torstai 16. syyskuuta 2010

Kaisun ja Laura Mirjamin tyylipostaus *)

Kyllä vain minä taas neulon, vaikka muuta olisi voinut epäillä...


Ei, ei tarvitse lähettää onnitteluja, nämä neuleet eivät ole tulossa omaan käyttöön! :) Lähipiiriin sen sijaan odotetaan tuplailoa, ja siksi minäkin halusin kantaa korteni kekoon, että lapsukaisten ensimmäinen talvi olisi lämpöinen.

Minullahan ei ole vauvoista mitään käsitystä - olen oman perheeni iltatähti enkä muutenkaan pahemmin lasten maailmaan perehtynyt. En esimerkiksi osaa edes arvella, minkä kokoinen on vastasyntynyt tai vähän vanhempikaan lapsi, joten olen täysin ohjeiden varassa.

Myssyt ja sukat onkin tehty täysin ohjeiden mukaan jopa lankavalintaa myöten (linkit alempana), mutta huppareiden kanssa jouduin säveltämään. Alkuperäinen ohje kun oli 6 mm puikoille ja vastaavalle langalle, ja minä raukka tartuin Novitan Luxus Cloudiin ja neljämillisiin... Onneksi ohjeessa oli kuitenkin kaavio selkeine senttimittoineen, joten toivon, etteivät lapset kuristu kun heitä koetetaan pukea noihin. Tai vaihtoehtoisesti katoa johonkin nutun mutkaan.

Ylpeinä malleinamme ovat Kaisu ja Laura Mirjami. Kaisun perin pienenä isoltasiskoltani ja sillä on ikää kohta puoli vuosisataa. Laura Mirjamikin on nähnyt jo neljännesvuosisadan, sain sen kymmenvuotiaana lahjaksi ja olin ihastunut. Kaisu parka kun on kovaa muovia, Laura Mirjamilla on vauvanpehmoinen olemus. Toisaalta Kaisun saattoi kylvettää ja Laura Mirjamia ei... Vieläkö nykypäivän kymmenvuotiaat ovat onnellisia saadessaan vauvanuken lahjaksi?

NUTUT, malli: Hinken Snug-huppari (RavLink)
lanka: Novita Luxus Cloud, 170 grammaa per nuttu
puikot: 4 mm
muuta: en laittanut nappeja, vaan virkkasin solmittavat nyörit

MYSSYT, malli: vauvan kypärämyssy
lanka: Novita Wool, 30 g per myssy koossa 60 cm
puikot: 3,5 mm
muuta: aivan loistava tapa käyttää vähäiset Woolin määrät, näitä täytyy tehdä lisää isommassakin koossa!

SUKAT, malli: tietenkin rakastettu Tuulan sukka
lanka: Drops Alpaca, 30 g per sukkapari
puikot: 2,5 mm
muuta: aloittivat sukkasatosaaliini Hillokellarissa

Ja jos joku ihmettelee kuvauspaikkaa, niin tytöt poseerasivat meidän "mökillä" aidon 70-lukulaisen lepotuolinmaton päällä. Taustalla näkyvän isoäidinneliöisen peiton teki kummitäti tupaantuliaislahjaksi vuosituhannen alussa asuntoon, jossa ei todellakaan vielä näkynyt ainoatakaan itsetehtyä neuletta...


*) En todellakaan kuvittele kykeneväni yhtä riemastuttavaan kirjoitustyyliin kuin mitä Pirjon ja Purjon tyyliblogissa on, mutta saahan sitä haaveilla! :)

7 kommenttia:

 1. Kauniit neuleet ihanaisilla nukeillasi! Vauvat voi hyvin ja helpommin (aluksi) pukea vähän isoihinkin vaatteisiin.
  Mulla näkyi jo vähän seuraavaa bloggausta?! Rannekkeet tulossa?

  VastaaPoista
 2. Pirjolla ja Purjolla on kokemusta kaksosista, niillä on taipumus olla aluksi aika pieniä ja myöhemmin isompia. Ja kannattaa muistaa, että meitä on kaksi - helppo sitä on tuplana kirjoittaa!

  Terveisiä Kaisulle ja Laura-Mirjamille

  Pirjo ja Purjo

  VastaaPoista
 3. Teen kummitytölle auttamatta liian isoja vaatteita, eiöenkin valmistui jättisukat. Tosin esim. tekeillä olevasta takista toivottiin reilunkokoista, että alle mahtuu vaatetta.

  VastaaPoista
 4. Malli, tein varastoon postausta jota ei saa julkaista ennen kuin eräät tuotteet ovat eräällä ihmisellä, ja enköhän painanut vahingossa "julkaise"-nappulaa, kun tarkoitin "tallenna"-nappulaa... :D

  Pirjo ja Purjo, Kaisu ja Laura Mirjami kiittävät terveisistä ja huomauttavat, että hekin olisivat mielellään kaksosia - ehkä he voisivat olla epäidenttiset?

  Maartsi, kyllähän vauvat kasvavat vauhdilla, joten täytyy kai lähinnä toivoa etten liian pieniä vaatteita tehnyt. Nuo myssyt vähän epäilyttävät, vaikka ovat täsmälleen ohjeen langalla ja puikoilla tehtyjä... :)

  VastaaPoista
 5. Suurin ongelma lapsille ja etenkin vauvoille tekemisessä on se, että sopivan tyylinen/paksuinen vaate olisi sopiva oikeaan vuoden aikaan. Jostain kumman syystä harvat lapset noudattavat niitä oletuskasvukäyriä.
  Kivat nutut olet neulonut.

  VastaaPoista
 6. Sinulle olisi tunnustus blogissani. :)

  VastaaPoista