maanantai 5. joulukuuta 2011

Lahjaksi olette saaneet...

Suurkiitos kommenteista villahameeseeni liittyen! Jälleen kerran siis toteamme, että neulelehtien ohjeiden kuvat eivät välttämättä edes osu silmään, mutta kun joku bloggaa ohjeella tehdystä neuleesta, se alkaakin kiinnostaa. Pidän itse kovasti hameestani eikä harmita yhtään, vaikkei siitä tullutkaan mekkoa! (Ja "kuumaverisille" muistutus: tämähän on neuletta eli tuuletus pelaa - itse käytän alushametta alla - joten liikaa kuumuutta ei tarvitse pelätä.)

Tämänpäiväistä postausta olen tehnyt pitkin syksyä. Aioin nimittäin koota useamman sukkaparin samaan julkaisuun, mutta sitten kävikin niin että ensin tauti ja sitten hame iskivät väliin - toiseksiviimeinen pari makasi päättelemättä ja viimeinen pari puolitekoisena viikkotolkulla, kunnes sain ne valmiiksi. Kuvien laadussakin huomaa eron: ensimmäisen parin kuvaamisen aikoihin on vielä ollut vähän valoisampaa, kaksi viimeistä olen kuvannut rehellisessä sähkövalossa ja koettanut epätoivoisesti photoshopata vähemmän kauhean värisiksi.

Lanka: Regia Hand-Dye Effect, 80 g kokoon 36-37
Puikot: 2 mm
Muuta: Joku neuvoi, että tästä Regian langasta saa ei-lötkähtävän neuleen käyttämällä mahdollisimman ohuita puikkoja. Hän oli oikeassa - mutta onnistuinpa katkaisemaankin yhden puikon ihan vaan sormissani... Onneksi KnitPicksin pakkauksessa oli varapuikko! :)


Käytän itse villasukkia aina ja kaikkialla - naimisiin sentään menin nailoneissa - ja yritän aina sävyttää sukat muun asun mukaan. Tarvitaan siis monenlaisia värejä! Huomasin kuitenkin, etten ole ihan hetkeen neulonut itselleni. Varasin molemmat TiinaP:ltä saamani kerät näihin sukkiin ja hämmästyin suuresti, kun vain toinen tuli käytetyksi. No, 50 grammastahan minä olen ennenkin lyhytvartiset sukkani neulonut! Hassua kyllä, edes yhdestä kerästä ei saa identtisiä sukkia, sillä mustat raidat asettuivat ihan mihin halusivat...

 Malli: Kiemura-sukat
Lanka: Drops Fabel Superwash, 50 g kokoon Kaisa (35)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: En jatkanut palmikkoa suoraan kohti varpaita, vaan annoin sen kiemurrella jalkapöydän yli kuten olen aiemminkin tehnyt


Juuri tuolla edellisessä postauksessa totesin, ettei meillä nyt ostella luksuslankoja. Onneksi niitä voi saada! Hannele lähetti viime talvena mm. tätä Punta Yarnsin 95-prosenttista merinoa. Pitkästä aikaa uskaltauduin kokeilemaan uutta sukkaohjetta, ja hyvinhän näyttää Merenkulkija jalkaani istuvan, vaikka miesten ohje onkin.  

Lanka: Punta Yarnsin Merisock Space Dyed, 50 g kokoon Kaisa
Puikot: 2,25 mm
Muuta: Tästä tykkään! Kun ohje on paksulle langalle, saan siitä suoraan tarpeeksi pienen sukan itselleni, kun käytän ohuempaa lankaa ja puikkoja. Kantapään tein perinteisesti vahvistettuna, koska sukat ovat minulle käyttöesineitä ja niiden pitää kestää.


