tiistai 5. joulukuuta 2006

Lämmin halaus

Sellainen toivottavasti tulee näiden joululahjojen saajille aina kun he käyttävät tekosiani!

Harmaa miesten kaulaliina on neulottu vastaoppimallani "siirtyvällä resorilla". Kuvittelin opettelevani palmikkoneuleen tässä huivissa, mutta peruutin kuvitelmani todettuani, että tämä Novitan Frendi-lanka on villan ja mohairin sekoitusta = äärimmäisen vaikeasti purettava.

Niinpä neuloin 2 o 2 n -resoria aina neljä kerrosta, minkä jälkeen siirsin resoria yhdellä silmukalla "eteenpäin". Periaatteessa helpossa huivissa onnistuin tekemään virheen, jossakin vaiheessa olinkin neulonut vain kolme kerrosta resoria samaan kohtaan ja koko "raidoitus" kääntyi toiseen suuntaan - ei kuin purkamaan...

Mutta toivottavasti tämä nyt lämmittää saajaansa.

Kuva on vähän hassu, otin sen ajastimella ja huivin mannekiinina toimii tyhjä paksu pahviputki virkkuulankarullasta. :)

Tämän mohairhuivin kanssa olivat mennä hermot. Löysin ohjeen Novita Klubin lukijoiden extraohjeista ja kuvittelin sen olevan sellainen parissa illassa neulottava, joka tapauksessa nopeampi kuin salomoninsolmu-kolmiohuivi, jota aluksi suunnittelin.

Hyvin helppo ohje: viisi silmukkaa nurin yhteen, seuraavasta silmukasta neulotaan viisi. Vaan kun silmukoiden määrä tahtoi ihan itsekseen kasvaa tai vähentyä!! Lisäksi koko ajan mukana seurasi 32 silmukkaa, vaikka loin 31. Mutta jos menin poistamaan sen ylimääräisen silmukan, niin huivi lakkasi toimimasta. Älkää kysykö...

Lopulta ymmärsin, että joka toisella ainaoikein-kerroksella piti silmukat laskea, silloin ei tarvinnut purkaa kerralla ihan niin paljon. Mutta kyllä kiukuttelin ennen kuin viimein tämä huivi oli valmis.


Pidän tästä kyllä, huivi on suloisen pehmeä ja mielestäni tuo "simpukkakuviointi" hurjan nätti. Taidan tehdä itsellekin joskus - sitten kun olen vähän ehtinyt unohtaa miten karmeaa tuon tekeminen oli... :)

Eilinen itsenäisyyspäivä oli rauhallinen ja tehokas. Kyläilyn ja Linnan juhlien seuraamisen aikana ehdin neuloa itselleni huovutettavan hatun. Pyörii nyt koneessa - iik iik!!!! Tällä kertaa tosin en ottanut todesta ohjeen mainintaa, että kavennuksia tehdään "joka 4. kerros", vaan kavensin joka kerros. Saas nähdä kuinka käy, tarkempia tietoja sitten kun mösä tulee ulos...

4 kommenttia:

 1. Ihananan pehmoisen näköinen tuo simpukkahuivi :)
  http://

  VastaaPoista
 2. On pehmoinen! Aivan teki mieli painaa poski siihen työtä tehdessä... :)

  VastaaPoista
 3. Käsityöt on sitten mielenkiintoisia. Joskus ne alkaa elää ihan omaa elämäänsä, lisää silmukoita sinne ja vähentää niitä täällä. Aina ei aloittaessaan tiedä, miksi mikäkin neule lopulta haluaa/ ryhtyy... :)
  Ihanat huivit!

  VastaaPoista