maanantai 29. marraskuuta 2010

Kypsiä lapasia

Vieläkö ihmiset nykyään koolaavat? Enkä minä puhu nyt seinistä... Itselleni on kertynyt rasiallinen Kool-Aid-mehujauhepusseja, mutta nyt pitkästä aikaa innostuin niitä käyttämään. Merkitessäni lankojani Lankuriin (homma on vieläkin vaiheessa, kuinkahan paljon sitä lankaa lopulta on...) löysin pari kerää Tilted Dusterista yli jäänyttä vuosikerta-seiskaveikkaa. Väri oli kovin haalea, sellainen ei-minkään-värinen (näissä kuvissa se näyttää liian syvänkeltaiselta) ja niinpä innostuin kokeilemaan värileikkiä.


+


=Ja tässä vielä alkuperäisen värisestä langasta neulotut lapaset ja värjätty lanka vierekkäin.


Mutta pelkkä langan värjääminen ei riittänyt. Olin ruvennut jo neulomaan noita Karismalapasia hailunkeltaisesta langasta, ja päätin kokeilla, miten valmis neule kylvyssä käyttäytyy.

 

Ensin sekoitin Tropical Punchin ja Cherryn, mutta lapasten jo ollessa kylvyssä lisäsin kaksi pussillista Black Cherryä. Muuten hyvä, mutta joku olisi voinut vaivautua nostamaan lapaset kattilasta jo sen ensimmäisen mustakirsikkapussin aikana...


...sillä nyt on toisen lapasen kämmenosassa tumma tahra. :( Lahjaksi nämä ajattelin, saa nähdä ilkeänkö antaa... Värin pitäisi kyllä pysyä, sillä sekä langan että lapaset kiehautin väriliemessä. (Tai eihän se silloin enää mitään värilientä ollut, vaan jo kirkasta vettä.)Malli: Karismalapaset, Ulla 3/2009
Lanka: vanha seiskaveikka, 50 g
Puikot: 4 mm
Muuta: En tiedä, onko seiskan tiheys muuttunut vuosien mittaan näin rajusti, mutta näistä tuli todella tiukat, vaikka tein täsmälleen ohjeen mukaan...

Lapaskuu päättyy huomenna, vähiltä piti, etteivät viimeiset parit jääneet esittelemättä! Uskomatonta mutta totta, minulta on syntynyt neljä paria lapasia. Ja molemmissa vieläpä peukalokiila! Totta se on, kuten Aili-postauksen kommenteissa todettiin, peukalokiilallisia lapasia on huomattavasti mukavampi pitää kuin niitä toisia. Jospa sitä opettelisi tekemään sen kiilan ihan "omasta päästä"...

Malli: Karahka-lapaset Ullasta, silmukkamäärä muutettu langalle sopivaksi (4 x 12 s.)
Lanka: Viking Sportsragg, 60 g
Puikot: 3,5 mm

Sportsragg oli uusi tuttavuus, kivaa neulottavaa. Mutta siitä huolimatta - anteeksi, lapaset - olen oikein tyytyväinen, kun "saan" neuloa taas jotakin muutakin... :)


6 kommenttia:

 1. Jännäati nuo keltaiset lapaset värjäytyivät valmiina.

  Minulle koolaus on vielä tuntematonta erämaata. Olen vain ihastellut muiden aikaansaannoksia sillä saralla.

  VastaaPoista
 2. Ootko huomannut, että koolatessa värjäytyy vain langan pinta, ei ydin? Ainakin minulle kävi niin, että sukista lähti väri pohjista kulumisen myötä pois. Lapasissa toki ei kulumista samalla tapaa tapahdu.

  VastaaPoista
 3. Koolaus on kivaa ja minulla ainakin langat ovat olleet läpivärjäytyneitä eikä pintasellaisia. Sulla on jännä peukalokiila kun olet tehnyt lisäykset tuohon kiilaosan päälle, mä lisäilen ne aina samaan paikkaan, välisilmukat vain lisääntyy. Terv. Lea P.

  VastaaPoista
 4. No jo vain muuttui luihukeltainen kauniiksi vihreäksi. Kiva väri, ja niin on tuo lapasten värikin kaunis, olisko joku okran tmv. Tahra lapasissa ei haittaa mitään, onhan niitä värivammoja langoissa jo valmiiksikin, ihan laatulangoissakin voi olla täpliä jotain ihmeellistä väriä, mitä lie roiskeita.
  Ja peukalokiila ON parempi, ainakin aikuisella.

  VastaaPoista
 5. Vau, hienoja lapasia! Niiden arvoa lisää moninkertaisesti se tosiasia, että et ole mikään lapastenneulomisen ylin ystävä :)!

  Ihana värisävy tuli tuohon vihreään. Kerän vyötteestä päätellen se saattaa olla myöskin vanhanaikaisen hyvää laatua, ei nöyhtää ja riesaannu heti ensi käytössä. Mulla on ollut just tuota samaa sävyä, mutta kaikki on jo ilmeisesti neulottu, kun ei sitä enää ole jemmoissa... edes tilkkuraidoiksi.

  VastaaPoista