Ensimmäisen sukkaparin olen tehnyt itse ostetusta materiaalista, mutta lahjavakkaan - kaksi viimeistä taas ovat lahjalangoista. Mikä sopisikaan siis paremmin itsenäisyyspäivän aattoon: lahjaksi olemme vapaan isänmaammekin saaneet. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

7 kommenttia:

  1. Ihania sukkia! :) Tai eihän villasukka voi koskaan olla muuta kuin ihana, eihän? :)

    Töissä mua katotaan aina vähän kummallisesti, kun vaahtoan (työkavereille tai asiakkaille), miten mulla on kaapissa ainakin 50 paria (varmasti pahasti alakanttiin veikattuna) villasukkaparia, koska pitäähän sitä nyt olla jokaiseen asuun (niin kesä- kuin talviasuunkin) väritykseltään sopivat villasukat! :)

    Varmaan siks katsovat pitkään, kun olen huomannut, että suurimmalla osalla ihmisistä näkyy olevan vain yksi ainoa villasukkapari, joita he kuluttavat koko talven, muun asun värityksestä riippumatta. Mun mielestä se on varsin outoa. ;)

    Ihanaa, kun maailmassa on ainakin toinen, jolle on tärkeää, että villasukat sopivat muuhun vaatetukseen! :D Riippumatta siitä, näkyykö ne sukat lahkeiden/helman alta vai ei... ;)

    Oli muuten eilen ihan kamalaa olla omassa juhlassaan, kun piti olla korkkareissa eikä voinut pitää villasukkia... ;) Mun mielestä olisi ollut persoonallisempaa, jos alban alta olisi vilkkuneet iloiset raidat. Mut mulle teroitettiin, että pitää pukeutua "tummaan asuun", joten ei auttanut kuin käydä ostamassa hillitty harmaa jakkupuku. Eikä villasukkia - byhyy! ;)

    VastaaPoista
  2. Juu ihania ovat sukat, mulla on vaan muutamat ja yleensä aina jotkut lempparit jalassa...aloin eilen virkkaamaan villasukkia, purin hiippahuppuni joten siitä tuleekin sukat, kantapää tuotti vaikeuksia mutta enköhän mä selviä siitä, virkkaamalla en ole ennen tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Kauniita sukkia. Mua sukattaa myös, mutta ku ne ei etene... ;)

    VastaaPoista
  4. Mari, olen huomannut saman: villasukkia käytetään korkeintaan tammikuussa jos lattiat ovat kylmät... Niistä ei osata nauttia ja luullaan, että villasukka voi olla vain harmaa tai raidallinen!

    Mulle työkaverit ihmettelevät, kun "sävytän" itseni (en tiedä ovatko sukkia huomanneet, mutta muut vaatteet ja korvakorut jne). Vaikka teen työtä jossa en ihmisiä juuri näe kuin kaffitunnilla, niin piristäähän se nyt hyvänen aika oloa ja antaa päivään iloa, jos tuntee olevansa sekä kivasti että mukavasti pukeutunut - neuleisiin! ;) Antaa suorastaan itsevarmuutta, kun jalassa on tyylikkäät palmikkosukat...

    Olisithan sinä voinut neuloa ohuen ohuet mustat pitkävartiset villasukat juhlaan, tuskin kukaan olisi hoksannut onko jalassasi villasukat vai paksut sukkikset... :D

    Ansku, nyt nostan hattua. Mun virkkaustaidolla ehkä syntyisi lapaset, mutta ei koskaan sukkia...

    Näppi, sukilla on joskus tuollainen paha tapa. Nuo ruskeatkin mulla olivat tosiaan kesken monta viikkoa, olin neulonut ekaa sukkaa ohi kantapään - ja sitten muutamassa päivässä hujautin sen loppuun ja tein sille kaverin. Joskus sukkia pitää vaan vähän hautoa. :)

    Hannaliini, kiitos!

    VastaaPoista
  5. Kauniita sukkia! Mä kans käytän sukkia aina,no okei viime kesän helteillä saattoi olla muutama päivä kun ei ollut villasukkia jalassa :)Mulla on sukkia muutamat kauhtuneet,mitä käytän.Teen kyllä paljonkin sukkia,mutta ne tulee annettua tyttärille. Pitäisi ehkä tehdä itellekin,muutamat uudet ja hävittää nuo vanhat :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita sukkia olet neulonut monta paria. Kyllähän sinulta niitä syntyy,kun olihan sinulla sukkia mukana meidän ekassa työnäytöksessäkin:) Kaunis tuo sinun hameesikin. Upea.

    VastaaPoista