sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Päättelykeiju parkkeerasi

Eilen istuimme sohvalla kuin tatit ja tuijotimme läpi yhden CSI New Yorkin tuotantokauden. Seurassamme istui päättelykeiju, joka pitkästä aikaa oli tullut käymään. Edellisestä käynnistä onkin sen verran aikaa, että keijulle riitti hommia kahdeksi tunniksi...

Osa töistä menee hyshys-koppaan ja paljastuu joskus, mutta tässä vihdoin minultakin jotakin Lapaskuun Tumpputupaan. Näistä piti tulla Ailin lapaset, mutta nimesin ne Ailin liljoiksi.


Tykkään Aili-ohjeesta jo yksistään siksi, että äitini on Aili ja nimi on kohtuullisen harvinainen. Näitä neuloessa vähän ihmettelin, kun kuvio ei muistuttanut mallia - kunnes totesin toistaneeni koko ajan kerroksia 1-6 eikä 3-6. Toisin sanoen nostin silmukoita neljän kerroksen yli, en kahden. Toisaalta ei pöllömpi juttu, sillä vaaleanvihreä Wool ei varmaan olisi edes riittänyt oikein tehtyihin Aileihin! :D Nyt kuvio toi mieleen Ranskan liljan, mistä nimi Ailin liljat.

Ohje: Ailin lapaset Ullasta 3/2005 (väärin neulottuna)
Lanka: tummanvihreä Nalle (?) ja lehmuksenvihreä Wool, yht. 60 g
Puikot: 3,5 mm
Muuta: rumanvärinen tumma lanka sointuikin yllättäen todella hyvin vaaleamman kanssa! Lahjakoppaan.


Yhden lahjuksen voin täällä esitellä ihan nimeltä, sillä sen saaja ei blogiani lue. Kehitysvammainen Maria-siskoni täyttää joulukuun alussa 50 vuotta Eskoon palvelukeskuksessa Seinäjoella. Marialle on vaikea keksiä lahjoja, joten päätin neuloa hänelle February Lady Sweaterin. Hänet nimittäin puetaan aina todella kauniisti, ja hän on hyvin tarkka vaatteistaan, joten ajattelin pitsineuleen kolahtavan.

Ensin aikomus oli tehdä tämä turkoosista villalangasta, jota on pesiytynyt varastoihin. Onneksi luin vyötettä ja totesin, että sitä ei saa pestä koneessa - pahempi juttu laitosvaatteelle! Niinpä pengoin esiin Tapiolta ostamani Gjestalin Fønin, jossa on puuvillaa ja bambua. Ihanan pehmeää mutta aika painavaa.


Ohje: February Lady Sweater, koko M
Lanka: Gjestal Føn, 525 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Sydännapit Polinkasta


Tikru teki sen taas - mielettömän ohjeen. Käykää ihmeessä lukemassa Twist Collectivea. Minä pelasin kerrankin varman päälle ja hyödynsin PayPaliani sen 7 dollarin verran. Nyt on Sylvin ohje varastossa, ettei tarvitse juosta sen perässä joskus epätoivoisesti, kuten Vihervaaran! :) Ohje on upea mutta haastava, saa nähdä tuleeko sitä ikinä tehtyä.

Tangled Yokessa olen nyt saavuttanut pelottavan palmikon ("Kolme etsivää ja pelottava palmikko", Sami ehdotti kirjan nimeksi). Kauhistaa kun aavistan, että Vihervaarakin on alhaalta tehty raglan - kamalaa. En tiedä ymmärsinkö Tangled Yoken hihojen ja vartalon yhdistämisohjetta yhtään enkä kyllä kovin mielelläni toiste noin päin takkia neuloisi. Kysyin Samilta, teenkö kuten ohje sanoo vai kuten järki. Käskettiin tehdä kuten järki sanoo. Saa havaata kuinka käy!

Onko teillä muilla muuten Dropsin Alpaca katkeillut? Tuli ihan kiva "harva kohta" oikeaan rintapieleen, eikä ollut ensimmäinenkään kerta kun tämä lanka petti. :(
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Ihanan neuleen siskosi saa! Ei mulla kyllä koskaan ole Alpaca katkennut. Tapahtuiko se neuloessa vai käytössä?

  VastaaPoista
 2. Helmikuusi on kaunis! Väri sopii helmikuun kuulaisiin päiviin.

  Itse tykkäsin Tangled Yoken palmikosta eniten ikinä, se on nerokas! Ja muutenkin tykkäsin kauheasti tehdä takin kaarrokkeena, jotenkin se valmistui nopeammin kuin muilla konsteilla. voisin tehdä toisen...

  VastaaPoista
 3. Kaima, neuloessa Alpaca on pätkennyt muutaman kerran. Tästä viimeisimmästä en ole vuorenvarma menikö lanka poikki vai aukeniko solmu (siinä saattoi olla kerän vaihtumiskohta) mutta ei ollut kivaa. :( Käytössä lanka on kyllä ihan ok kestänyt.

  Villasukka, minä olen kai oppinut liian helpolle kun olen tehnyt tähänastiset kaarrokkeet ylhäältä alaspäin... :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis jakku! Hieno lahja siskollesi ja lämmittää meidän muittenkin mieltä. Niinkuin juttusi muutenkin.

  VastaaPoista
 5. Hauska tuo "väärin" neulottu Ailin lapasten kuvio! En ole pitänyt Ailia nimenä mitenkään harvinaisena, minun mummini on Aili, samaten mieheni isomummi (ovat saman ikäisiä) ja minulla on pari muutakin Aili-nimistä sukulaista ja ainakin yksi opettaja.

  VastaaPoista
 6. Ihana neule lähtee siskollesi:)! Olet muuten oikeassa että Tikrun Sylvi-takki on ihan mieletön!! Mun oli kanssa pakko ostaa ohje jemmaan, etten vaan jää nuolemaan näppejäni, kuten kävi mullakin sen Vihervaaran kanssa. Tilasin sen VK:n kyllä jostain ulkomailta pari kk sitten, mutta ei koskaan saapunut perille. Hö... :)

  VastaaPoista
 7. Niin me ollaan viikonloppuna ajeltu kovaa vauhtia tullen mennen Jalasjärven ohi ja kun se kirkon torni siihen tielle näkyi,niin kattelin,että tuolla jossain se Kaisa siellä kirkon kupeessa nyt kortteeraa:)
  Tuo tosi kaunis,tuo siskolles tekemäsi joululahja!
  Oiskohan sinulle kuuluva joku juttu mun blogissa,käypä hakemassa,jos haluat.

  VastaaPoista
 8. Ihana helmikuu, kaunis kuin pakkasaamu :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat ne väärin neulotut Ailit! Mun väärin neulotut neuleet on niin karseita, että sitä ei usko kukaan.

  VastaaPoista