lauantai 20. marraskuuta 2010

Painajainen Ringwoodissa

Olipa kerran Ringwood-niminen pikkukaupunki. Se oli päällisin puolin varsin rauhallinen ja idyllinen asuinpaikka, mutta tarinat kertoivat, että toisinaan kaupunkia ympäröivän metsän syvyyksistä hiipi esiin hirviö. Se saattoi muuttaa olomuotoaan miksi tahansa, eikä kukaan ollut onnistunut sitä vielä kesyttämään.

Vihdoin eräs urhoollinen Ringwoodin asukas sai hirviön voitettua vain bambumiekka aseenaan. Mutta vieläkin kaupungin vanhimmat asukkaat puistelevat päätään epäillen: kuka tietää, ehkä hirviö vain nukkuu...

Malli: Perussukka, mallineule Ringwood Pattern kirjasta Knitting Vintage Socks, 13 x 4 silmukkaa
Lanka: Novita 7 veljestä, noin 140 g miesten kokoon 41
Puikot: 3,5 mm bambut

Sain päähäni neuloa miesten sukat, kun varastosta löytyi sopivasti 150 gramman kerä harmaata seiskaveikkaa. Koska se oli niin harmaata, sukka vaati kuvion. Aloitin tietysti lempparini, Paraphernalian - mutta jalkaterässä totesin a) että silmukoita oli kaikkineen liikaa ja b) kantapäähän olisi korkeuden puolesta mahtunut puolet joulupukin lahjavarastoa. Purkuun.

Seuraavaksi kaivoin ihan Novitan oman sukkaohjeen seiskaveikalle ja otin siitä miesten koon, 13 silmukkaa puikolla, mutta mallineuleeksi tuon Ringwoodin. Aivan käsittämätöntä, kuinka tämäkin malli saattoi kiusata. Milloin olin huiman kolmen rivin mittaisessa ohjeessa väärällä rivillä, milloin tökki muuten vain. Purin  hammasta, purin lankaa, neuloin.

Lopulta sain jonkinlaisen töppösten ja sukkien sekoituksen valmiiksi. Kun ei sukissa ole resoria, epäilen, että varsi on löysä ja lapa liian leveä - mutta toisaalta se on edelleen sen Novitan ohjeen mukainen... Kantapäässä otin kyllä järjen käteen ja neuloin sen vain 23 kerrosta korkeaksi, Novita väitti että vasta 28 olisi ollut tarpeeksi (sinne olisi varmaan sitten mahtunut se toinen puoliska joulupukin lahjavarastoa).

Aloin jo epäillä, että nämä ovat niitä sukkia, jotka eivät vain valmistu. Mutta valmistuivat ne. Brr. En tiedä mitä näille teen, säikyttelenkö jouluna jotakuta raukkaa Ringwoodin painajaisella...

1 kommentti: