torstai 4. elokuuta 2011

Sukkasatoasiaa

Vähän on jo tullut kyselyjä tämänvuotisesta Sukkasadosta. Aikomukseni oli se järjestää, olisihan nyt "puolipyöreä" viides sadonkorjuusyksy, ja taisin näin jollekin kysyjälle jo luvatakin.

Nyt on kuitenkin alkanut tuntua siltä, että minun on säästettävä itseäni. Viime talvi oli monella tavalla aika vaiherikas ja rankka muuttoineen, työttömyyksineen ja kaksine työpaikan vaihtoineen, samoin kesä ja lomakin erinäisistä syistä. Olen aika väsynyt ja kaipaan vapaa-ajalla lähinnä vapautta.

Sukkasato on ihana tempaus, olen nauttinut sen pyörittämisestä joka syksy - mutta samalla se on myös aika rankka, vaikka mukana on ollut ihania apuemoja. Tempausajan lyhentäminen kuukauteenkaan ei auttaisi, koska samat valmistelut, ilmoittautumishässäkät ja loppujärjestelyt pitäisi tehdä joka tapauksessa.

Haikein mielin siis tulin nyt kertomaan, että en aio järjestää Sukkasatoa tänä syksynä. Mutta sen sijaan en kiellä jotakuta toista ryhtymästä sitä järjestämään!

Jos siis joku tahtoo toteuttaa sadonkorjuuta, minulta voi sähköpostitse kysellä asiasta. Toimeen tarttuvalle annan mielelläni käytettäviksi pääblogin sekä kaikki kolme alablogia.

Jos taas ei pyörittäjää tälle vuodelle löydy, niin neuloskellaan sukkia vain omaksi iloksemme ja katsotaan, josko vuoden päästä olisin taas valmis tempausta pyörittämään. En siis suinkaan ole Sukkasatoa lopullisesti hautaamassa.

6 kommenttia:

 1. Arvostan suunnattomasti, että olet "uskaltanut" tehdä tuollaisen päätöksen! Olet oman elämäsi tärkein henkilö, ja jos sinusta tuntuu, että olet väsynyt, niin silloin pitää antaa aikaa itselle, ja jättää kaikki toisarvoinen pois. Varmasti monia harmittaa, jos Sukkasatoa ei järjestetä, mutta minua itse asiassa ei harmita, koska olin päättänyt, että en tällä kertaa osallistu. ;) Aloitin maanantaina upouudessa työssä, ja tuntuu ihan käsittämättömältä ajatella, että jonain päivänä vielä ehtisin kotona neuloa yhtään mitään... ;) Nytkin pitäisi muuten olla nukkumassa, kello soi 6:00. Toisaalta kaikki muutokset ja väsymyksen hetket ovat hyviä juttuja siksi, että silloin on pakko laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja kenties huomaa, että moni ennen niin tärkeä juttu onkin oikeastaan sellainen, josta voi luopua ainakin vähäksi aikaa. Ihan varmasti blogimaailma pärjää vaikka ilmankin Sukkasatoa! :) Minäkin olen yhä hengissä, vaikka en päivitä blogiani joka päivä ja blogien lukeminen laahaa välillä monta päivää perässä - nyt ei ole lukematta kuin vajaa 30 tämän päivän päivitystä, mutta ne siirtyvät huomiselle tai todennäköisesti myös ylihuomiselle, joten sitten ollaan taas siinä kuuluisassa jälkijunassa. :)

  Mukavaa syksyä sinulle! :)

  VastaaPoista
 2. Täysin ymmärrettävä asia. Mukavaa elokuuta. Leppoisaa syksyä. T.Elina

  VastaaPoista
 3. Hyvä, Kaisa, ole armollinen itsellesi.

  Maailma rullaa radallaan, sukkasatoa tai ei.

  Juuri itse mietin, että olen KYH-väsynyt ja saatan jättää sukkasadon väliin, tai sitten en, jos sen joku järjestää. Mielihän voi muuttua.

  Hyvää elokuuta!!

  VastaaPoista
 4. Sukkasato on ollut ihana tempaus ja ainakin minulle syksyn odotettu kohokohta. Tuntuu haikealta ettei sitä nyt olekaan mutta ymmärrän täysin, itsestään saa ja täytyykin pitää huolta. Kiitos sadon emännöinnistä, mukavaa oli :) .

  VastaaPoista
 5. Hyvä on kuunnella itseään!
  Jospa joku muu emännöi!
  Minäkin harrastan ensi talvena vähemmän kuin ennen. Vain posliininukkeja, ehkä ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvä Kaisa! Varmaan moni jo odottaa Sukkasatoa ja toivottavasti joku innostuu vetovastuuseen. Joka tapauksessa on hienoa, että osaat kuunnella itseäsi ja rohkenet pitää välivuoden ja antaa aikaa itsellesi. Kiitos edellisistä Satovuosista. Kivaa on ollut mut aika aikaansa kutakin.

  VastaaPoista