tiistai 26. helmikuuta 2008

Sata liuskaa meni rikki tänään...

...ja ensimmäiseen kustantajaan otin tiedustelumielessä yhteyttä eilen. Vastausta ei sähköpostiin ole kuulunut, ellei viikkoon-pariin kuulu niin siirryn seuraavaan. Eli olen ihan tosissani sen romaanin suhteen - viimeistään nyt, tuon kommenttivyöryn jälkeen! :)

Kyllä minä vielä neulonkin ja kyllä minä taas jossain vaiheessa esittelen valmiita töitä, älkää surko. Mutta on ollut hauska palata oman "käsityöuran" alkuaikoihin tuota käsikirjoitusta vääntäessä... Se Pian esittämä idea neuleohjeesta oli muuten erinomainen, paitsi ettei minusta ole sellaista suunnittelemaan - mutta jos joku kustantaja haistaa tässä ajankohtaisuuden ja ottaa minut siipiensä suojaan, niin varmaan saan joltakin viisaammalta sen suhteen apua...

Moraalinen kysymys: saako kirjassa mainita nimeltä lankoja, nettikauppoja ja lehtiä?

6 kommenttia:

 1. mä keksisin jotkin uudet nimet kaupoille, lehdille ja langoille... mulle ne saattas töksähtää. Tai sitten vaan kiertää tyyliin neulon tätä ihanan pehmeää alpakkaa...

  VastaaPoista
 2. En osaa sanoa saako nimeltä mainita. Tuo Lapen ajatushan on hyvä, ihan omia lanka ja kauppanimiä....

  VastaaPoista
 3. Miksei saisi? Mainostahan se on. Itse en herjaisi mitään kovin rankasti nimeltä mainiten ;) mutta muuten... jos kaikki on keksittyä niin se on hiukan tylsää lukea.

  Vertailun vuoksi: muistaakseni Reijo Mäen dekkareissa mainitaan turkulaisia kapakoita oikeilla nimillään, ja Vares käy niissä ryypillä.

  VastaaPoista
 4. Nostan hattua sinun valtavalle projektille. Ihanaa että olet rohkea ja kirjoitat jotain noin ihanaa ja ajankohtaista.
  Se opus täytyy sitten lukea kun tulee painosta ja kenties hankkia omaan kirjahyllyyn. Pitäisi vissiin tutustua myös sinun aimpiin kirjoihin, vaikka ovat nuorten kirjoja.

  VastaaPoista
 5. Mulle tuli sama ajatus mieleen, kuin ekalle kommentoijalle, eli että keksittyjä nimiä. Nehn vois olla sopivasti semmoisia melkeinnimiä, eli alan ihmiset (?!) tunnistais, mutta mainontaa se ei suorastaan olis.

  Tosin voi olla vaikea keksiä niitä nimiä, kun niitä on niin paljon.
  Kutkuttava ajatus sekin, että jossain kirjassa oikeasti joku neulois vaikka seiskaveikkasukkaa!
  Öh, itse kallistuisin varmaan sille kannalle, että helpompi olis tosiaan kuvailla neulovansa ohutta silkkivillaa tai paksua pässinpökkimää sukkalankaa :).

  Luvallisuudesta en ossaa sanoa yhtikäs mitään :).

  VastaaPoista
 6. Paljon lukeneena kun nyt oikeen miättii niin TOSI harvoin niissä mitään oikeeta merkkejä mainitahan nimeltä..

  Novitalle tms ny vaan kyselyä, et mitä maksatta jos mainostan teitä ;D

  VastaaPoista