maanantai 31. elokuuta 2009

Lehdessä

Jokin aika sitten eräs toimittaja otti minuun yhteyttä ja pyysi sähköpostihaastattelua Nykypäivään aiheena käsityöblogit. Perjantaina haastattelu oli lehdessä ja tänään sain sen käsiini. Jutun pitäisi aueta lukukelpoisessa koossa kuvaa klikkaamalla.


Mielenkiintoista on se, ettei toista "varsinaista" blogiani eli Tuumooksia mainita ollenkaan, mutta sen sijaan Tarinamaanantai saa mainosta - ei toki huono juttu sekään! Harmi, että Sukkasadon tämänvuotinen osallistujamäärä ei ehtinyt juttuun.

Toimittaja myös kysyi, onko minulla yhtään kuvaa itsestäni. En juljennut sanoa, että on niitä tässä kolmen vuoden aikana aika monta sataa otettu... :D Sen sijaan käskin vain valita blogistani minkä tahtoo.

No, olisi kai pitänyt vinkata, että ottaisi jonkin neulekuvan. Tuossa pääkuvassa kun nukeilla on repsottavat vaatteet ja ikkunassa kömpelöt verhot eikä sitten muuta itse tekemääni olekaan... ;) Mutta aika hauska päästä tälla tavalla julkisuuteen.

Minusta on muuten elämäni aikana tehty yksi ainoa haastattelu, jossa ei ollut virhettä (sen teki muuten paikallislehden kesätoimittaja). Tässäkin on vain yksi: Fakta-laatikossa mainitun Wilholan 100-vuotisnäytelmän olen toki jo kirjoittanut keväällä ja sitä harjoitellaan täyttä päätä! (Tavallaan tietysti tuo titteli, historiantutkija, on väärin, koska työskentelen kunnan viestintäsihteerin sijaisena, mutta toisaalta olen koulutukseltani historiantutkija - tämä on tätä akateemisen pätkätyöläisen arkea, ammattia kysyttäessä ei oikein ikinä tiedä mitä sanoisi! ;)

Edit. Voi ei... Nappisydän huomasi, että Ravelry on väärin kirjoitettu, niin myös webbiosoite. Kotiin tultuani tarkistin lähettämäni haastatteluvastaukset ja syy on minun!! Onnetonta, sana on minulle ilmeisesti yhtä vaikea tavattava kuin röntgen... :( Lisäksi olen näköjään keksinyt Tarinamaanantaille ihan uuden osoitteen!! No hö. Mutta syy ei siis ole toimittajan, vaikka vähän surullista onkin, etten näköjään onnistunut saamaan häntä sen vertaa uteliaaksi, että olisi käynyt testaamassa sivuja... :)

12 kommenttia:

 1. Minuakin haastateltiin kertaalleen lehteen ja on se jännä juttu, mitkä asiat toimittajan mielestä on maininnan arvoisia ja mitkä ei. Ei ne välttämättä mene ihan samalla tavalla kuin itse valitsisi. :)

  Minäkin olen muuten Jalasjärvelta kotoisin ja poppoo blogittaa Tervajoelta käsin.

  VastaaPoista
 2. Emmä muuten halua huomautella, mutta bongasin toisenkin virheen tuosta jutusta: www.raverly.com

  Olis ny luullu että toimittaja olis linkit viittinyt tarkistaa...

  Muuten kiitokset hauskasta blogista! Seuraan mielenkiinnolla kirjoituksiasi. :)

  VastaaPoista
 3. Nappisydän, itse asiassa minä laitoin nuo linkit sähköpostivastauksiini, saatoinkohan mä kirjoittaa tuon väärin... :/ Pitää tarkistaa kotona!

  VastaaPoista
 4. Hyvä juttuhan se on! :) Ainahan ne toimittajat tekevät virheitä, ei kannata niistä välittää, jos ei ole tosi iso moka.

  VastaaPoista
 5. Voitto, se vaan harmittaa jos itse olen kirjoittanut Ravelryn väärin... Mulla taitaa olla sen kanssa sama ongelma kuin röntgen-sanan kanssa (tuliko se muuten oikein?? :D)...

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että neulominen ja bloggaus pääsevät julkisuuteen, mitäs pienistä virheistä, niitä on varmaan jokaisessa jutussa. Minä olen muuten myös Jalasjärveltä alunperin, mutta Vaasalaistunut jo aikaa sitten.

  VastaaPoista
 7. Oikein kiva lehtijuttu! Kyllä siitä sinun persoonan tunnistaa, vaikka toimittaja sen onkin kirjoittanut. Valokuvasta en ainakaan minä olisi mitään negatiivista huomannut. Juttu on tärkein!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kiitos lohdutuksesta! :) Yllättävän moni on jutun lukenut ja osannut yhdistää juuri minuun.

  Tännehän taisi muuten tulla jalasjärveläisten kokoontumisajot...

  VastaaPoista
 9. No, lehtijutut ovat mitä ovat, usein virheellisiä tietoja täynnä.
  On toki harmittavaa, jos on itse kirjoittanut jotain väärin, mutta loohduttelen sinua, kyllä meitä lukipuki-virheellisiä on muitakin. Hassuinta se on juuri siinä, että suomalaiset sanat menevät kyllä oikein, jos ei nyt vahingossa tule näppäilyvirheitä, mutta auta armias, kun pitäisi jokin hienopi sana kirjoittaa tai lausua oikein...En minä ainakaan tahdo osata. Arvaas kun anatomiaa latinaksi kirjoittaa, saa ihan hienoja kirjoitusvirheitä :D
  Ei noita huomenna enää kukaan edes muista, mutta olisi sinun blogissasi ollut kyllä muutakin, mitä olisi voinut näyttää. Luulen muuten tai tuumaan, jotta voi olla se päivän sana-ikkuna syyllinen, ettei tuota blgiasi mainittu.

  VastaaPoista
 10. Nelmi, on aika järkyttävää, etten mä yhtään tajunnut kirjoittaneeni Ravelryä väärin - Firefox kun ehdottaa automaattisesti tuttuja nettiosoitteita, niin että aloitan selaimeen vaan "Ra" ja sitten olenkin jo omassa muistikirjassa. :) Voiskohan se ikkuna vaikuttaa? Olis kyllä aika ihmeellistä...

  VastaaPoista
 11. kiva juttu, pikkuvirheistä huolimatta. :)

  VastaaPoista