaiset kuitenkin hengähtävät hetken salissa, jonka kalusto saatiin juuri jouluksi maalattua. On sentään mukava olla taas kotona!


Tein tänään shoppailukierroksen Seinäjoen nukkistavarakaupoissa. Lihamylly, hinkki, ompelukone, ompelurasia ja molemmat lamput Lahjapuoti Tirinasta Vapaudentieltä, vaatekaappi ja pesuvati sekä kannu juuri Anttilan alakertaan muuttaneesta Paperinauhasta. Pesukomuuti on kylpyhuoneenkalusteiden mukana tullut pesuallaskaappi, josta irrotin hanan..

8 kommenttia:

 1. Kiva tarina pitkästäaikaa nukkekodistasi. Tuo ompelukone ja -rasia ovat aivan ihanat. Mahtavat olla tosi pienet kooltaan kun mahtuvat noin pienelle pöydälle.

  VastaaPoista
 2. Ne ovat todella pienet! Ja kuvittele, siellä ompelurasiassa on siis lankakeriä, mittanauha ja neulatyyny (tosin vain superlonpala) jossa on minikokoisia nuppineuloja...

  VastaaPoista
 3. Hih, hauska ostosreissu on ollut ja paljon kivoja tarpeellisia hankintoja:)

  VastaaPoista
 4. Hienoja juttuja olet hankkinut!
  Olohuomeen kakluuni on upea ja nätit huonekalut!

  VastaaPoista
 5. Hei! Kyllä on mukava kuulla nukkekodin kuulumisia. Välillä ehdin niitä kaipailla jo.

  VastaaPoista
 6. Ompas hauskannäköisiä! Ja niin pieniä yksityiskohtiakin! Tekijällä on ollut hermo kunnossa!:) Ps. Blogissani on tunnustus sinulle!

  VastaaPoista
 7. Tulin taas uudestaan lukemaan näitä nukkisjuttuja. Itse sain tänään ison romu-Lundbyn, alan sitä korjata. Nukkekotiblogi osoite on: http://liioliinminit.blogspot.com

  VastaaPoista