sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sukkasatoa!

Voi että olen tyytyväinen itseeni, kun saan blogattua tänne sukkia. Joskin en asettanut itselleni mitään vaatimuksia Sukkasato-saldon suhteen, vaan tavoitteena on ainoastaan luotsata tempaus kultaisten apuemojen avulla jälleen kerran kunnialla läpi, on tietysti mukava päästä täyttämään Hillokellarin hyllyjä.


Tässä siis kolme paria sukkia, jotka ovat viime viikkoina valmistuneet. Neljännet saattavat valmistua tänään, mutta koska lähdemme kohta pikkuisen juhlistamaan kolmikuukautishääpäiväämme, en voi olla varma. Blogataan ne sitten seuraavassa satsissa.


Ja uskokaa tai älkää, nämä kaikki on kuvattu peräjälkeen samassa kohdassa sohvaa - joko outo valoilmiö tai PhotoShop keksi vaihdella taustojen väriä...


Malli: Peruspolvisukka Kaisalle - kyllä, jalkani on tuon muotoinen. Sääreni on paksuimmalta kohdaltaan yli puolimetrinen, mutta jalkateräni koko on 35.
Lanka: Novita raita, 150 g + jokin tuntematon hätäapulanka arviolta 20 g siis kokoon jättisääri + minijalka
Puikot: 4 mm
Muuta: Kuvittelin ihan oikeasti, että vähensin näissä sukissa aloitussilmukoita pinkkiraitaisiin verrattuna. Ilmeisesti en näin tehnyt, tai sitten kerä oli todella vajaa, mutta kuten näkyy, lanka loppui todella kesken kaiken. Yhtäkkiä en löytänyt mistään luonnonvalkoista seiskaveikanjämää, joten neuloin toisen terän kaksinkertaisella tuntemattomalla langalla. Saa nyt nähdä, tuleeko näitä pidettyä, vai pitääkö ostaa raitaa toinen kerä ja neuloa terä uudestaan... :P 

Lanka: Regia Patch Antik Colors, 80 g kokoon 40
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Rakastan Paraphernaliaa! Täydellinen sukkaohje: sopivasti ajateltavaa, mutta käy myös telkkarineuleeksi. Kerrankin tein täysin ohjeen mukaan myös kärjen. Kantapään sen sijaan teen aina vahvistettuna, korkeintaan (kuten tässä) jatkan resoria sinnekin. Ei ole peruskantapään voittanutta.


Malli: Perussukka
Lanka: Viking Frøya, noin 75 g Kaisan jalkaan
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Aikomus oli tehdä langasta sukat jollakin ohjeella, mutta huomasin mallien hukkuvan tuohon kirjavuuteen, joten tyydyin perussukkaan. Ilahduin, kun varressa (12 lykkyä vartahalla) lanka muodosti hauskan vinoraidan. Valitettavasti vain terä (10 lykkyä vartahalla) muuttuikin tuollaiseksi - öö - kuinka sen nyt kauniisti sanoisi... No, kotisukiksi nämä tulevat. Ja langan tuntu oli muuten aivan ihanaa!


6 kommenttia:

 1. Minäkin olen ihastunut Paraphernalia-sukkiin. Kokeilepa sukkien kärjessä silmukointia, ohje täällä :http://stitsailuja.blogspot.com/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html
  Mielestäni kärki tulee silmukoimalla kauniimpi. No, makuasia.

  VastaaPoista
 2. Miä en varmaan saa sukkasatoon yksiäkään sukkia. Ei vaan sukatuta, ja muutenkin on veto täysin poissa. No, huiveilen sitten ja hitaaaaaasti.

  VastaaPoista
 3. Seikku, näissäkin on silmukoidut kärjet! :D Siis kannan teen aina omaan malliini, mutta kärjen juuri niin kuin ohjeessa - ja juuri tuolla neulomis-silmukointi-ohjeella.

  Villasukka, onneksi Sukkasato ei ole mikään kilpailu... Ilmoittauduin itse juuri Lapaskuuhun, saa nähdä saanko yksiäkään tumppuja tehtyä.

  VastaaPoista
 4. Pitäisiköhän kokeilla noita Paraphernaalia-sukkia, osaisinkohan..mutta sinä olet ainakin tehnyt niistä ihanat :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mari! :)

  Tiinap, Paraphernalia on niitä ihania ohjeita, jotka ovat tosi helppoja mutta lopputulos näyttää vaativalta. Palmikko tehdään vain yhdellä puikolla, muuten saa neuloa resoria. Kärki silmukoidaan, mutta seikku tuolla ylempänä jo linkittikin aivan mainioon "silmukointi-sukkapuikoilla"-ohjeeseen. Eli ei ongelmia!

  VastaaPoista