sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Jahvat tulloo!

Niinhän siinä kävi, että appelsiininkeltainen Samos rynnisti takavasemmalta ja kiilasi ruskean Mambon syrjään, ainakin hetkeksi.


Kun juuri viime postauksessa pääsin valittamasta, että olen aina jäljessä neulemuodista, niin nytpä voin lohduttaa itseäni ratsastamalla hittilistan huipulla: minullakin on February Lady Sweater. (Ja ei, lanka ei ole tipunkeltaista vaan appelsiininväristä, ja ei, en kärsi hapenpuutteesta - kameran automaattiasetukset päättivät vähän "parannella" värejä.)

Neuloessani kehittelin jotakin assosiaatiota helmikuun ja appelsiinien ympärille. Siitä tuli neuleelle nimi Jahvat tulloo. Mahtavat Ravelryssä ulkomaankieliset ihmetellä..


Itse asiassa tämä minun oli tarkoitus tehdä La Alpacasta, mutta onneksi tulin järkiini siinä vaiheessa, kun olin neulonut vähän kainaloiden alapuolelle. Minulla oli vajaa kerä appelsiinia Samosta Mario-myssyn jäljiltä. Kävi siis vanhanaikaisesti: jotta saisin vanhan kerän kulutettua, piti tilata Novitalta muutama lisää...


Olen neulonut Samosta hyvin vähän, vaikka langan tuntu miellyttää. Syy on yksinkertaisesti se, ettei 50 % akryylia kuulosta oikein hyvältä kun neulon itselleni. Mutta toivon, että näin "reikäisessä" neuleessa en sula.


Lanka oli vajaat 8 kerää, ja kulutin sen niin loppuun, että jäljelle jäi ehkä metrin-puolentoista nöttönen. Helmaan neuloin ainaoikeaa vain pari kerrosta, mikä näköjään vähän rullaa. Yksi kerä lisää olisi ollut kiva. Mutta enpä sitten lähtenyt sitä etsimään.


Onko tuolla takakappaleessa virhe vai näyttääkö se vain... En kyllä lähde tarkastamaan! Napinreikiä tein neuleeseen viisi - ensimmäisen väärään reunaan ja loput neljä oikeaan. Ensimmäisen ja viimeisen kursin lopulta kasaan, sillä tämä toimii kolmella napilla parhaiten.

Napit löytyivät omista varastoista, ovat alkujaan kirpparilta, enkä ole vieläkään varma, tekevätkö ne takista klovni-vauvamaisen vai eivät. No jaa, vauvannuttuhan tämä onkin. Byää. Päässee ensikäyttöön keskiviikon työreissulla, mikäli uudelleen innostunut yskäni ei pakota jäämään kotiin.

Malli: February Lady Sweater, koko L, tosin otin ohjeesta vain aloitussilmukat ja pitsimallikerran ja muuten soveltelin.
Lanka: Novita Samos, noin 390 g
Puikot: 5mm KnitPicksit
Muuta: Siis se yksi kerä olisi vielä ollut kiva... Mutta muuten ihan ok. Toivon mukaan Samos ei kauheasti venähdä, sillä M-kokokin olisi ehkä minulle riittänyt.
Ja kun joku kumminkin kysyy, niin paita takin alla on Amnestyltä ja puoltaa Kiinan sananvapautta.

16 kommenttia:

 1. Kyllä on hyvän näköinen Jahvat tulloo:)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Aurinkoinen pimenevään syksyyn...

  VastaaPoista
 3. Hieno piristyspaita! :o) Taitaa sieltä takaa yksi kerros puuttua, mutta liekö tuo niin vaarallista. _Jos_ joskus saan tuon itse puikoille, siinä tullee olemaan ainakin sata virhettä ja outoutta, joten tuo on loistava suoritus! Nostan hattua. :o)

  VastaaPoista
 4. Vau! Ihanan aurinkoinen Appelsiini!
  Täälläkin ollaan sitten ihan neulemuodin aallonharjalla kun neulon parhaillaan oranssia February-takkia. Onko muuten sullakin jo Baby Cables and Big Ones Too -ohje hommattuna. Taitaa olla se seuraava iso juttu...

  VastaaPoista
 5. Sopiko Samos tuohon suoraan? Mä nimittäin meinasin ruveta tekemään samaa takkia Colinetten Cadenzasta, mutta onneksi huomasin, ettei se ole tiheydeltään sinne päinkään! Harkinnassa siis vielä, mistä langasta tuon teen.

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteä takki - kuten olet sinäkin! Hyvännäköinen pari siis :)

  VastaaPoista
 7. Heh, yksi rivi tosiaan puuttuu, voi mua... :D No jaa, pitäähän takana käveleville jokin ilo olla.

  Jonskulainen, minähän en juuri koskaan katso neuletiheyksiä, vaan pelkän puikkokoon *punastuu* mutta tsekkasin: ohjeessa tiheys 18 s / 10 cm, Samoksella 16-17 s / 10 cm. Niin että melkein samoissa mennään. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno takki, tosi kaunis!

  No ja yks kerros sinne tai tänne, ei se nyt niin nokonnuukaa ole :D.
  Mä oon tehnyt ja pessyt Samosneuleita nyt jonkun verran ja neljässä kympissä mun peruspesuohjelmalla neuleet on itsas vähän tiivistyneet, ei kuitenkaan kutistuneet.
  Toivottavasti sulla käy samoin, koska pituuttahan pystyy sit pesun jälkeen aina vähän venyttelemäänkin.
  Kai mun täytyy kans tehdä tää sama, kun kaikki muutkin :).

  Hyvää alkanutta viikkoa!!

  VastaaPoista
 9. Oikein on aurinkoinen ja kaunis neule :)

  VastaaPoista
 10. Helmis, kiitos vinkistä!

  Satu H, tuo oli uskomattoman nopea tehdä. Sanoisin että nopeampi kuin kymmenen sormea hansikkaisiin... ;D

  VastaaPoista
 11. Ihana!!! Kyllä munkin täytyy tehdä itselleni tuo neule! Mulla on sama lähestymistapa noihin neuleohjeisiin kuin sulla - joskus tosiaan katson puikkokoon, mutta mitäänhän en muuta, jos hiukankin näyttää tiheys sinnepäin sopivan... Eikä pahasti pieleen ole (vielä) mennyt..

  VastaaPoista
 12. "Vanha **Kotilato** toimii sadonkorjaajien päämajana ja taukotilana: sinne merkitään viikoittain kerätty sato, ja siellä tiedotetaan kaikista käytännön ..."

  heippa, tämä linkkaus Hillokellarissa johtaa tänne Kerällä-blogiin, muut ylempänä olevat on linkattu oikein. Ihan vain tiedoksi. ;-)

  VastaaPoista
 13. Onpa kiva! Siullahan on ihan keltainen kausi menossa :) Kiitos kommentista ja puikkovinkistä!

  VastaaPoista
 14. Aivan ihanan näköinen neule! Samoin nuo sormikkaat tuossa alempana.

  VastaaPoista