keskiviikko 6. elokuuta 2008

Mitä näette kuvassa?


Jos vastasitte, että neulekirjoja, minä sanon: väärin. Ne ovat lehtiä. Tai vihkoja.

Niin sanoi tullin täti. Kirja on tullin tai verottajan viisauden mukaan kovakantinen ja sidottu. Siitä verotetaan 8 % alvia. (Niin, minä siis tiedän, että Suomen valtio ottaa sekä veron että tullin, vaikka ilmeisesti edellisistä postauksista saattoi saada väärän käsityksen. ;)

Sen sijaan vihoista ja lehdistä otetaan alvia 22 %. Ja sen minä näistä maksoin.

Juu, en oikein tykännyt. Enkä käsittänyt. Seuraavalla kerralla pokkaria ostaessa kyllä tarkistan, mitä siitä maksan veroa...

Mutta toisaalta - kun katson tätä näkyä, ei suorastaan harmitakaan! 12,50 € / kpl (mukaan laskettu postikulut ja se 22 % vero).


Tämä sen sijaan harmittaa. Jatkoin tullista neuletapaamiseen ja jatkoin siellä eevahaavistoja (Jalasjärvi #81). Neulottuani kuviota jonkun matkaa tulin mittailleeksi ensimmäiseen lapaseen.


Silmukkamäärä on sama, lanka on luonnollisesti sama ja puikot samat. Aikaa ensimmäisen lapasen valmistumisen ja tämän toisen neulomisen välillä on kulunut muutama viikko. Käsialani on kiristynyt uskomattomasti!!

Toisaalta hyvä, sillä tästä toisesta lapasesta tulee napakka ja sievä, kun ensimmäinen on kieltämättä enemmän kinnas. Lisäksi tein siihen peukalontilan 2 cm liian ylös... Purkamaan en ala kun lankaa on, joten ensimmäisestä lapasesta tulee kännykkäpussi ja joudun neulomaan vielä kolmannen samalla mallilla. Hohhoi.

Mutta se ei harmita, että neuletapaamisessa meillä oli miesseuraa...


Kamera oli kotona, joten kuva on napattu kännykällä, ja Mauri mäyräkoira oli vilkas liikkeissään!

12 kommenttia:

 1. Onpa harmillinen tapaus, jos vaan jaksat niin tekisin tästä kyllä kyselyä tulliin koska muut ovat saaneet samasta paikasta kirjansa ilman tullia.

  VastaaPoista
 2. Tulliahan en minäkään maksanut, mutta kyllä tuo veroprosentti yllätti. Minun järjelläni kun 130-sivuinen teos on kirja, oli se sitten nidottu tai sidottu...

  VastaaPoista
 3. Ja millähän logiikalla sitten kuitenkin pokkari maksaa kaupassa selvästi vähemmän, mitä vastaava kirja kovakantisena? Luulisi sen verotuksen pätevän samalla tavalla kaupoissakin?

  Juu, nuo tullin jutut ovat kyllä ihan omituisia. Lankaa tilatessa pitäisi tietää tarkalleen, mitä materiaalia lanka on, miten se on kehrätty, montako säiettä siinä on, millaisella kierteellä se on jne., jos meinaa tullin sivuilta ottaa etukäteen selvää, mikä on tullitariffi.

  VastaaPoista
 4. ahaa, täytyyköhän alkaa nimittämään kirjahyllyä lehtihyllyksi, kun siellä on aika paljon noita pehmeäkantisia ;) No onneksi sitä tullia ei tarvinut maksaa kuitenkaan.

  VastaaPoista
 5. Häh!?!? Ovathan pokkaritkin kirjoja? Minä tekisin valituksen!

  VastaaPoista
 6. Tee valitus! Ovathan nuo kirjoja eivätkä mitään vihkoja! Pehmeäkantisia kirjoja, mutta tekeekö kannen materiaali tai kierreselkäisyys niistä vähemmän kirjoja? En tajua.

  VastaaPoista
 7. Olympialaiset tai ei, onkos meille tulossa sukkasatokausi? Syksy mielessä, varpaat jäässä... Onko käyny sulla mielessä?

  Vihkoja, pyh! Ne on kirjoja!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista! Kyllä itseäkin ihmetyttää tuo touhu ja ehkä otan siitä vielä paremmin selvää. Vaikkei vajaat 19 euroa veroa konkurssiin minua vie, niin harmittaa...

  Rouva Oranssi, sukkasatokiinnostusta olen täällä jo aiemmin kysynytkin, ja kyllä taas syyskuussa aloitetaan! Avaan ilmoittautumisen vähän myöhemmin elokuussa.

  VastaaPoista
 9. Pokkareita myydään Suomessa 8% verokannalla, joten nämä olisi kyllä pitänyt olla samaa kategoriaa. Jos vielä uskaltaudut tilaamaan jatkossa EU:n ulkopuolelta, kannattaa etukäteen kysyä (toisesta) tullipisteestä, että kyllähän ulkomaisia kirjoilla, jotka ovat nidottuja on sama 8% alv, kuin kovakantisilla kirjoilla. Taisi tullivirkailijalla mennä tullinimike (jonka perusteella määritellään mahdollinen tulli) ja arvonlisäveroperusteet mennä pieleen. Uskoisin, että valituksesi pitäisi mennä läpi, jos jaksat sellaisen tehdä.

  VastaaPoista
 10. aika jännä että nuo katottiin lehdiksi/vihkoiksi...ihan selviä kirjojahan ne on..

  VastaaPoista
 11. Noilla opuksilla on taatusti ISBN-numerot, joten kirjoja ne ovat. Se, onko ne sidottu vai nidottu, ei vaikuta asiaan.

  Maija

  VastaaPoista
 12. Tätä on pitänyt kommentoida, että olipa kökkö homma! Kirjoja nuo minustakin ovat...

  VastaaPoista